Pędzle do oczu

Hakuro H69 do Cieni Włosie Syntetyczne

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 10 sierpnia 2022 o 23:08
    Trwałe wykonanie i miękkie włosie. Służy mi od lat.
    Pędzle od Hakuro chyba zawsze będą kojarzyć mi się ze świetnym wykonaniem i wysokiej jakości produktem. Model H69 posiadam od kilku lat. Kiedyś używałam go zdecydowanie częściej niż teraz, od jakiegoś czasu cieni do powiek używam już bardzo sporadycznie. Pędzelek wykonany jest z bardzo miękkiego i delikatnego dla skóry włosia. Jest dobrze zbite i mimo upływu lat oraz regularnego mycia nadal wygląda świetnie, niemalże jak nowy. Włosie nie wypadło ani nie odkształciło się. Pędzla używam głównie do kosmetyków sypkich, tj. cienie do powiek czy rozświetlacz. Myślę, że z powodzeniem posłuży mi jeszcze przez kolejne lata.
    Zalety:
    • trwałość i solidne wykonanie
    • miękkie, delikatne włosie
    • dobrze współgra z kosmetykami sypkimi
  • 18 kwietnia 2020 o 12:35
    bardzo dobry
    To jest taki polski, syntetyczny pedzelek 217 (obecnie Mac rowniez takiego uzywa przy produkcji swojego). Uzywam go do nakladania cienia przejsciowego w zalamaniu powieki, w tej funkcji spelnia sie znakomicie. Jest naprawde dobrze wykonany, wlosie z niego nie wypada ani nie odksztalca sie w inny sposob, skuwka nie rusza sie, napisy wciaz sa na miejscu, dopiera sie do czysta. Nie podraznia skory powiek. Wiadomo, wszystko zalezy od indywidulanych preferencji, ale jest to jeden z moich bardziej lubianych pedzli.
    Staria
    14 marca 2020 o 10:15
    fajne użycie, sprawne mycie:-)
    Uwielbiam pędzle do makijażu, nie wyobrażam sobie bez nich życia. Jak uczyłam się malować, zaczynałam z najtańszymi, stopniowo zastępując je tymi lepszej jakości. Pędzel H69 dostałam w prezencie, ucieszyłam się z niego, zwłaszcza że sama niekoniecznie wydałabym tyle na jedną sztukę. W przekroju jest spłaszczony, co starałam się pokazać na zdjęciu. Używam go do nakładania cieni na większe powierznie oka, a następnie do blendowania. Radzi sobie z tymi zadaniami doskonale, na pewno ze względu na gęste, puchate włosie. Duży plus za to że mega szybko się go czyści. To również zasługa włosia, które jest na tyle sztywne, że z łatwością zmywa się z niego zanieczyszczenia, ale też na tyle miękkie że super się nim operuje. Pytanie czy kupię ponownie w przypadku pędzli jest nie do końca trafione, ale na pewno poleciłabym go przyjaciółce. Uważam go za super prezent dla kogoś zafiksowanego na punkcie makijażu, zamiast kolejnego zestawu kosmetyków, który nie wiadomo czy trafi w gusta obdarowanego.
  • 10 marca 2020 o 13:57
    Bardzo lubię
    Pędzel jest przede wszystkim wielozadaniowy, ze względu na swój kształt. Płaską stroną nakładam cień na powiekę, a "końcówką" go rozcieram. Według mnie nie ma problemu z blendowaniem. Może po prostu trzeba to robić delikatnie albo ja nie wymagam zbyt wiele i owy efekt mnie zadowala, bo nie maluję powiek zbyt często i profesjonalnie. Myślę, że dla początkujących będzie w porządku. Poza tym jest bardzo miękki i solidnie wykonany. Wygodnie się go trzyma w dłoni. Z myciem go również nie widzę problemu, włosie nie wypada. Jedyny minus to, że jest troszkę duży. Ale mimo to - polecam.
    Zalety:
    • miękki
    • dobrze nakłada cień
    • dobrze blenduje (na moje wymagania)
    • solidny, wysoka jakość wykonania
    • włosie nie wypada
    • dobrze się go myje
    Wady:
    • troszkę duży
  • 18 października 2019 o 17:07
    Ciężko nim rozcierać cienie.
    Pędzel jest bardzo miękki oraz gęsty. Dobrze się czyści i wygodnie trzyma w ręce, nie wyślizguje się. Jakość wykonania pędzla jest bardzo dobra. Kupiłam go z myślą, że będę go wykorzystywać do blendowania cieni, jednak przez to, że jest zbity i gęsty jest to ciężkie zadanie. Za to dobrze nadaje się do nakładania cieni zarówno w załamanie jak i na powiekę. Jednak uważam, że na początek może być.
    Zalety:
    • miękki
    • łatwo się go czyści
    • wysoka jakość wykonania
    Wady:
    • ciężko nim rozcierać cienie
    • Design produktu

Zobacz także inne Pędzle do oczu