Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

Nuxe Reve de Miel, Gel Lavant Surgras Visage et Corps Ultrabogaty żel do mycia twarzy i ciała

Nuxe Reve de Miel Gel lavant surgras visage et corps 400ml
E-Glamour.pl
NUXE Rve de Miel Face And Body Ultra-Rich Cleansing Gel żel pod prysznic 400 ml dla kobiet
notino.pl
Nuxe Reve de Miel Gel lavant surgras visage et corps 400ml
Nuxe Reve de Miel

• 22 maja 2024 o 22:24
    Zapach nie do opisania
    Żałuję, że nie jestem w stanie przesłać wam cudownego zapachu tego produktu, bo jest to dla mnie chyba jego największy atut. Zapach pozostaje długo po kąpieli, jest delikatny, a jednocześnie wyczuwalny. Oprócz tego na mojej skórze sprawdza się doskonale, a jest ona skłonna do przesuszeń. Miód w składzie ma działanie nawilżające, a żel ma dzięki niemu przyjemną konsystencję.
    • doskonały skład
    • działa nawilżająco
  • 3 listopada 2023 o 15:47
    Dogłębne i skuteczne oczyszczanie w pikantnym miodzie
    Konsystencja: Gęsty pomarańczowy żel, nieco kleisty i lejący, rzeczywiście przypomina miód; po nałożeniu na twarz zmieszany z wodą staje się biały i dobrze się pieni Wydajność: Zaskakująco wysoka, miałam wersję 30 ml, która zdawała się nigdy nie skończyć Zapach: Przede wszystkim bardzo intensywny, w pewnym stopniu miodowy, ale jakby bardziej... pikantny? Interesujący na początku, ale z czasem męczy Działanie: Dogłębnie i skutecznie oczyszcza skórę twarzy, jego działanie podobnie jak zapach jest bardzo intensywne i bez problemu radzi sobie z wodoodpornym makijażem, ale może nieco wysuszać wrażliwą cerę Podsumowanie: Niesamowicie wydajny i skuteczny żel do mycia twarzy. Nie mam mu nic do zarzucenia pod kątem działania, natomiast jego zapach jest z czasem nieco zbyt drażniący, stąd jedyny minus wynikający z osobistej preferencji.
    • Skuteczność oczyszczania
    Wady:
    • Z czasem zapach męczy
  • 16 września 2023 o 19:19
    Przyjemny żel do mycia twarzy
    Żel w pojemności 15 ml znalazłam w kalendarzu adwentowym marki Nuxe. Używałam go do mycia twarzy, po wcześniejszym demakijażu. Zapach jest przyjemny, słodki. Czy miodowy? Nie powiedziałabym, ale podoba mi się. Żel nie pieni się mocno, ale rozumiem to, bo w składzie zaraz po wodzie jest nawilżająca gliceryna. Mimo wszystko dobrze oczyszcza skórę, nie wysusza, nie podrażnia, co bardzo ważne nie szczypie w oczy. Jestem zadowolona z tego żelu. Bo czego ja więcej mogę wymagać? Żel jest od mycia, od nawilżania czy łagodzenia są kremy. Nie kupię ponownie ze względu na cenę, 200 ml to koszt około 45 zł. Znam tańsze a równie dobre.
    ExAmino
    4 czerwca 2023 o 9:25
    Znudziłam się
    Ciekawostka: wydajność nieskończona, intensywność zapachu, uniwersalność...to mogą być wady. Sama się sobie dziwię, jak potrafię być zmanierowana i czepliwa. Zamiast docenić, dobry, raczej wysokopółkowy, chwalony dermokosmetyk-tylko czekałam aż się skończy. Rok czekałam. Kupiłam za niepoważne pieniądze (Miss Promocji - duża flaszka za 45zł?) z planem otulenia twarzy na czas jesienno-zimowy. Łatwo się przesuszam, szkodzi mi i mróz i ogrzewanie, z suchymi skórkami walczę od pełnoletności, a słyszałam, że wszystko zaczyna się od oczyszczenia- postanowiłam więc myć się bezpiecznie. Znam naukowe dowody na to, że miód koi. Polubiłam się z miodowymi produktami do ust (och Tisane!), miałam coś z Korany (miło wspominam), a i Nuxe cenię (głównie za suche olejki) więc ten gęsty, brązowozłoty żel z dumą wyeksponowałam w łazience. Używałam codziennie. Rano, wieczorem. Później już nie tylko do twarzy, ale i pod prysznicem. Dzieliłam się z Panem R. Zrobiłam odlewkę siostrze. I wciąż się nie kończył. Grupowe zużywanie butelki zajęło nam - poważnie- kilka miesięcy. W tym czasie, początkowe zachwyty nad delikatnością i słodkolepkim zapachem zdążyły pójść w kierunku znudzenia. Można się widocznie znużyć nawet najlepszym kosmetykiem, zwłaszcza jeśli ma się naturę eksperymentatora jak ja, a wiosenna pogoda robi tło dla raczej lekkich, rześkich formuł. Ale, oprócz nudy, niczego nie można temu bogaczowi zarzucić! Ładnie wygląda, wygodnie się go używa, jest delikatny. Naprawdę ciut wystarczy do umycia twarzoczaszki. Delikatnie się pieni, domywa resztki makijażu i codzienności, nie podrażnia, nawet jak się nim przejedzie po oczach. Nie wiem czy nawilża (z odżywieniem to bym już na pewno nie galopowała), ale z pewnością nie przesusza i nie ściąga skóry - za co już duże uznanie. I pachnie. Mocno, lepko, jak herbata z miodem- dla mnie początkowo przyjemnie, tak utulająco. Polecam wypróbować, ale w minimalnych ilościach - podróżne (30mL?) opakowanie starczy Wam spokojnie na miesiąc i będzie można się przekonać czy to będzie wierne uznanie czy jednak proza codzienności i tęsknota za eksperymentem...
    Zalety:
    • ładne, minimalistyczno-romantyczne opakowanie z dobrze dozującą pompką
    • gęsta, ultrawydajna konsystencja - jeszcze raz podkreślę: myślałam, że prędzej mi się telomery skrócą niż ten żel wykończę
    • dobrze, aksamitnie rozprowadza się po buzi. Pod prysznicem, na gąbce, można go spienić
    • nie wysusza i nie podrażnia. Będzie doskonały dla cer suchych i atopowych skór
    • można go dostać za przyzwoite pieniądze (korzystniej nawet niż drogeryjne detergenty)
    • zapach. Prawdziwy miód. I albo się docenia ,,owoc pracy pszczelego rodu", albo ma się skojarzenia okołobabcine, obciążające
    Wady:
    • to, że może się znudzić potraktujmy jako moją małą niestabilność emocjonalną
    Drogeria Super-Pharm
  • 3 października 2022 o 12:21
    Przyjemny w uzyciu
    Dorwałam go przypadkiem w SuperPharm za bardzo niską cenę, za 29,99 zł! Stwierdziłam, że biorę do testów. Używałam go do zmycia głównie podkładu, na ciało szkoda mi było go wykorzystywać, bo szybko bym go zużyła. Sprawdził się u mnie świetnie! Oleista, żelowa konsystencja pod pływem wody bardzo delikatnie się pieniła, dzięki czemu nie miałam trudności z jego zmyciem z twarzy. Świetnie rozpuszczał podkład oraz krem spf, już po pierwszym myciu. Nie wysuszał cery, była bardzo miękka w dotyku. Zapach cudowny!
    Zalety:
    • zapach!
    • nawilża
    • dobrze zmywa makijaż i oczyszcza skórę
    Drogeria Super-Pharm