Kremy i maski do rąk

Clinique Deep Comfort Hand and Cuticle Cream Odżywczy krem do skóry dłoni i paznokci

Clinique Deep Comfort Hand and Cuticle Cream - Bogaty odzywczy krem do rak poprawiajacy kondycje paznokci 75ml

• 8 kwietnia 2022 o 9:56
    Szału nie ma
    Szału niestety nie ma. Czemu? Ano temu, że reklamowany wzdłuż i wszerz nawilżający krem do rąk to po prostu zwykły przeciętniacha, który działaniem spokojnie dorównuje mazidłom Be Beauty z Biedronki za 5 zł. Trochę to więc słabo wygląda, zważywszy na cenę wyjściową pełnego wymiaru specyfiku Clinique, opiewającą na ponad 120 zł! Płacąc taką sumę pieniędzy, oczekiwałabym czegoś genialnego, cudownego, idealnego, co sprawi, że już po pierwszym użyciu moje ręce staną się jedwabiście gładkie, a skóra na nich kolorytem będzie przypominała alabaster. Cóż niestety tak pięknie nie jest... Krem co prawda coś tam nawilży i odżywi, ale jest to efekt bardzo delikatny i niezbyt długotrwały. Po upływie bowiem dwóch, trzech godzin aplikację muszę powtórzyć, bo ponownie zaczynam czuć suchość dłoni. Skutek takiego częstego stosowania był taki, że swoją miniaturkę wykończyłam w niecałe dwa tygodnie... Warto jednak wspomnieć, że sam proceder powtórnego kremowania się w ciągu dnia nie jest jakoś specjalnie przykry, gdyż mazidło szybko się wchłania i nie zostawia tłustych śladów na palcach. Zgrzytem może być natomiast niezbyt przyjemny zapach gagatka. Jest to dość rozczarowujące, bo - co jak co - ale po marce Clinique oczekiwałam jakieś bardziej przyjemnej woni, a nie czegoś w stylu aptecznej gazy czy opatrunku jałowego... Tak więc podsumowując: średnie działanie, wysoka cena, niska wydajność nie przekonują mnie do kolejnej styczności z kremem do rąk Clinique.
    Zalety:
    • szybkość wchłaniania, skład
    Wady:
    • cena, słabe działanie, nieprzyjemny zapach
    Medea05
    28 lutego 2022 o 20:00
    Dziwny, ale dobry
    Jeśli myślicie, ze kupiłam krem do rąk za stówke, to sie bardzo mylicie. Jestem fanka kremów, ale nie aż tak. Potrafię się jeszcze hamować :D Ale kocham miłością wielką i szczerą kalendarze adwentowe. Naprawde, wiele z nich pozwala nam poznac droższe marki w całkiem przystepnych cenach. I tak sie u mnie znalazł krem do rak w miniaturowej wersji 30ml. Choc wiecie, dla mnie to taka normalna wersja w sam raz dotorebki albo na biurko. Ja nawet wole taka pojemnosc bo czesciej moge zmieniac kremy i probowac nowosci. #MOJE DLONIE szczególnie zimą, bardzo sie przesuszaja. W torebce zawsze mam krem do rąk, kolejny mam na stoliku nocnym, a jeszcze kolejny na biurku w pracy. Mam ich cale mnostwo. Do kolekcji dolaczyl krem Clinique - od ktorego wiele wymagalam. W koncu hello! za coś niby place, nie?:D KREM #OPAKOWANIE Jak ja lubie opakowania kremow zamykane na zatrzask! Nie nawidze odkrecania i zwlaszcza potem zakrecania tubek tlustymi raczkami. A tu przyjamny zatrzask. I bardzo fajne, nieco eleganckie opakowanie kremu. #KONSYSTENCJA & ZAPACH Krem jest bardzo gesty. Bardzo. Ale łatwo sie rozprowadza na skórze. Co do zapachu - jest, ale bardzo delikatny zapach. Troche jakby zwyklego mydla, moze gliceryny? #DZIALANIE Krem jest dziwny. Przez dosc dlugi czas nie wiedzialam czy zostawia na dloniach tłusty film czy nie. Serio, zostawia warstwe na dloniach, ktora czujecie, a ktora okazuje sie nie byc tlustym filmem (po odczekaniu krotkiego czasu). Zaraz po nalozeniu tak, ma tlusta warstwe, ale ona dosc szybko sie wchlania i potem zostaje