Zacznę od tego, że niektóre recenzentki z tą solą miały do czynienia chyba jedynie przy sklepowej półce. :) Nie wiem po co pisać wyssane z palce recenzje i wprowadzać innych w błąd.
Po pierwsze, od kiedy to sól ma wytwarzać pianę i tak jak poprzedniczka wspomniała, co w soli ma się pienić ? Jeśli chce się mieć wannę pełną piany to od tego są pianki, płyny do kąpieli. Jak można wystawiać negatywną recenzję produktowi za to, że nie wytwarza piany, skoro sól sama w sobie nie ma właściwości pieniących się. To tak jakby skrytykować lody, za to, że nie są ciepłe.
Po drugie- efekt musujący. Przy tej soli z pewnością takiego efektu nie uzyskamy. Nawet producent na opakowaniu nie wspomina o pianie czy musujących doznaniach...
Po trzecie- sól ta bardzo słabiutko barwi wodę, właściwie nadaje jej jedynie lekko fioletową poświatę, więc nie wiem, jakim cudem ma plamić wannę. Stosuję ją dość długo i ani razu nie zdarzyło mi się, żeby moja wanna była fioletowa. Wręcz żałuję, że sól nie barwi wody na intensywniejszy kolor. Wtedy kąpiel byłaby jeszcze bardziej urozmaicona.
Po czwarte- Tak, zgadzam się, że kryształki soli są duże, zgadzam się, że stosunkowo długo trzeba czekać na ich rozpuszczenie. Rozumiem, że u niektórych taki stan rzeczy może powodować dyskomfort, ale żeby raniły ciało ? No bez przesady :) Jak dla mnie to, ze kryształki dość długo się rozpuszczają, jest plusem, bo fajnie masują ciało.:)
Sól zamknięta jest w plastikowym, przezroczystym słoju z nakrętką. Pojemność 1300 g wystarczy na dłuższy okres czasu.
Bogata jest w magnez, potas, cynk, jod, wapń i żelazo. Zmiękcza wodę,nadaje jej piękny i rześki zapach lawendy z nutką rozmarynu, który unosi się w całej łazience. Dla mnie taka kąpiel to idealny sposób na odprężenie po ciężkim dniu i relaks nie tylko dla ciała, ale i dla zmysłów :)
To pierwsza sól, która nie wysuszyła mojej skóry, a wręcz ją nawilżyła. Po kąpieli moja skóra jest gładka, miękka pokryta ochronnym, nawilżającym filmem, który bardzo lubię.
Używam tego produktu od: 2 miesięcy
Ilość zużytych opakowań: 1 całe