Pędzle do oczu

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 1 czerwca 2021 o 10:11
    Straszne dziadostwo
    Nie wiem czemu go kupiłam, pewnie dlatego, że lubię kosmetyki z Annabelle Minerals. Najgorszy pędzel jaki miałam, nie ważne jak próbuję go użyć i z jakimi cieniami. ZAWSZE mam po nim plamy. Nigdy więcej nie kupię.
    Zalety:
    • ładny design
    • włosie dobrej jakości, przynajmniej nie podrażnia
    • łatwo się czyści do "nowości" i sterylności
    • nie gubi włosia
    Wady:
    • niefunkcjonalny design (po co ci krzesło na którym nie lubisz/nie potrafisz siedzieć?)
    • nie nakłada poprawnie cieni, nie blenduje ich, nic nie można nim zrobić, robię z nim takie smokey eyes, że potem zmywam tą plamiastą pandę, po roku prób i ćwiczeń się poddałam,
    • jak dla mnie ma tylko kilka zalet, reszta to wady
  • 29 grudnia 2019 o 16:57
    Bubel
    Inne pędzle Annabelle Minerals bardzo lubię, ale ten to zwyczajnie bubel. Chyba, że ktoś jest pozbawiony czucia w okolicy oka, to wtedy jak najbardziej. Pędzel jest tak zbity i twardy, że każdy ruch nim wykonany mnie zwyczajnie boli. Kupiłam go z myślą o dolnej powiece, ale zwyczajnie nie ma na to szans. Mam wrażliwą okolicę oka, w zasadzie to tylko dolną powiekę, albo mnie tam pędzle drapią albo łaskoczą. Jedyne jakie udało mi się do tej pory znaleźć, które są ok to M Brush i Glam Brush, ale niestety oba są z włosia kozy, a zależałoby mi na czymś syntetycznym. Nie lepiej wygląda sytuacja na górnej powiece, pędzel jest zbyt zbity, żeby cokolwiek rozetrzeć, więc ta nazwa jest totalnie nietrafiona. W moim mniemaniu ten pędzelek do niczego się nie nadaje.
    Zalety:
    • produkt polski,
    • estetyczny wygląd, taki "naturalny",
    • włosie syntetyczne,
    • rozsądna cena
    Wady:
    • bardzo zbite włosie,
    • drapie dolną powiekę,
    • nie nadaje się do rozcierania cieni, do nakładania też nie,
    • w zasadzie to on się absolutnie do niczego nie nadaje, wielkie rozczarowanie
  • 19 maja 2019 o 19:42
    Bubel
    +produkt polski, +niedrogi, +domywa się do czysta, dosyć szybko schnie, +w dłoni leży dobrze, +wizualnie bardzo ładny, taki eko, -nie ma go stacjonarnie, -nie wiem do czego ten pędzel miałby się nadawać, -kupiłam go w celu nakładania/rozcierania na dolnej powiece cienia/kredki, ale to się nie udało, ponieważ pędzel ma tak twarde włosie, że zwyczajnie mnie to bolało, oko zaczynało nawet łzawić, -nie wiem jak miałabym nim rozetrzeć cienie na górnej powiece, no, chyba że jakieś malutkie punktowe powierzchnie, ale do robienia sporej chmurki to on się na pewno nie nada Bardzo mocno nie polecam. Chyba, że ktoś jest wyjątkowo niewrażliwy na twarde pędzle i nie zrobi mu to różnicy.
  • 14 kwietnia 2019 o 20:53
    Bubel
    +produkt polskie marki, +w rozsądnej cenie, +wizualnie bardzo ładny, +wymywa się do czysta, +bardzo dobrze leży w dłoni, -na tym jego plusy się kończą, to jeden z gorszych pędzli, jakie miałam w życiu, -bardzo nieprzyjemny dla oka, -kupiłam go w celu malowania dolnej powieki, to było po prostu niemożliwe, tak bardzo drapał i podrażniał, -na górnej powiece nie miałam z niego większego pożytku, jest zbyt zbity, żeby dobrze rozcierać cienie, do malowania raczej ma za małą powierzchnię (jak dla mnie, ale ja to 1-3 cienie maksymalnie zawsze używałam, nie więcej, więc nie potrzebowałam aż takiej precyzji), -stacjonarnie nigdzie go nie ma, tylko online
  • 14 lutego 2019 o 22:26
    O nie...
    Szukałam pędzla do rozcierania cieni na dolnej powiece albo innymi słowy - do nakładania tam w ogóle cieni. Z tym ewidentnie mi nie poszło. Używałam M Brush, ale, że po pierwsze kosztował miliony monet, a po drugie chciałam przejść na pędzle syntetyczne - zakupiłam tę oto pół kuleczkę. Drapie tak niemiłosiernie, że ja nie jestem w stanie nawet nim dotknąć dolnej powieki, bo to zaraz jest podrażnienie, lament i łzawienie. No nie da rady. Próbowałam używać go teoretycznie zgodnie z przeznaczeniem, a więc do rozcierania cieni na górnej powiece, ale nie uważam, żeby on był do tego stworzony, on tylko zabierał pigment, potrafił robić plamy nawet w tych miejscach, w których zbyt długo i namiętnie go używałam. Cała reszta mi się podoba, wykonanie porządne, estetyczne, cena niska, marka polska i naturalna, ale niestety, dla mnie pędzelek nie do użytku.