Mydła

Arganove Classic Ritual, Haman, Oliwki Czarne, Mydło w paście

• 5 września 2024 o 9:39
    Skóra jak nowa!
    Mydło w paście ostatnio kupiłam na promocji w Rossmannie i nie żałuję. Produkt w pełni spełnił moje oczekiwania. Skóra po oczyszczeniu jest gładka i lśniąca. Polecam zwłaszcza na jesień!
    Zalety:
    • Super konsystencja - łatwo się aplikuje
    • Naturalny skład
    • Dobra cena
    • Działanie oczyszczające i nawilżające
    Wady:
    • Póki co nie ma żadnych :)
  • 26 lipca 2024 o 15:02
    Ciekawy produkt , godny polecenia
    Mydło dostajemy w wygodnym i poręcznym słoiczku . Kosmetyk posiada ciemny oliwkowy kolor, a zapach jak dla mnie neutralny. Kosmetyk o gęstej konsystencji jest wygodny w aplikacji na skórę oraz delikatnie się pieni. Jestem zachwycona efektami, jakie daje po użyciu wraz z rękawicą Kessa. Skóra po zabiegu staje się zdecydowanie miękka, wygładzona i oczyszczona. Mydło również sprawdziło się u mnie w pielęgnacji twarzy . Zmniejszyło przetłuszczanie się skóry oraz znacznie zapobiega powstawaniu niedoskonałości. Produkt jest w 100 % naturalny, wegański i biodegradowalny. Na pewno zostanie ze mną na długo.
    • działanie
    • skład
  • 26 lipca 2024 o 11:02
    Dogłębnie oczyszczenie ciała
    Mydło oliwne w paście zamknięte jest w ciemnym, plastikowym słoiczku z minimalistyczną szatą graficzną. Ma ciemnozielone zabarwienie i specyficzny, intensywny oliwkowy zapach. Jego konsystencja jest gęsta, ale dobrze rozprowadza się po ciele i tworzy delikatną pianę. Mimo, że jest to mydło i obawiałam się, że skóra może być przesuszona czy podrażniona - nic takiego nie miało miejsca. Mydło idealnie współgra z rękawicą Kessa. Jest to produkt naturalny, wegański oraz cruelty free. Po kąpieli skóra jest porządnie oczyszczona, gładka, miękka i gotowa na inne kosmetyki pielęgnacyjne. Mydło działa niczym peeling enzymatyczny. Martwy naskórek jest złuszczony. A skóra wygląda bardzo korzystnie. Taki zabieg jest bardzo relaksujący i ma w sobie jakąś moc oczyszczającą, nie tylko ciało, ale także umysł.
    Zalety:
    • dogłębne oczyszczanie
    • efekty na skórze
    • wygoda użycia
    • brak podrażnienia i wysuszenia
    Wady:
    • intensywny i charakterystyczny zapach
  • 23 lipca 2024 o 12:30
    Ale cudeńko!
    Trochę obawiałam się tego mydła z początku, myślałam że skóra będzie sucha i taka nie do końca przyjemna w dotyku. Okazało się, że jest zupełnie inaczej :) Mydło jest koloru zielonego, błyszczy się, wygląda jak pasta. Łatwo się nabiera. Ma specyficzny i bardzo intensywny oliwkowy zapach, który mi jako wielbicielce oliwek ani trochę nie przeszkadza :D Mydło dobrze rozprowadza się na skórze, zawsze wykonywałam na nim taki krótki i delikatny masaż. W kontakcie z wodą pieni się, jednak bardzo delikatnie. Mi to nie przeszkadza, bo lubię takie łagodniej pieniące się kosmetyki. Uwielbiam golić nogi na tym mydle! Nie miałam po tym żadnych podrażnień ani zacięć, a zawsze bardzo się z tym męczyłam. Skóra po kąpieli nie jest tłusta, ale bardzo nawilżona, gładka i miękka. Chyba nawet żaden balsam nie dał takiego efektu :D
    Zalety:
    • zapach oliwkowy
    • działanie zmiękczające, nawilżające
    • super do golenia
    Wady:
    • super gdyby dało się kupić większą pojemność :D
  • 22 lipca 2024 o 8:58
    Naturalne oczyszczenie i odżywienie skóry
    Czarne mydło to naturalny produkt wykonany z czarnych oliwek oraz oleju oliwnego. Jest to produkt znany od wieków a ja byłam dość sceptyczna co do niego z uwagi na kolor i zapach. Jednak warto doświadczyć czegoś samemu zanim wyda się opinię! Produkt jest zamknięty w plastikowym słoiczku o pojemności 200g. Jest wygodny i łatwo wyciąga się z niego produkt. Mydło ma specyficzny, naturalny zapach, który mi osobiście nie przeszkadza. Konsystencja to żelowa pasta, którą łatwo wyciąga się z opakowania. Kolor może się różnić w zależności z uwagi, że wykonane jest z oliwek a one mogą być raz jaśniejsze raz ciemniejsze. W moim przypadku to kolor ciemnooliwkowy. Mydło łatwo rozprowadza się po skórze a po kontakcie z wodą delikatnie się pieni. Bardzo lubię rozprowadzać produkt rękawicą Kessa - tłustość daje możliwość efektywnego masażu ciała. Po spłukaniu ciało jest nawilżone dzięki oliwie z oliwek, więc nie ma konieczności balsamowania ciała, chociaż ja lubię:-) Jest to bardzo ciekawy produkt, który polecam do wypróbowania, szczególnie osobom ceniącym naturalne produkty oraz posiadającym suchą skórę. W trakcie używania - ja używam ci 2-3 dni zauważyłam, że skóra jest bardziej elastyczna z uwagi na dogłębne odżywienie.
    Zalety:
    • naturalny skład
    • odżywienie skóry
    • łatwość stosowania