WIZAŻ logo
Dezodoranty i antyperspiranty

Garnier Mineral, Action Control+ Clinically Tested 96H Anti-perspirant Roll-on Antyperspirant w kulce

4,5 (68)
10 hitów!

allegro
Bodyland.pl

• 30 sierpnia 2026 o 18:49
    Kulki od Garnier nigdy nie zawodzą ;)
    Liczba zużytych opakowańjedno opakowanie
    Od kiedy używasz produktukilka miesięcy
    Gdzie został kupiony produktW hipermarkecie
    Antyperspiranty od marki Garnier to najczęściej wybierane przeze mnie tego typu produkty. Jest ich bardzo dużo wersji, chyba każdą z nich już testowałam i jak dla mnie każda z nich jest bardzo podobna do siebie. Dzisiaj na tapet bierzemy wersję Action Control 96h. Opakowanie standardowe dla marki Garnier, chyba każdy kojarzy te kulki, oczywiście wizualnie różnią się tylko nadrukiem z przodu opakowania. W tej wersji producent zapewnia nam ochronę na 96h - nie testowałam tego antyperspirantu aż tak długo i nie zamierzam :P Mogę przyznać jednak że przy całodziennej ochronie sprawdza się idealnie. Przez cały dzień nawet przy dużej aktywności fizycznej (siłownia, bieganie) nie mam problemu z nadmierną potliwością - skóra jest sucha przez cały czas. Co ważne nie jest przesuszona, nawet przy codziennym stosowaniu nie powoduje przesuszenia skóry, nie podrażnia zastosowany nawet bezpośrednio po goleniu skóry (przy depilacji woskiem lepiej odczekać z dzień aby skóra się zregenerowała). Jeśli chodzi o formułę to szybo wysycha na skórze, ma świeży ale jednak chemiczny zapach - osobiście bardziej wolę chyba te kwiatowe nuty zapachowe. Mimo to stwierdzam że zapach jest typową nutą unisex - panowie śmiało mogą korzystać z tej wersji antyperspirantu. Nie zauważyłam też aby znacząco zostawał na ciemnych ubraniach, jakiś minimalny ślad jest ale wszystko się ładnie dopiera a przecież nie jest to antyperspirant "przeciwko białym śladom na czarnych ubraniach". Warto też dodać że te kulki Garniera dostępne są dosłownie wszędzie - w każdej drogerii i w każdym supermarkecie. Podsumowując - kulki od Garniera jak dotąd nigdy mnie nie zawiodły. Trzymają "suchą paszkę" przez cały dzień niezależnie od aktywności fizycznej. Dają świeżość i uczucie komfortu a przy regularnym stosowaniu nie przesuszają skóry. Śmiało mogę polecić je każdemu :)
    Zalety:
    • długotrwała ochrona przed potem
    • długotrwałe uczucie świeżości
    • zapach unisex
    • nie przesusza skóry
    • niska cena
  • 3 sierpnia 2026 o 10:27
    Garnier Mineral
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Antyperspirant w kulce Garnier Mineral Action Control+ 96h to naprawdę świetny produkt, który super się sprawdza w codziennej ochronie przed potem. Formuła z 0% alkoholu etylowego pozwala skórze oddychać, a jednocześnie zapewnia długotrwałe uczucie świeżości i niezawodny komfort przez cały dzień. Poręczne i wygodne opakowanie ułatwia aplikację, a sam kosmetyk charakteryzuje się świetną wydajnością oraz bardzo przystępną ceną. To bardzo skuteczny i godny polecenia antyperspirant, który doskonale sprawdza się w każdej sytuacji.
  • 25 lipca 2026 o 12:29
    Dla mnie jest najlepszy
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Garnier 96h to mój faworyt wśród antyperspirantów tej marki. Testowałam już chyba wszystkie i ten najlepiej trzyma moje pachy w ryzach. Forma kulki nie bardzo do mnie przemawia ale się przyzwyczaiłam. Konsystencję ma bardzo płynną i trzeba dać mu chwilę aby wysechł na skórze. Ma delikatny i przyjemny świeży zapach. Nie pozostawia plam na ubraniach i nie podrażnia skóry nawet po goleniu, ale przede wszystkim to niweluje u mnie pocenie nawet w sutyacjach stresowych czy przy większym wysiłku.
  • 8 czerwca 2026 o 10:48
    Gorszy od swoich braci garnierowych
    Kupi ponownieNie
    Liczba zużytych opakowańw trakcie pierwszego opakowania
    Od kiedy używasz produktumiesiąc
    Gdzie został kupiony produktW hipermarkecie
    Do kulek Garnier wróciłam po kilku latach. Stosowałam inne wersje a ostatnim razem zauważyłam wersję 96h. Oczywistym jest że nie potrzebuję aż tak długiej ochrony ale doszłam do wniosku że skoro obietnica jest na tak długi czas to z pewnością 8-9 h nie będzie tu żadnym wyzwaniem. Niestety, myliłam się. O ile w przypadku kulek na 48 czy 72h, czuję się świeżo nawet na koniec dnia, w tym przypadku już po 6-7h mam po prostu dyskomfort. Nie wiem czy to wina zapachu tego roll-onu. Mam wrażenie że podbija on nieprzyjemny zapach, przez co czuję się nieświeżo. Druga kwestia to wysychanie. Inne opcje są praktycznie niewyczuwalne. Ta po czasie jakby się bryliła, oklejając skórę, co jest nawet ciężkie do zmycia. Taki efekt mam po zwykłym dniu w pracy (siedzącej). Po treningu muszę od razu biec pod prysznic, ponieważ przy większym wysiłku w ogóle nie ma efektu ochrony. Lubię antyperspiranty Garniera ale ten jest kompletnym niewypałem. Meczę to opakowanie tylko kiedy nie wychodzę z domu, ponieważ wśród ludzi mam zbyt duży dyskomfort.
      star fullstar fullstar emptystar emptystar empty
      star fullstar fullstar emptystar emptystar empty
  • star fullstar fullstar fullstar fullstar empty
    9 kwietnia 2026 o 12:42
    Skutecznie powstrzymuje pocenie się
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Antyperspirant Garnier Minerall Action Comfort przetestowałam w każdych warunkach, przy aktywności fizycznej, w gorącym pomieszczeniu. Musze przyznać, że kosmetyk naprawdę dobrze radzi sobie z potliwością. Pomaga w utrzymaniu pach suchych i świeżych przez cały dzień. Moim osobistym minusem jest opakowanie - nie jestem entuzjastką takiego rodzaju rolek, dodatkowo mam wrażenie, że produkt delikatnie się wylewa. Testowałam różne antyperspiranty z tej serii z zieloną zakrętką i nie widzę między nimi różnicy. Produkt nie podrażnia pach, choć nie polecam stosowania od razu po goleniu.
    Zalety:
    • Rzetelne zatrzymanie potliwości
    • Nie podrażnia pach
    • Długo zapewnia ochronę
    Wady:
    • Nieszczelne opakowanie

szukaj