Peelingi do ciała

Oh!Tomi Dreams, Sunshine Body Scrub Peeling do ciała

_inga
    14 stycznia 2024 o 9:24
    Gruboziarnisty cukrowy peeling do ciała, Dreams, Oh!Tomi
    Gruboziarnisty cukrowy peeling do ciała marki Oh!Tomi kupiłam na jednej z aukcji internetowych. Opakowanie to puszka o pojemności zapłaciłam około 47 zł. Peeling ma cudowny zapach, dużo dużych drobinek, nieco specyficzną sypką konsystencję, oczyszcza, złuszcza, odżywia i regeneruje, mało wydajny. Skóra po zastosowaniu peelingu jest pachnąca, gładka i miękka. Dodatkowy plus za naturalny skład i za opakowanie z baśniową szatą graficzną, minus za tłusty film na skórze i wydajność. Podsumowując peeling fajnie działa , jednak niezbyt wydajny w niezbyt atrakcyjnej cenie i tłusta warstwa jaka pozostaje na skórze, więcej raczej go nie kupię choć chętnie sięgnę po inne kosmetyki tej marki.
    Zalety:
    • zapach.zapach, zapach
    • oczyszcza
    • złuszcza
    • odżywia
    • regeneruje
    • szata graficzna
    Wady:
    • oleisty pozostawia tłustą warstwę na skórze
    ExAmino
    11 października 2022 o 11:26
    Kiedy ktoś zapyta, po co jest peeling...
    ...to nie warto prowadzić akademickiej dyskusji o złuszczaniu martwego naskórka i poprawie krążenia tylko należy przedstawić tego oto metalowego jednorożca i wyjaśnić, że żyje się dla takich właśnie małych przyjemności. A. z całego mojego, rozdygotanego serduszka dziękuję Ci, że przedstawiłaś mnie z Tomim. Dostałam w prezencie i peeling i masło do ciała i trudno jest mnie teraz wyciągnąć z łazienki. Idealny zestaw na jesienną szarość! Dużo radości już z powodu (infantylnego i ciut niewygodnego w wilgoci) opakowania, a później jest tylko lepiej...jakże ten peeling pachnie! Coś wspaniałego! Wakacje, słońce, radość, beztroska. Mnóstwo cytrusów, trochę słodyczy, trwałość perfumiarska, Jest też całkiem ostro, ale przez to skutecznie- skórę po regularnym (a do regularności nie trzeba mnie zachęcać) peelingu mam gładką, napiętą i nawilżoną. Bo warto wspomnieć, że jest to taki lekko oblepiający peeling, z gatunku tych powłoczkowych, taki, że nie trzeba w panice się dokremowywać po prysznicu. Wydajność też całkiem niezła- używam już miesiąc, a jeszcze trochę mam. I tylko ta cena regularna jakby szalona (moje skąpstwo nie pozwala mi na żel pod prysznic czy peeling wydać więcej niż 20, no może 30 zł) , ale sprawdzałam na Nutridome, że są promocje, na które poluje bo przecież oprócz Sunshine jest jeszcze Rainbow. I Strawberry. I Orange z wanilią...nic tylko testować.
    Zalety:
    • solidne, metalowe i ładnie pokolorowane opakowanie. Ten jednorożec taki mocno naiwny i przedszkolakowy, ale tutaj ma to swój urok.
    • konsystencja zbita, wydajna.
    • drobinki to niezłe igiełki, ale ja tak właśnie lubię.
    • zapach, jak już chwaliłam, wspaniały, energetyczny i trwały
    • lekko tłusta warstwa po peelingu- ja lubię bo mam ekstremalnie suchą skórę i zwalnia mnie to z obowiązku balsamowania, ale niektórym może przeszkadzać (tłuści ubrania?)
    Wady:
    • 65 zł to cena dyskusyjna- będę kupować tylko w promocji.
  • 9 lutego 2022 o 16:37
    Taki ooo
    Używałam tego peelingu, ale jakiegoś wielkiego szału nie zrobił. Wolę mój domowy sposób czyli cukier w połączeniu z oliwą z oliwek. Dobrze złuszcza i taniej wychodzi.
  • 6 lutego 2022 o 19:06
    Świetny peeling, który super nawilża i wygładza skórę. Do tego zapach, który zdecydowanie kojarzyć się może ze słońcem.
    Peeling znajduje się w uroczej puszce. Jest to peeling cukrowy. Ma przepiękny zapach - egzotyczny, słodki, który zdecydowanie może skojarzyć się ze słońcem. Peeling jest dość zbity. Łatwo się go rozprowadza po ciele. Nie odkleja się, więc raczej nie ryzykujemy, że większość wyląduje w wannie czy brodziku. Peeling że względu na to, że skalda się głównie z cukru, ładnie rozpuszcza się pod wpływem wilgoci, zostawiając delikatną tłustą warstwę. Lubię kiedy peelingi zostawiają taka powłokę i nie jest ona lepką, ponieważ daje mi to poczucie ochrony skóry i nawilżenie. Po zmyciu produktu i osuszeniu skóry jego zapach jest nadal wyczuwalny.
  • 21 maja 2021 o 21:12
    miód malinka
    To mój pierwszy kosmetyk marki Oh!Tomi i na pewno nie ostatni. Cudowny w użyciu, zapach, konsystencja super, no co tu więcej mówić, po prostu cudoo! :)