Kremy uniwersalne

Clinique Moisture Surge 100-Hour Auto-Replenishing Hydrator Intensywny krem nawilżający

Clinique Moisture Surge 100h Auto-Replenishing Hydrator Krem do twarzy, 15 ml 15 ml
Sephora
Clinique - Moisture Surge 100 H – Krem Nawilżający - Moisture Surge 100h Replenishing 15ml - Dla Kobiet
Clinique Moisture Surge 100H Auto-Replenishing Hydrator żelowy krem nawilżający 30 ml
notino.pl

• 26 stycznia 2025 o 1:09
    Ideał pod makijaż
    Patrząc na opinie tego kremu, to jest to preparat z serii "albo się go kocha, albo nienawidzi". Skłamałabym, gdybym napisała, że urzekł mnie od pierwszego użycia, bo niestety mieliśmy wzloty i upadki, a krem przypasował mi dopiero przy samym dnie słoiczka. Krem w postaci żelu niewiarygodnie szybko się wchłania, zostawiając na początku wyczuwalną warstwę jakby silikonową, która z każdą kolejną minutą staje się niewyczuwalna. Krem jest również bardzo wydajny, niewielka ilość wystarcza by pokryć całą twarz. Co do działania to na początku bylam przekonana, że te sto godzin o których wspomina producent to jedynie jego pobożne życzenie, jednak z każdym kolejnym dniem przekonuje się jak bardzo nie czuć tego wspomnianego nawilżenia w postaci jakieś warstwy na skórze, a jednocześnie skóra nie jest wysuszona czy odwodniona, ale naturalnie miekka i elastyczna. Kolejnym bonusem tego produktu jest to, że może on zastąpić bazę pod podkład i w tej funkcji spełnia się rewelacyjnie. Jest to krem wart uwagi, aczkolwiek posiadaczki cer bardzo suchych mogą potrzebować czegoś więcej. Moja cera mieszana z niektórymi suchymi partiami jest bardzo zadowolona z możliwości jakie oferuje ten produkt. Nie doprowadził on również do pojawienia się niedoskonałości.
    Zalety:
    • Lekka konsystencja
    • Szybko się wchłania
    • Naturalny efekt nawilżenia bez tłustej warstwy
    • Może zastąpić bazę pod podkład
    • Wydajny
    • Bezzapachowa formuła
  • 16 stycznia 2025 o 1:14
    Bomba nawilżenia
    Jestem dość wybredna co do kremów nawilżających. Muszą być lekkie i dobrze się wchłaniać, a jednocześnie świetnie nawilżać. Ten krem spełnia wszystkie moje oczekiwania. Uwielbiam go za jego lekką formułę. Nie lepi się. Zapachu nie czuję wcale, co jest dla mnie dodatkowym plusem akurat przy kremach. Wydajność jest świetna, naprawdę niewielka ilość starczy, aby pokryć nim całą cerę i okolice szyi. Czuję po nim naprawdę duże nawilżenie. Idealny na dzień i na noc. Opakowanie ładne, szklane. Mam go w małej pojemności do przetestowania, ale na pewno kupię większy gdy ten mi się już skończy.
    Zalety:
    • Duże nawilżenie
    • Brak zapachu
    • Lekka formuła
    • Szybko się wchłania
    W perfumerii
  • 23 grudnia 2024 o 13:11
    Zakochałam się od pierwszego użycia
    Postanowiłam sprawić sobie prezent i zakupiłam oto ten krem :D. Krem-żel w zasadzie, konsystencja jest żelowa, a zarazem bardzo delikatna, lekko lepka. Krem świetnie się rozprowadza, ma aksamitną konsystencję i muszę przyznać ,że pozostawia skórę twarzy jedwabiście miękką oraz intensywnie nawilżoną. Działa po prostu cuda! Jest rewelacyjny. Świetnie pachnie co umila aplikację. Dla skóry suchej sprawdzi się genialnie. Sprawdzi się pod makijaż i dzięki użyciu tego kremu przed mogę zagwarantować ,że będziecie 2 razy bardziej zadowolone ze swojego make upu niż bez tego kremu :). Dla mnie ideał. Zakupię go na pewno ponownie, wylądował również ponownie w moim koszyku jako prezent świąteczny dla mamy. Cena nie jest za niska, ale za takie odczucia uważam ,że czasem warto sobie pozwolić.
    Zalety:
    • Wszystko :)
    SophieW
    25 sierpnia 2024 o 1:14
    Jest ze mną już od kilku lat
    Po raz pierwszy miałam okazję wypróbować ten krem kilka lat temu, w postaci próbki małego słoiczka. Już od pierwszych dni sprawił, że rozważałam kupno większej wersji. Dość ryzykownie wzięłam go ze sobą na wakacje na Islandii, gdzie owszem było stosunkowo ciepło, jednak wiatr dawał o sobie znać. Moja skóra jest podatna na zapychanie, tłusta, podatna na podrażnienia i zmagam się z trądzikiem, więc jest to dość spore kombo. Dzięki stosowaniu tego kremu zmniejszyłam czerwone policzki, które zafundowała mi islandzka pogoda. Krem nie pogorszył stanu mojej cery i ładnie ją nawilżał. Po powrocie i skończeniu próbki, która była naprawdę całkiem wydajna, zdecydowałam się na kupno pełnej wersji i kupuję go do dziś. Krem zamknięty jest w szklanym, bezbarwnym słoiczku i cieszy oko (przynajmniej moje). Ma kolor delikatnej, pudrowej brzoskwini. Konsystencja jest lekka i przyjemna - taki żel. Ma delikatny zapach, który po aplikacji nie utrzymuje się długo na skórze. Bardzo szybko się wchłania, dzięki czemu sprawdza się pod makijaż. Nie powoduje zapychania oraz nie pogarsza problemów skórnych. Według mnie jest to bardzo dobry produkt dla cer mieszanych i tłustych, które szukają czegoś lekkiego, co jednocześnie ładnie nawilży skórę. Uważajcie tylko bo ma "brata" w wersji intense, który nie jest już dobrym wyborem dla cer tłustych/mieszanych. Przerobiłam to własnej skórze.
    Zalety:
    • lekka konsystencja
    • nawilża
    • nie powoduje pogorszenia cery
    • nie zapycha
    • koi podrażnioną skórę
    • wydajność (słoiczek 75 ml, wystarcza mi na około 8-9 miesięcy, przy codziennym stosowaniu)
    Wady:
    • zdecydowanie cena, chociaż zdarza mi się znaleźć go na promocjach
    • opakowanie w formie słoiczka; niezbyt higieniczne ale patyczek kosmetyczny rozwiązuje ten problem
  • 10 lipca 2024 o 13:03
    Jeden z ulubionych!
    Ten krem, a w zasadzie zel, to moj hit hitow. Idealny pod makijaz, leciutki jak piorko, wchalaniajacy sie w sekunde, a dajacy przy tym uczucie nawilzenia, komfortu i ulgi. Swietny na lato, doskonaly na zime, na noc, na dzien. Zuzylam juz wiele sloiczkow tego kosmetyku i bede do niego regularnie wracac, bo zadne inne kosmetyki nie upiekszaja tak mojej cery, jak kremy z Clinique. Po nich nigdy nie mam wysypu, podraznien, reakcji alergicznych i niczego podobnego, cera jest rozswietlona, swieza i nawilzona. Krem jest bezzapachowy, co dla mnie akurat jest zaleta - wole brak zapachu, niz jakies drazniace moj nos nuty.
    Zalety:
    • wszystko!