Dezodoranty i antyperspiranty

e-ZikoApteka.pl
Ziaja Deo Roll-On Sensitive 60 ml
bialastokrotka.pl

• 12 kwietnia 2025 o 14:32
    Bardzo ładny zapach i świetne działanie
    Opakowanie antyperspirantu stanowi buteleczka o pojemności 60 ml. Została ona wykonana z nieprzezroczystego plastiku, ale pod światło można kontrolować, ile kosmetyku jeszcze mamy. Pod odkręcanym korkiem kryje się dozownik w postaci kulki obracającej się o 360 stopni. Aplikator jest dobrej jakości - nie zacina się i dozuje odpowiednią ilość produktu. Antyperspirant posiada bardzo ładny zapach. Jest kremowo-mydlany. Przywodzi mi na myśl świeże pranie :D Jednoznacznie kojarzy się z czystością. Czasami dociera do mojego nosa w ciągu dnia, ale nie jest na tyle intensywny, aby kłócić się z perfumami. Sam antyperspirant jest przezroczysty. Ma żelową konsystencję. Niestety potrzebuje kilku dobrych minut, aby się wchłonąć. Spokojnie można używać go nawet tuż po depilacji, ponieważ nie podrażnia. Nie brudzi ubrań - ani jasnych, ani ciemnych. Jestem osobą, która poci się w stopniu umiarkowanym. I ten antyperspirant jest dla mnie całkowicie wystarczający. U mnie powstrzymuje pocenie w 100%. Utrzymuje się cały dzień, od rana do wieczora - pod koniec dnia pachy nadal są zupełnie suche. Nie musimy martwić się nieprzyjemnym zapachem, ponieważ produkt chroni również przed tym, co wzmacnia poczucie świeżości i komfortu. Absolutnie nie wysusza skóry. To świetny antyperspirant, który spełnia wszystkie moje wymagania. W dodatku jest szeroko dostępny i ma niską cenę. Kosmetyk doskonały.
    Zalety:
    • 100% ochrona przed poceniem,
    • hamuje powstawanie nieprzyjemnego zapachu,
    • nie wysusza skóry,
    • można stosować tuż po depilacji,
    • nie zostawia śladów na ubraniach,
    • zapach,
    • dostępność,
    • cena.
    Wady:
    • trzeba poczekać kilka dobrych minut, aż wyschnie.
  • 7 lutego 2025 o 19:20
    Mój jedyny i wyjątkowy antyperspirant
    To antyperspirant, którego używam już chyba z kilkanaście lat. Kupiłam już tyle opakowań tego produktu,że nie jestem nawet w stanie tego zliczyć. Pachnie idealnie - kremowo i świeżo. Mi momentami przypomina zapach męski Cuba czy jakoś tak. Wiem,że były kiedyś takie wody toaletowe w sprayu o tym zapachu dla mężczyzn. To bardzo podobne nuty zapachowe. Antyperspirant jest barwy mlecznej i znajduje się w lekkim plastikowym opakowaniu. Zaobserwowałam,że antyperspirant ten bardzo dobrze działa na moje miejsca narażone na szczególną potliwość. Przez cały dzień czuję się świeżo i komfortowo, stosując ten specyfik. Jedyny minus to fakt,że antyperspirant ten szybko się kończy niestety. Kocham ten zapach i nie zamienię na żaden inny. Zresztą taka długość w użytkowaniu tego antyperspirantu o czymś świadczy :))
    Zalety:
    • Odświeża
    • Zapewnia zapach na długo
    • Pachnie wyjątkowo
    • Kremowa konsystencja
    • Dostępność
    • Wysoka jakość
    Wady:
    • Szybko się kończy :((
  • 20 grudnia 2024 o 16:56
    Mieszane uczucia...
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Szczerze, nie wiem co sądzić o tym produkcie. Patrząc na cenę, nie można było oczekiwać cudów i w sumie to ich nie ma. Produkt rzeczywiście jest łagodny, nie podrażnia. Bardzo ładnie pachnie, taką czystością i trochę kojarzy mi się z zapachem kremu Nivea. Jednak na tym się kończą jego zalety. Mam wrażenie, że jakakolwiek ochrona przed złym zapachem, bądź potem kończy się już po 10 minutach i trzeba go reaplikować, co nie powinno mieć miejsca. Dodatkowo produkt źle się wchłania przez co ma się uczucie jakby pachy były cały czas mokre :( Dwa razy dałam mu szansę i za trzecim już raczej sobie odpuszczę
    • Łagodność
    Wady:
    • Ochrona
    • Wchłanianie się
  • 16 grudnia 2024 o 17:27
    całkiem fajny
    Najczęściej używam antyperspirantów marki Garnier. Kupiłam ten gdyż chciałam przetestować coś innego. Antyperspirant ma ładny, świeży zapach. Nie podrażnił mnie, nie zauważyłam także aby brudził ubrania. Jednak nie jestem do końca przekonana co do skuteczności jego ochrony. W dni kiedy siedziałam w domu i nie miałam zbyt dużej aktywności fizycznej spisywał się dobrze jednak w innych przypadkach zdarzało się, że nie dawał rady w ochronie przed potem.
  • 3 listopada 2024 o 16:55
    Mieszane uczucia
    Kupiłam ten antyperspirant po kilku latach używania dezodorantów bez soli aluminium. Pomimo sensitiv w nazwie, po tygodniu używania zaczęła mnie niesamowicie swędzieć skóra pod pachami. Zrobiłam tydzień przerwy i pieczenie ustało. Aktualnie używam go co kilka dni, kiedy czuję, że znowu zaczynam się pocić. W takim układzie sprawdza się bardzo dobrze, ale trzeba mieć na uwadze, że ostatnio nic w życiu nie robię tylko siedzę w domu. Plus na zewnątrz jest zimno. Zapach bardzo pudrowo-mydlany. Delikatny.
    • działanie
    Wady:
    • początkowo podrażniona skóra