Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

Innovate Skincare iS Clinical, Cleansing Complex Głęboko oczyszczający żel do mycia twarzy

iS Clinical Cleansing Complex Lekki żel złuszczający przeciwtrądzikowy i głęboko oczyszczający 180ml

vandyck
    15 stycznia 2023 o 13:14
    dogłębnie oczyszcza bez wysuszania
    Borykałam się z kapryśną, niewyregulowaną cerą przez długie miesiące (grudki, wysuszenie, nierówna tekstura, przetłuszczanie się, zaskórniki). Mam cerę mieszaną, dojrzałą i skłonną do zaczerwienień. Wypróbowałam mnóstwo kremów, esencji, toników, które powodowały zapychanie, zaczerwienienia, łuszczenie, ale nie regulowały. Kupowałam żele oczyszczające, bo moja cera była wciąż niewystarczająco oczyszczona, a te powodowały dodatkowe wysuszenie, a zaskórniki nadal były obecne. Podczas wizyty kosmetyczka poradziła zmianę oczyszczania i zaleciła lekkie serum. Po trzech tygodniach moja cera była odmieniona. Żel znakomicie oczyszcza, nie wysusza, reguluje. Nakładam niewielką ilość, i masuję skórę twarzy przez około 2 minuty. Usuwam ciepłym ręczniczkiem lub spłukuję wodą. Czy warto wydać tyle pieniędzy na żel do mycia twarzy? Okazuje się, że to jest kluczowy produkt, pomimo że ma krótki kontakt ze skórą. Używam trzy miesiące raz lub dwa razy dziennie (czasem wieczorem używam olej + mleczko) i zużyłam pół opakowania. Jest wart tej ceny, po umyciu nie mam potrzeby użycia toniku. Używam tego produktu od: październik 2022 Ilość zużytych opakowań: 1/2
    Zalety:
    • reguluje cerę
    • dogłębnie oczyszcza
    • nie wysusza
    • wydajny
    • dobry stosunek jakości do ceny
    miki223
    22 sierpnia 2021 o 20:51
    Odmienił moją cerę
    Mam 30 lat, cerę mieszaną. Rok temu moja skóra przeszła totalną przemianę, niestety negatywną. Z raczej średnio kapryśnej stała się totalnie zanieczyszczona. Codziennie (!) pojawiały się na mojej twarzy nowe niespodzianki. Nie były to co prawda duże zmiany, ale podskórne, malutkie grudki, bardzo ciężkie do wyleczenia. Byłam załamana, zmieniłam wiec totalnie pielęgnację. Po kilku miesiącach udało mi się dobrać kosmetyki które trzymają ja w ryzach. Jednak to też nie było do konca to, skóra nie stawala się gładka, niespodzianki co jakiś czas wracały. Dopóki nie natrafiłam na ten żel. Dosłownie po 2 tygodniach stosowania nie poznałam swojej cery. Stała się wygladzona, ujednolicona, podskórne grudki zniknęły, po prostu bajka. Żel jest dość wodnisty ale wydajny, niewielka ilość wystarczy. Po użyciu twarz jest nieco ściągnięta ale w końcu to żel oczyszczający, więc nie traktuje tego jako minus. Jedyną wadą cena, choć możliwość przetestowania tanszej miniatury trochę ratuje producenta. Pierwsza starczyła mi na ok. 2 miesiące testów. Nie odejmuje za to gwiazdek, bo efekty wszystko rekompensują. Jeśli ktoś posiada cerę tłusta, mieszaną, skłonną do niedoskonałości to szczerze polecam, żel odmienił moja skórę i nie zamienię go na żaden inny.
    Zalety:
    • działanie działanie i jeszcze raz działanie
    Wady:
    • moim zdaniem brak
  • 24 stycznia 2021 o 11:32
    Plus i minus to jedyne, co widzę.
    Używa od:próbka
    Mam cerę tłustą, wyregulowaną, wrażliwą i mocno skłonną do trądziku, mam 27 lat. Produkt dostałam w próbce 2 ml po wizycie u kosmetyczki. Opis produktu pasuje w stu procentach do moich potrzeb, ponieważ potrzebuję delikatnego działania kwasów (niestety produkty, które zostawiam na twarzy w domowych warunkach zupełnie mi się nie sprawdzają) przy poszanowaniu mojej wrażliwej cery. Produkt bardzo delikatnie się pieni, bardziej można nazwać to emulsją niż żelem. Nie sprawdzałam go w opcji dwuetapowego mycia (ponoć się do tego nadaje), ponieważ mam sprawdzony olej i tej próbki mi trochę szkoda. A olej zmywa bardzo dobrze. Żel nie szczypie, nie podrażnia, nie ściąga skóry. Żel ma swoje plusy i minusy. Do plusów zdecydowanie można zaliczyć fakt braku szczypania (czy to w ranki, czy w oczy), zupełny brak ściągnięcia skóry po jego użyciu i faktyczne działanie lecznicze. Widzę poprawę w cerze, gdy go używam, szczególnie jeśli chodzi o zaskórniki (jednak przypominam, że tyle co na kwasach byłam, więc na pewno jest to powiązanie tych czynników). Skóra po użyciu jest jasna, miękka, w ogóle nie ściągnięta. Czuję się bardzo bezpiecznie, nakładając na to inne swoje produkty do pielęgnacji. Bardzo podoba mi się opcja "szybkiej