Mydła

Himalaya Herbals Protecting Neem & Turmeric Soap Oczyszczające mydło do codziennego stosowania

HIMALAYA MYDŁO CUCMBER 75 G

• 1 lipca 2024 o 20:53
    Konkretnie oczyszcza
    To mydło już samym zapachem nasuwa wrażenie konkretnej czystości. Zielona kostka dobrze leży w dłoni, obficie się pieni i intensywnie pachnie. Aromat przywodzi na myśl klasyczne, kolońskie mydła z dawnych lat. Używamy go do mycia rąk, ale czasem również do całego ciała. Pozostawia uczucie dogłębnej czystości i odświeżenia. Nie podraznia ani nie uczula. Jest świetną odskocznią od słodkich lub kwiatowych aromatów mydeł.
  • 14 czerwca 2022 o 17:29
    Sprawdza się od lat.
    Produkty firmy Himalaya stosuje cała rodzina, w różnym wieku od lat. To mydło również nam towarzyszy. Kostka ma śliczny zielony kolor, dobrze leży w dłoni. Nadaje się do mycia twarzy, szczególnie polecam osobą zmagającym się z trądzikiem. Do mycia rąk oraz ciała, skóra aż skrzypi po zastosowaniu, (stosuje od czasu do czasu). Zapach jest świeży cytrynowo-ziołowy. W składzie kurkuma oraz Neem czyli Miodla Indyjska o działaniu antybakteryjnym. Kostka o gramaturze 75 g, dostępność i niska cena na plus.
    Zalety:
    • świetny produkt dla cery trądzikowej, dzięki zawartości Neem, który działa antybakteryjnie radzi sobie z nadmiarem sebum
    • śliczny zielony kolor
    • świeży cytrynowo-ziołowy zapach
    • dobrze oczyszcza skórę rąk, twarzy i ciała
    • dobrze leży w dłoni
    • wydajne pomimo małej 75 g kostki
    • mydło zapakowane jest w folię i kartonik z wszystkimi czytelnymi informacjami
    • wydajne
    • dostępne
    • niska cena
    Wady:
  • 8 listopada 2021 o 11:26
    Odkrycie wsród mydeł
    Mydło, jak cała seria Himalaya Herbals z kurkumą nie zawodzi. Świetnie oczyszcza skórę, nawilża, nie wysusza. Nie wiem czy zapobiega wypryskom, ale na pewno skóra po jego zastosowaniu jest czysta. Bez problemu usuwa makijaż i inne podobne zabrudzenia. Do tego pięknie pachnie, jest delikatne dla skóry, nie podrażnia, a za to pielęgnuje.
  • 25 lutego 2021 o 13:57
    mocno ziołowe
    Bardzo podoba mi się zapach - świdrujący, ziołowy , na tyle intensywny że na długo pozostaje przy skórze. Kostka w oryginalnym kolorze ciemnej zieleni, twarda i zwarta, pięknie wymydla się do samego końca. Oczyszcza porządnie( u mnie głownie dłonie, choć zdarza mi sie umyć nim całe ciało), pieni się gęsto i kremowo, bardzo intensywnie. Dodatkowe działanie antybakteryjne które obiecuje nam producent, przez zawartośc kurkumy i miodli indyjskiej w obecnych czasach jak najbardziej na plus. Niestety podsusza, nie pozostawia za to tępego osadu na naskórku. Zapakowane w niewielki kartonik z zieloną, łądną szatą graficzną. Dodatkowo zafoliowane - dla mnie to duzy plus, wiem że nikt przede mną go nie dotykał, poza tym zwyczajnie nie wietrzeje. Kostka dobrze wyprofilowana, nie wypada z dłoni, gramatura nieco mniejsza od standardowych mydeł- 75 g. W promocjach dostępne za około 2 zł. Ma jakośc przeciętnego mydła z drogerii, spełnia swoje zadanie. Pewnie się jeszcze skuszę, głownie ze względu na zapach.
  • 7 grudnia 2019 o 16:27
    Mydło niestety przesuszyło moją skórę
    To oczyszczające mydełko w kostce z miodlą indyjską i kurkumą. . Zadania jakie ma spełnić ta kosteczka to: ✔️Oczyszczenie, ✔️Usunięcie zaskorników ✔️ Odświeżenie. . Mydełko wg producenta można stosować codziennie do każdego rodzaju skóry. . ???? Jestem posiadaczką raczej suchej i wymagającej skóry ciała - potrzebuję mocnego nawilżenia. A to mydełko pomimo dobrych właściwości oczyszczających niestety dość mocno mnie wysuszyło. Myślę, że dobrze by się sprawdziło w przypadku skóry tłustej i trądzikowej.
    Zalety:
    • Kolor
    Wady:
    • Mocno wysusza