Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

Needit Nature Naturalny żel do mycia twarzy `Oczyszczanie`

• 27 września 2023 o 18:46
    Przyjemny zwyklaczek
    Żel jest całkiem przyjemny. Dobry skład, dobrze domywa, choć przy dłuższym stosowaniu może lekko wzmagać przesusz. Raczej do stosowania w pielęgnacji wieczornej niż porannej. Plus za szklane opakowanie, bardzo rzadko spotykane w tej cenie. Zapach przyjemny, energetyzujący, naturalny. W tej cenie polecam wypróbować.
    Zalety:
    • szklane opakowanie
    • naturalny skład
    • dobrze domywa
    • przyjemny zapach
    Wady:
    • może być dla niektórych za mocny na dłuższą metę
    shewild
    8 lipca 2023 o 21:04
    Naturalny nie zawsze znaczy bardzo delikatny
    Z tym żelem miałam trochę pod górkę. Początki były obiecujące, ale im dłużej go używałam, tym byłam coraz mniej przekonana do niego. Jest to produkt powiedziałabym przyzwoity, ale i nie wyróżniający się jakoś szczególnie. Delikatne, naturalne produkty do mycia zazwyczaj stosuję rano, bo lubię wtedy jedynie nieco odświeżyć i oczyścić skórę z sebum. Dlatego nie jestem zazwyczaj w stanie ocenić czy radzą sobie z demakijażem i solidnym myciem, wieczorem zazwyczaj używam innych produktów do mycia. Ten żel, niby delikatny, ale jednak używany codziennie odrobinę wysuszył mi skórę. Dlatego mam spore wątpliwości czy wrócić do niego, na razie chyba jednak nie. Opakowanie to szklana butelka, do używania w domu się sprawdzi, ale do podróży nie bardzo. Pompka działa dobrze, ale nie ma blokady, więc jeśli byśmy go zabierali gdzieś ze sobą na wyjazd, to tylko na stojąco w niezmienionej pozycji. Nie mam żadnych zastrzeżeń co do opakowania poza tym. Pompka dobrze działa, żel zużyłam praktycznie do ostatniej kropli. Do tego dozownik aplikuje równomiernie i płynnie, zazwyczaj 2-3 pompki kosmetyku wystarczyło żeby umyć całą twarz. Jeśli chodzi o zapach to jest to kwintesencja naturalnych produktów: wyraźnie ziołowy, trochę jakby herbaciany. Zapach jest dość mocny, po kilku dniach czułam go nawet delikatnie na ręczniczku do twarzy. Dla mnie zapach obojętny, ale warto mieć na uwadze jego wyrazistość jeśli nie przepadamy za ziołowymi zapachami w kosmetykach. Żel jest wodnisty, ale odrobinę jakby lepki, przez co dobrze przywiera do twarzy i nie spływa. Nie pieni się praktycznie w ogóle, wraz z wodą tworzy mleczny żel. Po umyciu skóra jest matowa i gładka, nie czuć ściągnięcia. Jednak po jakichś dwóch tygodniach codziennego używania zaczynałam odczuwać nieco bardziej napiętą skórą i to na pewno od tego żelu. Być może to akurat pech i zbiegło się to w czasie większych temperatur i większej ekspozycji na słońce, a wtedy moja skóra szybciej się przesusza. Niemniej jednak sądziłam, że będzie naprawdę delikatny, a okazuje się, że ten żel to solidny produkt myjący. To co żel robi dobrze to na pewno skutecznie oczyszcza - skóra była widocznie odświeżona, zdrowo matowa i do tego super gładka. Bez problemu radził sobie z myciem twarzy po nocy, kiedy to czasem zostawały na skórze resztki kremów na noc czy po prostu sebum. Konsystencja daje uczucie miękkości, nie jest to żel, który od razu przy pierwszym użyciu czyści do cna. Tak więc robi to co powinien, ale sądząc po opisie miał być bardziej łagodzący i dbać o zachowanie poziomu nawilżenia, a według mnie ten aspekt mocno kuleje. Tak więc w dziedzinie naturalnych żeli do mycia twarzy jest ok, ale nie idealnie. Żel jest przyjemny, ale nie aż tak delikatny jak go opisuje producent. Do suchych cer nie wiem czy to najlepszy wybór. Mojej mieszanej nie przypadł ostatecznie do gustu, chociaż przez pierwsze tygodnie nie powiedziałabym złego słowa. Tak więc mieszane uczucia, dlatego ma to również przełożenie na ostateczną ocenę.