maseczki" z tego żelu, szczególnie że myję twarz pod prysznicem: marka po prostu zaleca zostawić na chwilę spieniony żel na buzi i za moment to zmyć, tak żeby dać chwilę kwasom na powierzchni skóry. To w zupełności wystarcza, dalej nie podrażniając skóry. No i wady: oczywiście cena. Żel jest bardzo drogi. Ciężko mi stwierdzić, czy jest warty tej ceny po mojej próbce. Jest to produkt wydajny, skuteczny, ale tymi określeniami mogę też nazwać nie jeden 150 ml żel do twarzy za 40 zł. Czy warto płacić czterokrotną cenę za ten żel? Ciężko stwierdzić. Czy jest to cudowny produkt, odmieniający oblicze skóry, tej skóry? No nie wydaje mi się, ale jest to jednocześnie jedyny żel myjący, który miałam w życiu, którego działanie opisuję prawie jak serum, a nie jak żel. Ja jestem na tyle zaciekawiona, że rozważam zakup miniatury. Wydaje mi się to sensownym wyborem, ponieważ najbardziej zadziwia mnie używanie tego żelu a la prysznicowej maski. Chyba będę tęsknić za tym doświadczeniem i tym efektem. Jednocześnie taka pojemność jest już w zupełności wystarczająca na określenie właściwości i przydatności produktu, czego moje 2 ml w saszecie w zupełności nie dają. I to jest tak, ja mogę dać 160 zeta za żel do twarzy, przy wydajności to jest praktycznie rok z głowy, więc moim zdaniem hajs się zgadza. Jednak nie będę dawać takich pieniędzy za produkt, którego nie jestem pewna, bo aż tyle pieniędzy nie mam. Dlatego więc rozważę tę hojną miniaturę, by przyjrzeć się żelowi w bardziej standardowych warunkach niż zaraz po profesjonalnym zabiegu i kiedy moja skóra nie ma większych problemów. Wrócimy więc pewnie do tej recenzji po etapie alergii wziewnej - to zawsze jest test ostateczny ;).
    Zalety:
    • zupełnie nie wyciąga wilgoci z twarzy
    • delikatnie radzi sobie z zaskórnikami (super opcja dla cery wrażliwej, albo nietolerującej kwasów w kosmetykach, które zostają na skórze)
    • nie szczypie w oczy
    • nie pieni się, ale tworzy raczej mleczną emulsję
    • wygładza cerę, sprzyja byciu łagodnym dla twarzy (waciki, szczoteczki i inne rzeczy pomagające mi w utrzymaniu gładkości cery poszły w odstawkę)
    Wady:
    • cena (dah!)
    • saszeta 2 ml nie jest ilością, po której można coś bardziej sensownego stwierdzić niż pierwsze wrażenia (dlatego się dziwię, że taka marka zdecydowała się na wypuszczenie tych saszet, dostałam też z tej firmy serum i to jest 3,75 ml z pipetą, to ponad 1/10 dużego opakowania, więc można coś powiedzieć sensownego, a tu?), więc dobrze, że hojna miniatura jest w miarę sensownej cenie.
  • 6 września 2019 o 0:18
    Nr 1
    Kupiłam ten produkt, bo był to bestseller i słyszałam o nim wiele dobrego, więc chciałam przetestować na sobie. Wcześniej używałam Epionce żelu oczyszczającego (też był bardzo dobry) (z wyższej półki cenowej), ale iS Clinical jest jeszcze lepszy. Nie jest tani, ale wart każdej złotówki (jest bardzo, bardzo wydajny). Mała ilość wystarczy, żeby zaczął się pienić i ładnie oczyścił twarz. Bardzo dobrze oczyszcza twarz, ale nie wysusza jej. Nie trzeba momentalnie nakładać kremu nawilżającego, bo czujemy ściągnięcie. Jest bardzo delikatny. Ładnie pachnie. Bezbarwny żel. Po używaniu tego produktu nic nie „wyskakuje” na buzi. Zaskórniki i niedoskonałości znikają. Skóra jest w super kondycji. Fajnie radzi sobie z niedoskonałościami. Twarz wygląda na zdrową, czystą i rozświetloną. Zdecydowania polecam.
    Zalety:
    • wydajny
    • super oczyszcza skórę
    • niedoskonałości znikają
    • delikatny
    • nie wysusza
    • rozświetla skórę
    • twarz wyglada na zdrową
    • mała ilość wystarczy, żeby zaczął się pienić.
  • 28 stycznia 2016 o 19:21
    jeden z najlepszzch
    Używam ten produkt od miesiąca i jest najlepszym tego typu kosmetykiem jaki używałam do tej pory. Mam cerę niezbyt wymagającą jednak jakieś krostki czasem się pojawiały, odkąd używam Cleansing complex, zmniejszyła się ilość zaskórników a także prawie w ogóle nie mam tzw. niedoskonałości na twarzy. Stosuję codziennie wieczorem przy użyciu pada czyszczącego (również świetna rzecz). \\n \\nPrzyjemnie pachnąca żelowa formuła czyści dokładnie. \\n \\nCena troszkę troszkę odstrasza ale warto. \\nDostępny w internecie, można znaleźć w atrakcyjnych cenach na aukcjach. \\n \\nZakupię na pewno jeszcze nie jeden raz. Używam tego produktu od: 1 miesiaca Ilość zużytych opakowań: 1 małe