Mydła

Biały Jeleń Naturalnie..., Hipoalergiczne mydło z ekstraktem z bursztynu

BIAŁY JELEŃ hipoalergiczne mydło naturalne z bursztynem 100 g

• 15 kwietnia 2020 o 20:39
    Całkiem dobre
    Hipoalergiczne mydło naturalne z bursztynem Biały Jeleń. Mydło toaletowe z olejem z bursztynu przeznaczone jest do pielęgnacji skóry zmęczonej, wymagającej dużego zasobu energii potrzebnej do odnowy komórkowej skóry. Bursztyn poprawia nawilżenie i natłuszczenie skóry powodując wzrost jędrności i elastyczności skóry. Polecam.
    Zalety:
    • Wymieniłam wyżej
    Wady:
    • Wymieniłam wyżej
    Drogeria Jasmin
  • 4 lipca 2018 o 16:38
    Mydło,mydło...
    Po pozytywnych przeżyciach z mydłem tej serii, ale z otrębami stwierdziłam,że spróbuje wszystkich pozostałych. Używałam go do twarzy i było nawet nieźle. Co prawda nie zauważyłam jakiegoś nawilżenia i natłuszczenia, ale mydło bardzo dobrze oczyszcza skórę , jest gładka i aż "skrzypi". Mimo tego efektu nie wysusza skóry . Nie podrażnia i jest naprawdę przystępny cenowo. Mydło zużywałam kilka ładnych miesięcy. Nie przepadam za taką formą mydła,ale to przypadło mi do gustu
    • dobrze oczyszcza
    • nie podrażnia,nie wysusza
    • ładny skład
    MintTea
    8 maja 2018 o 17:41
    Fajnie bo polskie, trochę miej fajnie bo trochę za bardzo wysusza
    +/- mydło jest dość twarde, myślę że ma to też wpływ na tempo jego schnięcia( bez przykrycia na mydelniczce bez dziurek pod spodem), bo schnie dość szybko po ok.1 h jest jest tylko pod spodem trochę wilgotne +/- zapach, moim zdaniem jak proszek do prania, ale o dziwo mi się podoba. Nie wyczuwałam go podczas mycia ciała. Jest moim zdaniem średnio intensywny, ale ma bardzo mały zasięg. +/- resztki mydła pływają w wodzie podczas kąpieli, jak widać mydło nie rozpuszcza się w pełni Dałabym 3 gwiazdki, gdyby nie to, że to polska produkcja, a tak daję 4. W zasadzie zużywam te mydło już chyba kilka lat, więc zaznaczyłam tylko tydzień w ankiecie, bo wróciłam do niego po przerwie, aby go zużyć. Jeśli kupię ponownie to tylko ze względu na ekstrakt z bursztynu i polskość, raczej nie widzę innych sensownych powodów.
    Zalety:
    • dla mnie zapach
    • opakowanie z szarego papieru(już nie pamiętam czy była jakaś folia)
    • ogromny plus- polska produkcja
    • prosty skład, jak na mydło( da się prościej, ale jest naprawdę nieźle)
    • stosunkowo mało chemiczne mydło, a więc zdrowsze dla środowiska
    Wady:
    • nie zauważyłam nawilżenia, ani natłuszczenia skóry po użyciu
    • niestety cena w porównaniu do właściwości pielęgnujących była, gdy kupowałam dość wysoka( w internecie widzę, że prawdopodobnie trochę przepłaciłam, ale to i tak za dużo jak za tę jakość)
    • ciężko się pieni podczas kąpieli
    • niewygodny kształt kostki
    • ma silne właściwości myjące i niestety silnie wysusza( za co jest odpowiedzialny pewnie również i zapach(parfum na 4 pozycji)), za mocny dla moich dłoni( aby poratować dłonie po jednym umyciu trzeba porządnego nawilżenia lub naolejowania, a i tak po tym drugim dłonie były nieprzyjemnie wysuszone, aż było to czuć, bez dotykania, nawet skóry), na twarzy jeszcze nie próbowałam, ale na dłuższą metę chyba bałabym się czegoś tak mocnego używać w tym rejonie ciała( ale jakby co, ja preferuję bardzo delikatne rzeczy do mycia twarzy)
    • nie widzę żadnego mega ciekawego składnika pielęgnującego poza ekstraktem z bursztynu, ale jest dość daleko w składzie. Poza tym znajdziemy również w nim olej słonecznikowy( mnie nie powala), glicerynę( również nie powala). Nie wiem czy dotlenia skórę, ciężko mi to było zaobserwować myjąc tylko dłonie i ciało i tak myślę, że właściwości wysuszające niwelują działanie tych dobrych składników, więc nie wiem czy warto się tym przejmować.
  • 12 stycznia 2018 o 13:07
    Ciekawa innych wersji
    Przeznaczone jest do pielęgnacji skóry zmęczonej, wymagającej dużego zasobu energii potrzebnej do odnowy komórkowej skóry. Bursztyn poprawia nawilżenie i natłuszczenie skóry powodując wzrost jędrności i elastyczności skóry. Po użyciu skóra jest odprężona i świeża. Mydło ma ładny, delikatny zapach. Dobrze się pieni. Nadaje się zarówno do ciała, jak i do codziennego mycia twarzy. Ma ładne ekologiczne opakowanie. Już po kilku użyciach zostałam jego wielką fanką i zapewne w najbliższym czasie przetestuję jego inne wersje.
    • Pieni się
    Summer
    25 września 2016 o 18:38
    Niekoniecznie
    Używam do mycia dłoni. - dobrze się pieni - raczej nie wysusza skóry - ładny, brzoskwiniowy kolor - pachnie jak typowe "szare mydło" - cegłowaty kształt powoduje, że źle leży w dłoni, dopiero po tygodniu używania nabrało bardziej przyjaznego, opływowego kształtu