jakby warstewka dzieki ktorej Wasze dlonie sie nie wysuszaja, ale ta warstewka nie jest tlusta - można korzystac z laptopa, telefonu, notesu. PLUSY: + bardzo ładnie nawilza dlonie - serio, po zastosowaniu dłonie sa jak pupka aniołka jak mawiaja niektorzy ;D Sa bardzo przyjemne w dotyku,co wiecej krem nalozony na noc, rano daje dloniom fajne wygladzenie + zapach - bardzo delikatny, prawie go nie ma + szybko sie wchlania +nie pozostawia tłustego filmu na skorze + wygodne opakowanie + wydajny +nie podrażnia i nie piecze- moglam go stosowac przy super mocno rpzesuszonych skorkach, ktore sie zadzieraly. Wszystkie pozostale kremy mnei szczypaly, ten nie. Jest naprawde delikatny MINUSY: -cena!!! Cena jest jedynym minusem. Znajdziecie tansze produkty o podobnych wlasciwosciach. Choc ten daje wymierne efekty bardzo szybko, u innych producentow na takowe trzeba albo dluzej poczekac, albo pogodzić sie z tłustymi łapkami. Wiec pewnie kwestia priorytetów przy wyborze: nieco lepszy czy tańszy. Ja bardzo polubilam ten krem, Ale cena dla mnie zaporowa. Gdybym miala caly czas przesuszone skorki, moze bym zainwestowala. Przy "jednorazowych" nie. Mam przesuszone dlonie, ale im wystarczy porzadny krem z neutorgeny na noc kiedy tłusta warstwa nie robi na mnie wrazenia. ALE jesli nie zwracacie uwagi na cene, a kierujecie sie wylacznie dobrymi rezultatami - krem jest dla was ;)
  • 31 stycznia 2021 o 10:24
    Dobry, ale nie najlepszy
    Produkt nawilża skórę dłoni, a to jest najważniejsze. Konsystencja bardzo gęsta, niewielka ilość kremu jest wystarczająca do jednorazowego użycia, co powoduje, że jest on dość wydajny. Jak większość produktów Clinique nie ma zapachu, co dla mnie osobiście jest zaletą. Niestety, dość długo się wchłania i pozostawia uczucie lepkości przez długi czas - fajny więc na noc, ale już niekorzystny do codziennego użytkowania. Dodatkowo cena trochę zwala z nóg, więc raczej już go nie kupię.
    • nawilżenie
    • brak zapachu
    Wady:
    • uczucie lepkości na dłoniach przez długi czas
  • 30 października 2020 o 20:16
    Najlepszy jakiego do tej pory używałam
    Kupiłam zestaw miniaturowych kosmetyków tej firmy zapakowanych do ładnej kosmetyczki za jakieś śmieszne pieniądze coś około £5,(taka cena dlatego, ze kosmetyki odkupiłam od Pani dla której był to nietrafiony prezent, ale wszystko było nowe i zapakowane). Był tam miedzy innymi ten krem o pojemności około 30-50 ml (nie pamiętam już dokładnie) Ale dokładnie pamiętam jego działanie - był rewelacyjny! Zacznijmy od tego, że genialnie nawilżał i dłonie po nim były takie aksamitne w dotyku od razu po użyciu, nie pozostawiał żadnego tłustego filmu, ani ich jakoś tak nie oblepiał, po prostu szybko się wchłaniał pozostawiając jedwabiście gładkie dłonie. Używałam go zimą, kiedy to moje ręce są przesuszone i przemarznięte i ten krem naprawdę bardzo dobrze je nawilżył. Pamiętam że jak go kupiłam to była u mnie "przyszła" teściowa i ona też go wypróbowała i była zachwycona. Krem jest dość gęsty, ale jest bardzo wydajny i taka mała tubeczka starczyła mi na dość długo, a obawiałam się że wykorzystam ją w tydzień :P Nie ma zapachu, co dla mnie niestety jest minusem, ale z drugiej strony wolę żeby coś nie miało zapachu niż miało by brzydko, albo zbyt intensywnie pachnieć. Ogólnie to jak dla mnie to jest HIT, tylko jedno małe ale, to ta cena. Moim zdaniem zbyt wygórowana jak na krem do rąk, ale trzeba mu przyznać, że jest naprawdę świetny.
