Peelingi do ciała

Bielenda Eco Nature, Peeling do ciała oczyszczająco - odżywczy `Mleczko waniliowe + mleczko kokosowe + kwiat pomarańczy`

• 4 kwietnia 2024 o 21:50
    cudowny zapach
    Marka BIELENDA towarzyszy mi w zasadzie odkąd pamiętam. Bardzo lubię większość ich kosmetyków. Seria ECO NATURE to jedna z trzech moich totalnie ulubionych. Składy, działanie, zapach...wszystko na tak. Peeling oczyszczająco-odżywczy w fajnej saszetce, która zajmuje mało miejsca i jest idealnym rozwiązaniem na podróż. Skóra jest dzięki niemu idealnie gładka, bardzo przyjemna w dotyku. Wspaniały efekt zadbanego ciała. Widać również,że bardzo przyjemnie nawilża. Pachnie najpiękniej pod słońcem. Wyczuwalny jest kokos oraz wanilia. Jestem zakochana w tym zapachu. W składzie znajdziemy 99% składników pochodzenia naturalnego. Między innymi: mleczko waniliowe, mleczko kokosowe, kwiat pomarańczy.
    natty08
    30 października 2023 o 16:48
    Przyjemny peeling z rewelacyjnym zapachem
    Peeling do ciała, który miałam okazję przetestować, zasługuje na uwagę z kilku istotnych powodów. Oprócz działania złuszczającego i wygładzającego skórę, ten produkt ma zdolność znakomitego natłuszczania, co sprawia, że skóra po użyciu jest nie tylko gładka, ale także nawilżona i jedwabiście miękka. Kolejnym plusem jest łatwość, z jaką można usunąć go z ciała. Wystarczy kilka chwil pod prysznicem, i peeling znika bez żadnych problemów, nie pozostawiając żadnych uciążliwych resztek. Zapach peelingu zasługuje na osobne wyróżnienie. Wanilia i kokos tworzą niezwykle przyjemną i relaksującą kompozycję zapachową, która sprawia, że korzystanie z tego peelingu staje się prawdziwą przyjemnością. Warto również dodać, że ten peeling jest zdecydowanie delikatniejszy niż jego wersja w kostce, co czyni go idealnym rozwiązaniem dla osób o wrażliwej skórze lub tych, którzy preferują łagodniejsze produkty. Mimo że peeling ten ma wiele zalet, warto wspomnieć o jednej kwestii, która mogłaby być ulepszona. Opakowanie jest relatywnie niewielkie, co sprawia, że produkt może wydawać się mało wydajny, szczególnie przy regularnym użytkowaniu.
  • 2 września 2022 o 14:49
    przesłodki zapach
    Zapach tego peelingu jest niesamowity, aż chciałoby się go zjeść. Sam peeling jest bardzo przyjemny w stosowaniu, bo oprócz złuszczania i wygładzenia, bardzo dobrze natłuszcza skórę. Dzięki temu pomimo dużych drobinek jest delikatny dla skóry. Najgorsze według mnie jest jego opakowanie. Nieduże, niepraktyczne w codziennym życiu, jedyny plus jest taki, że łatwo zabrać je w podróż. Szkoda, że marka nie zrobiła zwykłego opakowania w słoiczku, jak zazwyczaj.
  • 2 sierpnia 2022 o 0:14
    Nie, dziękuję.
    Ja: Mam skórę bardzo suchą, odwodnioną, atopową. Z tendencjami do uczuleń i pękających naczynek. Na ramionach mam rogowacenie okołomieszkowe czyli niewielkie krostki. Oczekiwania: Dobre zdarcie naskórka, wygładzenie skóry, długotrwałe efekty. Opakowanie: Bardzo niewielka saszetka o pojemności tylko 100 g. Wygląda jak pojemnik uzupełniający a bardziej przypomina saszetki z musem owocowym dla dzieci. Zakręcany plastikową niewielką nakrętką. Produkt wydobywa się ciężko, ale łatwo kontrolować zużycie kosmetyku. Tubka dość opornie wyciska produkt, ciężko go wycisnąć do ostatniej kropli. Gdzieś w połowie opakowania nie ma opcji by postawić pod prysznicem tubkę, musi leżeć. Na opakowaniu minimalistyczna, przyjemna dla oka grafika oraz wszystkie niezbędne informacje takie jak skład, pojemność, działanie czy termin przydatności po otwarciu. Wrażenia: Mam wrażenie, że czytam opinie o zupełnie innym produkcie niż to czego ja używałam. Dla mnie ten peeling pachnie bardzo słodko. Kokosowo, ale nie aż tak mdląco jak mogłabym się tego spodziewać. Konsystencja jest dość lejąca, rzadka i na pewno nie jest zbita. Nakłada się dość dobrze, ale przelatuje przez palce. Właściwości peelingujące są żadne, drobinek jest bardzo niewiele. Na plus, że pozostawia na skórze delikatny film, ten efekt bardzo lubię. Ale nie powiedziałabym, że po użyciu tego kosmetyku nie trzeba używać balsamu. Nie czuję, żeby naskórek był dobrze zdarty, a skóra wygładzona. Na plus wegańska formuła i naturalny skład. Nie podrażnia i nie uczula. Łatwo się spłukuje ze skóry, nie pozostawia osadu w wannie czy pod prysznicem. Łatwo go usunąć. Na minus jeden rozmiar opakowania. Przez to, że jest niewielkie jest też mało wydajne. Wystarczy na 2 do 4 użyć. Można go kupić w promocji za co plus, wtedy wychodzi około dwóch złotych i uważam tą cenę za bardzo adekwatną jak na jakość i ilość produktu. Wielkość opakowania może sprawdzić się dobrze w podróży. Mnie ten kosmetyk mocno rozczarował, oczekuję innych efektów i na pewno nie wrócę po kolejne opakowania.
  • 29 czerwca 2022 o 16:02
    Spa w domu!
    Kupiła go przypadkiem w Hebe, bo był przeceniony. Małe opakowanie jest dobre na wyjazdy, starcza na 2-4 użycia. Ściera fajnie, czuć wygładzenie skóry. Natomiast totalnym sztosem jest jego zapach! Normalnie przenosi do spa na jakiejś egzotycznej wyspie. Zapach jest słodki, ale nie przytłaczający. Cudo! Teraz jak widzę go gdzieś na promocji to kupuje kilka na zapas :)
    Zalety:
    • Zapach!
    • Dobrze wygładza skórę
    Wady:
    • Brak większego opakowania dostępnego w sprzedaży