Kremy uniwersalne

Celia de Luxe, Perłowy Lifting, Lekki krem przeciwzmarszczkowy na dzień i na noc

• 30 sierpnia 2019 o 21:45
    Dla mnie zbyt tłusty
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Stosowałam jednorazową próbkę kosmetyku- to muszę od razu zaznaczyć, choć zawsze staram się podzielić moimi wrażeniami odnośnie produktu, nawet jeśli jest to tylko próbka. Konsystencja kosmetyku jest dość gęsta i tłusta. Jeżeli nałożymy go zbyt grubą warstwą to na pewno otrzymamy efekt nadmiernej tłustości, ale także wybielenia. Nałożony w rozsądnej ilości kosmetyk bardzo ładnie nawilża cerę. Dość szybko się wchłania, choć nie błyskawicznie. Efekt tłustości, dzięki szybkiemu wchłanianiu, nie utrzymuje się bardzo długo. Skóra po kremie jest miękka, miła w dotyku. Niestety, dla mnie jednak ta konsystencja jest zbyt ciężka i tłusta. Na czole nie wchłonął się u mnie tak szybko i nie czułam się komfortowo z jego warstwą. Krem mogę polecić dla osób o suchej skórze, odwodnionej, potrzebującej natłuszczenia. Jako profilaktyka przeciwzmarszczkowa także ma odpowiednie działanie.
    Zalety:
    • Nawilżanie skóry
    • Pozostawienie skóry miękkiej, miłej, nawilżonej
    • Delikatny zapach
    Wady:
    • Zbyt tłusty
  • 6 października 2014 o 0:58
    Dobry jak na swoją cenę.
    Cudownie, delikatnie pachnie. Pozostawia tylko delikatny tłusty film ale nie na długo, bo szybko się wchłania. Skóra gładka, świeższa. Zdecydowanie polecam jak na ten przedział cenowy, nie wymagałabym od niego niczego więcej. + Piękny, delikatny zapach. + Tylko delikatny tłusty film, ale nie na długo. + Ładne opakowanie. + Szybko się wchłania + cena. Minusów nie dostrzegłam, ale nie używam tego kosmetyku bardzo długo, choć codziennie. Używam tego produktu od: Dwa tygodnie Ilość zużytych opakowań: W trakcie pierwszego.
    Anetss
    6 marca 2014 o 18:39
    Ujdzie
    Całkiem dobry krem. Osobom, których skóra ma tendencję do błyszczenia może się nie spodobać. Jest trochę tłustawy, ale podkład całkiem nieźle się na nim trzyma. U mnie sprawia, że skóra wygląda na zdrową, ma taki "healthy glow". Z drugiej strony dla mnie za słabo nawilża. Sytuacji nie poprawia, że chciałam zużyć do końca kiepski krem na noc, który wcale nie nawilża. Ale nawet jeśli zdarzało mi się używać Celii rano i wieczorem, nawilżenie nie było zadowalające. Nie sądzę żebym jeszcze go kupiła. Z drugiej strony krem tak mało wyróżniał się czymkolwiek, że mogę jeszcze przez przypadek wpakować go do koszyka, myśląc że to dla mnie będzie nowość. Używam tego produktu od: dwóch miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 14 listopada 2013 o 20:36
    nie jest lekki ale działa
    Mam cerę mieszaną, w zimie przesuszoną no i wiadomo, grawitacja robi swoje. Z chęcią sięgnęłam po nowość od Celii, cena słuszna, nowość należy przetestować. Kremu nie określiłabym jako lekkiego - na mojej skórze nie wchłania się do końca, zostawia błyszczącą warstwę, czuć go i wykonanie na nim makijażu jest u mnie zupełnie niemożliwe. Stąd używałam go tylko na noc, kiedy te wszystkie rzeczy w ogóle mi nie przeszkadzały. Dodam, że budząc się rano i myjąc twarz wyraźnie czułam film, jaki zostawiał ten krem - także jego lekkość u mnie nie ma racji bytu, zachowuje się na mojej skórze jak kremy półtłuste. Rzecz subiektywna. Krem ma przyjemną konsystencję, zapach dyskretny. Łatwo go rozprowadzić, jest wydajny - mała ilość spokojnie starczy na całą twarz. Nawilżenie czuć od razu - cudowne uczucie ukojonej skóry. Przy tym kremie nie miałam żadnych problemów z przesuszonymi skórkami - nawilża doskonale. Skóra po porannym umyciu jest miękka, gładka, ładna. Krem napina skórę - jest to odczuwalne i widoczne. Jest jakby jędrniejsza co pewnie wynika też ze świetnego nawilżenia. Z istniejącymi zmarszczkami wiele nie zdziałał (tutaj wnikliwie obserwowałam działanie) ale z dużym prawdopodobieństwem może zapobiegać powstawaniu nowych. Połowa sukcesu to świetnie nawilżona skóra - i tutaj ten krem naprawdę dobrze sobie radzi. Nie zapycha i nie uwidacznia porów - pomimo wyżej opisanego uczucia ciężkości i wyczuwalnej warstwy na skórze absolutnie nie przyczynił się do różnej maści niespodzianek. Co więcej, przy tym kremie mam naprawdę gładką, czystą cerę. Opakowanie takie, jakie lubię - szklany słoiczek. Wydajność - bardzo dobra. Z minusów - jednak jest dla mnie nieco za ciężki, poduszka po spotkaniu z tym kremem przejmuje jego właściwości... Jako krem na noc mimo wszystko polecam, doskonale nawilża i utrzymuje cerę w naprawdę dobrej formie. Za tę cenę i dla efektu końcowego warto się czasem pomęczyć. Używam tego produktu od: 3 miesięcy Ilość zużytych opakowań: jeden słoiczek
    aga__18
    10 października 2013 o 13:50
    świetny krem!
    Jest naprawdę lekki, nadaje się do cery mieszanej, nawet takiej z przewagą tłustej. Plusy: doskonale nawilża nie zostawia tłustej warstwy nie zapycha rozświetla cerę delikatnie napisan skórę, sprzyja wygładzaniu drobnych zmarszczek Minusy: słaba dostępność (nie ma go w sklepach, tylko w sprzedaży internetowej) Gorąco polecam!!! Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: 2 (każde po 50 ml)