Peelingi do ciała

Yasumi Topaz Glamour, Cukrowy peeling do ciała

annaskc
    21 lipca 2024 o 14:40
    Gruboziarnisty peeling do ciała o zapachu pomarańczy. Idealny do domowego SPA.
    Peeling cukrowy topaz Glamour firmy Yasumi dostałam jako prezent wraz zakupionym bonem podarunkowym. Uważam, że jest to bardzo miłe niespodzianka, która dobrze świadczy o marce. Peeling zamknięty jest plastikowym okrągłym opakowaniu zakręconym wieczkiem. Peeling ma przyjemny, intensywnie pomarańczowy zapach. Jest gruboziarnisty, zawiera sproszkowaną skórę pomarańczy. Znajdziemy w nim również olej z nasion słonecznika, wosk pszczeli który natłuszcza i pielęgnuje skórę oraz masło Shea. Zawarta w składzie witamina E neutralizuje wolne rodniki. Piling w łagodny sposób złuszcza martwy naskórek na skórze i pozostawia tłustą warstwę ochronną. Po użyciu skóra jest nawilżona i sprężysta, bardzo mila w dotyku. Zapach produktu utrzymuje się jeszcze przez jakiś czas. Niewielki minus za opakowanie produktu z którego produkt trzeba wygrzebywać. Należy uważać, aby do opakowania nie dostała się woda która bardzo negatywnie wpływa na konsystencję produktu. Jestem bardzo zadowolona z produktu, dlatego kupiłam jego pełnowartościowy wersje, czyli opakowanie 220 g. Uważam, że jest to świetny sposób na stworzenie domowego SPA, aby poczuć się jak w profesjonalnym salonie masażu.
    Zalety:
    • Piękny zapach
    • Dobrze złuszcza skórę
    • Łatwo się rozprowadza
    Wady:
    • Dość wysoka cena
  • 27 stycznia 2017 o 9:39
    Soczysta pomarańcza
    Jedne z nielicznych peelingów cukrowych, który wspominam pozytywnie. Niestety w większości peelingi te są dla mnie mało skuteczne, gdyż drobinki szybko się rozpuszczają, tracąc swoją moc. Tutaj jestem w stanie dokładnie wymasować skórę, pozbywając się w sposób bezpieczny, nagromadzony martwy naskórek. Peelingu używałam w sezonie zimowym, gdy skóra niezbyt dobrze reagowała na kontakt z wodą, nie mówiąc już o peelingach żelowych czy solnych. Świeży zapach potęgował uczucie dopieszczenia skóry. Kosmetyk pozostawia na skórze delikatny film, który w momencie mocnego wysuszenia skóry nie sprawiał mi takiego dyskomfortu, a wręcz był zbawienny, gdy skóra zdawała się pękać w szwach.
  • 12 czerwca 2016 o 18:08
    Przyjemny...
    Dość spore drobinki cukru zanurzone są w gęstej, cukrowej masie o pomarańczowym zabarwieniu. Czuć, że pracują na skórze, czyniąc ją aksamitnie gładką i miękką. Peeling zostawia delikatnie tłustą warstewkę. Nie wysusza przy częstym stosowaniu. Jego zapach określiłabym jako mocno pomarańczowy, kwaskowaty i pobudzający, naprawdę przyjemny. Opakowanie jest poręczne i wygodne. Łatwo z niego wydobyć resztki produktu. Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: 1: 220g
  • 13 lutego 2016 o 21:57
    Cudo
    Jestem zakochana w tym peelingu przede wszystkim dlatego, że ma niesamowity zapach. Miałam przyjemność zapoznać się z całą linią peelingów i mogę szczerze powiedzieć, że pomarańcza i owoce leśne to moje ulubione zapachy i co ważne zapach dość długo utrzymuje się na skórze, poza tym zostawiają na skórze film, przez co wydaje się gładka i nawilżona, nie potrzebuje już po tym balsamu :) bardzo dobrze też ścierają martwy naskórek, chociaż jak dla mnie działanie ścierające mogłoby być mocniejsze (pistacjowy chyba ściera mocniej), fakt faktem opakowanie 50g jest małe starcza na 3-5 razy. Używam tego produktu od: miesiąc Ilość zużytych opakowań: 1 całe
    sosna30
    19 lutego 2015 o 12:25
    bobry zdzierak :)
    Peeling jest przyzwoity. Ma w sobie dużo mocnych drobinek, które fajnie wygładzają skórę i w ten sposób pozbywamy się martwego naskórka. Po zastosowaniu tworzy warstwę ochronną, przez co wydaje się, że skóra jest mocno wygładzona. Peeling jest wydajny i ma zbitą konsystencję. Po jego użyciu skóra jest nawilżona, nie potrzeba używać balsamu. Kosmetyk nie podrażnia mojej skóry ale jest to zdecydowanie mocny peeling więc skóry wrażliwe muszą uważać. Jedynym minusem dla mnie jest zapach - w tym przypadku nie powalił mnie na kolana. Wolę wersję tego peelingu o zapachu owoców leśnych bodajże.... Jednak podsumowując to bardzo fajny, mocny peeling, wydajny i z adekwatną ceną. Wracam do niego co jakiś czas. Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: kilka