Dezodoranty i antyperspiranty

Lady Speed Stick Aloe Soothing Spray Antyperspirant w sprayu

Lady Speed Stick 24/7 Aloe Sensitive dezodorant spray 150 ml

• 11 lutego 2025 o 16:21
    Dla osób, które szukają delikatnej ochrony bez alkoholu i podrażnień, to całkiem przyjemna opcja.
    Testowanie antyperspirantów to u mnie sport ekstremalny. Jak coś działa, to od razu ląduje w kosmetycznej galerii chwały. Jak nie działa, cóż, szybko kończy swoją karierę na dnie szuflady lub oddaję kosmetyk do zużycia mamie. Opakowanie dezodorantu jest fioletowe z liśćmi aloesu, czyli wygląda jak coś, co już z definicji powinno być delikatne i kojące no i rzeczywiście takie jest. Po psiknięciu mgiełka jest w sam raz, nie zalewa pół łazienki, nie zostawia na skórze lepkiej warstwy co jest ogromnym plusem. I nie ma tego duszącego uczucia, jakbym się spryskała lakierem do włosów. Można się śmiało pisać w łazience z zamkniętym oknem. Zapach tego antyperspirantu jest delikatny, nie drażni nosa i co ciekawe, znika po chwili, więc trzeba dodatkowo użyć perfum, żeby ładnie pachnieć w ciągu dnia. Rano jedno psiknięcie i jest całkiem dobrze, ale jak temperatura podskoczy powyżej pewnego poziomu albo dzień jest bardziej intensywny, to koło popołudnia trzeba robić poprawkę. Nie jest to więc pancerny bloker, który utrzyma suchość na poziomie Sahary przez 24 godziny, ale na standardowy dzień w umiarkowanych warunkach daje radę. Największy plus? Zero podrażnień. Brak alkoholu w składzie robi tu świetną robotę. Do tego obiecane właściwości łagodzące faktycznie działają, skóra nie jest sucha, nie ma tego uczucia ściągnięcia, jak po niektórych hardkorowych antyperspirantach. Podsumowując: dla osób, które szukają delikatnej ochrony bez alkoholu i podrażnień, to całkiem przyjemna opcja. Dla tych, którzy chcą antyperspirantu na długie godziny w upale, niekoniecznie.
    Zalety:
    • dobry spray
    • piękne opakowanie
    • delikatny, nie podrażnia
    • nie zawiera alkoholu
    Wady:
    • nietrwały zapach
    • nie sprawdza się w upalne dni
  • 21 stycznia 2022 o 18:24
    Mój partner na letnie wieczory
    Świetny antyperspirant Lady speed stick miałam okazję używać wcześniej w formie żelowej natomiast teraz postanowiłam kupić w aerozolu i jest rewelacyjny. Nie podrażnia, Na jesień i zimę wybieram rexone black
    cudooo
    17 kwietnia 2021 o 14:04
    Nie przypadł mi do gustu
    Wykorzystałam kilka opakowań tego antyperspirantu, ale niestety nie przypadł mi do gustu. Wygląda genialnie, fioletowa buteleczka. Natomiast dość ciężko było mi naciskać na „dozownik”, żeby coś z niego psikalo. Zapach jest ładny, ale strasznie kuł mnie w nos, jest intensywny. Jeśli chodzi o działanie to jest średnie, nie ochraniało mnie przed nieprzyjemnym zapachem. Ale plusem jest to, że nie podrażnia.
    Zalety:
    • Wygląd opakowania
    Wady:
    • Zbyt intensywny zapach
    • Nieprzyjemny zapach wracał
    • Dozownik”
  • 7 kwietnia 2021 o 7:20
    Świetny antyperspirant
    Lady speed stick miałam okazję używać wcześniej w formie żelowej natomiast teraz postanowiłam kupić w aerozolu i jest rewelacyjny. Nie podrażnia Nie zostawia białego proszku który się sypie Nie brudzi ciuchów Zostawia ładny zapach Chroni przed potem Zdecydowanie polecam.
  • 24 lutego 2020 o 16:02
    Rozczarowanie
    O ile antyperspiranty żelowe tej marki są świetne, to wersja w sprayu w ogóle się u mnie nie sprawdza. Kompletnie nie chroni przed potem i nieprzyjemnym zapachem. Plusy, to delikatność dla skóry.