    Zalety:
    • Działanie
    • Nawilżone i aksamitne dłonie
    • Nie pozostawiał tłustego filmu
    • Bardzo wydajny
    Wady:
    • Cena :(
  • 3 czerwca 2020 o 14:23
    Naprawdę dobry :)
    Egzemplarz tego kremu do rąk odnalazłąm w jednym z okienek kalendarza adwentowego marki Clinique. Był to produkt o dość dobrej pojemności - 30 ml , co pozwoliło mi na równy miesiąc stosowania. Polubiłam ten krem , sprawdził się u mnie na tyle , że chętnie wypróbuje opakowanie w pełnym wymiarze - i to z zasadniczego powodu. U mnie ten krem po prostu świetnie działa. Opakowanie to transparentna plastikowa tubka , dość miękka . Wyciskanie kremu czy też rozcięcie opakowania pod koniec użytkowania produktu nie sprawia żadnych trudności. Szata graficzna standardowa jak na markę Clinique- to po prostu napisy , nic odkrywczego. Zatyczka zakręcana , chociaż w kremach do rak preferuje te na zatrzask , to ta mi jednak nie wadziła. Konsystencja kremu jest dość zbita i gęsta , zabarwienie waniliowe a zapachu w nim nie wyczułam żadnego. Mimo dość gęstej konsystencji specyfik rozsmarowuje się bez żadnego oporu , nie pozostawia uczucia oblepienia , ani żadnej za tłustej warstwy , więc już w chwilę po użyciu możemy złapać za książke , telefon czy pilota bez obaw o pozostawienie tłustych śladów. Gdy już się wchłonie pozostawia na dłoniach taką leciutką ochronną warstewkę na kształt ochronnych rękawiczek - taka powłoczka sprawiająca , że dłonie są leciutko śliskie w użyciu. Ja kremu do rąk używam zazwyczaj na noc , więc takie ochronne warstewki mi nie przeszkadzają. Oczywiście ogromne znaczenie w tym , że krem się u mnie sprawdził ma skóra moich dłoni. Posiadam skórę normalną , bez żadnej tendencji do przesuszeń i wystarczy mi jedynie optymalizacja nawilżenia . W chwilę po użyciu faktycznie nawilżenie odczuwam - na początek tyle wystarczy. No ale wiadomo , ważne są oczywiście efekty regularnego stosowania , a ja zauważyłam , że ten krem faktycznie kondycję skóry dłoni poprawia. Dzień po dniu dłonie robiły się po prostu ładniejsze - były świetnie nawilżone , zmiękczone , delikatnie wygładzone. Nawet skórki wokół paznokci nie zaczęły odstawać ( a wiadomo , czasem skórki potrafi przesuszyć nawet używanie zwykłego zmywacza do paznokci ) Więc tutaj naprawdę krem spisał się na medal i nie mam mu nic do zarzucenia. Dołóżmy jeszcze brak podrażnień , brak przesuszeń i świetną wydajność i mamy przepis na idealny krem do rąk. A krem do rąk kosmetykiem ważnym jest - bo co jest naszą wizytówką jeśli nie dłonie :) U mnie się sprawdził i ja go polecam :)
    • brak zapachu
    • gęsta konsystencja
    • szybko się wchłania
    • nie zostawia oblepiającej warstewki
    • świetnie nawilża dłonie
    • delikatnie je zmiękcza i wygładza
    • nie podrażnia
    • nie przesusza