Topy do paznokci

Essie Matte About You Lakier matujący do paznokci

• 1 grudnia 2013 o 18:06
    Gadżet.
    Nie jestem wielbicielka matowego manicure a Essie Matte About You kupiłam z ciekawości i przez sympatię, którą darzę markę Essie :) Ten preparat to bardzo przyjemny gadżet. Używam go raczej rzadko i od święta, ale zawsze z przyjemnością. Efekt Matte About You to prawdziwy mat, który trzyma się na paznokciach do kilku dni - co jest na pewno ogromną zaletą, bo w innych preparatach tego typu efekt utrzymuje się do pierwszego mycia dłoni ;) Przedłużenia trwałości lakieru nie zauważyłam ale tez i nie o to mi chodziło. Kupię ponownie na pewno. Malutką wadą jest to, że nieużywany produkt szybko zasycha w butelce, przez co nie nadaje się do użytku :/ Używam tego produktu od: kilku lat Ilość zużytych opakowań: jedno
    Lulka89
    24 listopada 2013 o 22:02
    Pimp my nails! :-)
    Kupiłam go już jakiś czas temu w promocji lakier plus odżywka/top coat gratis. Wtedy było wielkie boom na matowy manicure i tak Essiak wyglądował w moim koszyku. Działa szybko, świetnie matuje, schnie dosyć szybko. Mat jest piękny i świetnie pasuje do ciemnych lub szarawych odcieni lakieru. Oprócz stworzenia cooltowego matowego mani, to też fajny patent na odświeżenie/odmienienie swojego starego manicure. :-) Jest to mój pierwszy matujący top, więc nie mam porównania z innymi, ale swoją rolę spełnia w 100% satysfakcjonująco. Dla odświeżenia efektu, warto po dwóch dniach nałożyć jedną warstwę.
  • 5 listopada 2013 o 13:30
    dobry
    Matowy top jest rewelacyjnym pomysłem, o wiele lepszym, niż kupowanie każdego matowego lakieru osobno. +matuje na około 2 dni, trzeciego już mamy błyszczące końce, a czwartego efekt znika. -cena. kupiłam go na promocji dwa w cenie jednego, inaczej nie zdecydowałabym się na niego, tym bardziej, że matowy top z wibo też podobno jest super, a kosztuje 7zł Używam tego produktu od: kilka miesięcy? Ilość zużytych opakowań: jedno w trakcie
  • 27 lipca 2013 o 3:07
    bardzo dobry
    Lakier świetnie matuje, to fajny sposób na odświeżenie już opatrzonych lakierów, dodanie nowego sznytu nieco banalnej czerwieni czy codziennym beżom. Dobrze współpracuje z lakierami różnych firm (lakierów mam ponad 100, wypróbowałam na +/- 30 i zawsze było dobrze). Oczywiście najlepszy efekt jest na mocnych, nasyconych kolorach. Lubię go też na kolorach beżowych, cielistych - wtedy praktycznie nie widać paznokcia, daje to prawdziwy efekt matowych dłoni manekina. Polecam - ale z dwoma zastrzeżeniami: cena (taka sobie) oraz to, że z czasem niestety gęstnieje i glucieje. Używam tego produktu od: rok Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 5 lipca 2013 o 21:59
    ciekawy efekt
    Muszę przyznać, że mam niewielkie doświadczenie w eksperymentowaniu na paznokciach: ot, maluję na kolor i tyle. Pewnie sama z siebie nie kupiłabym takiego gadżetu, gdyby nie promocja w SP. Do rzeczy: lakier matuje w kilka sekund, daje ciekawy, modny efekt satynowych paznokci. Wygląda naprawdę super, ale wyłącznie na ciemnych lakierach (czerń, bordo, granaty, zielenie). Na jasnych nie rzuca się w oczy. Minusem jest to, że po kilku dniach ścierają się końcówki i wygląda to brzydko. Producent zaleca, żeby "dokładać" wtedy kolejną warstwę. Nie wiem też, jaka jest regularna cena: ja kupiłam za grosz. Reasumując: polecam dla fajnego efektu :) Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1

Zobacz także inne Topy do paznokci