  • 18 czerwca 2023 o 10:19
    Liczyłam na więcej
    Żel do mycia twarzy zakupiłam w drogerii Hebe przy okazji innych zakupów. Miałam ochotę wypróbować coś nowego. Tym razem padło na żel od Needit Nature. Opakowanie - szklana buteleczka z pompką. Niestety pompką zacinała się u mnie od samego początku. Być może ja miałam wadliwą ale straciłam na nim dużo cierpliwości. Ciemna buteleczka ale widać ile produktu nam pozostało. Szata graficzna jest bardzo prosta i minimalistyczna ale prezentuje się bardzo ładnie. Zapach i konsystencja - początkowo nie mogłam się do zapachu przyzwyczaić. Troszkę mnie drażnił. Ale z czasem to minęło choć zdecydowanie wolę inne nutki zapachowe. Zapach świeży, ziołowy, dość intensywny. Konsystencja jest idealna. Nie jest ani za rzadka ani za gęsta. Dobrze sprawdza się również w duecie z szczoteczką soniczną do mycia twarzy. Działanie - żel przyjemnie odświeża, pozostawia ją gładką i miękką. Nie czuć efektu ściągania. Dobrze radzi sobie z makijażem. Ma bardzo dobry skład. Jeśli chodzi o mnie to nie wrócę do niego. Testowałam zdecydowanie lepsze produkty, które stosowałam z przyjemnością.
    Zalety:
    • szklana buteleczka
    • prosta minimalistyczna szata graficzna
    • odświeża
    • dobrze oczyszcza
    • skóra po aplikacji jest gładka i miękka
    Wady:
    • pompka zacina się
    • zapach - lubię inne nutki zapachowe
    jovhoxx
    28 maja 2023 o 16:43
    Mnie wysusza
    Początkowo stosowało mi się świetnie, ale z tygodnia na tydzień zaraz po umyciu twarzy miałam suche miejsca kolo nosa, pod dolną powieką i na czole. Ponoć tak dzieje się przy nieustannym stosowaniu, więc planuje niedługo na chwilę do niego wrócić. P.S. Co prawda nie jestem pewna przez co zaburzyła mi się bariera hydrolipidowa-kilka miesięcy temu powoli przerzucałam się na kosmetyki naturalne. Niedawno niebezpiecznie blisko do siebie czasowo wprowadziłam ten żel i krem z betuliną i rokitnikiem od Sylveco. Któryś z tych produktów lub ich mieszanina doprowadziła moją skórę do strasznego przesuszu i pojawienia się wieeelu zaskórników.
  • 17 kwietnia 2023 o 23:55
    Zawsze szukam na promocji
    Needit Nature jest podmarką bardzo cenionej polskiej marki Mokosh, która słynie z naturalnych kosmetyków. Jak na Mokosh jest to zdecydowanie niższa cena i uważam, że warto szukać tych kosmetyków. Najpierw zakochałam się w toniku, teraz w żelu myjącym, którym zastąpiłam niezmieniany przeze mnie Cetaphil. Żel do mycia opiera się na delikatnych substancjach myjących i dużej ilości naturalnych olejków i maceratów. Przy mojej wrażliwej, atopowej skórze, tez kosmetyk mnie nie podrażnia przy codziennym stosowaniu od kilku miesięcy. Całkiem dobrze zmywa lekki makijaż czy domywa resztki po użyciu płynu do demakijażu. Cała seria jest sprzedawana w bardzo estetycznych opakowaniach z ciemnego szkła, pompka nie zacina się, aczkolwiek ja staram sie dozować minimalną ilość produktu, cała pompka wystarczyłaby mi pewnie na całe ciało. Kosmetyk jest dość gęsty i o kleistej konsystencji, wystarczy go bardzo niewielka ilość bo bardzo dobrze zaczyna się pienić i rozpogadza po całej twarzy.
    Zalety:
    • Nie podrażnia
    • Dobrze domywa resztki makijażu
    • Nie ściąga, nie wysusza
    • Śliczne, szklane opakowanie
    • Bardzo wydajny - starczył mi na 9 miesięcy
    Wady:
    • Nie jest najtańszy ale nadal porównując z innymi produktami Mokosh jest dużo tańszy