Płyny do demakijażu

Delia Dermo System, Dwufazowy płyn do demakijażu oczu i ust (nowa wersja)

DELIA Dwufazowy płyn do demakijażu 200ml

• 9 lipca 2022 o 10:11
    bardzo lubię
    Płyn dostępny jest również w mini pojemności 50ml, więc można go bez problemu zabrać ze sobą w podróż. Ja często po niego sięgam właśnie planując wyjazdy. Jeszcze nigdy mnie nie zawiódł, choć ma on swoje minusy. Dwufazowa konsystencja czasem troszkę mi przeszkadza: trzeba zawsze pamiętać o wstrząśnięciu buteleczki (ja zapominam). Zapachu tu praktycznie nie mamy za co duży plus. Oczy i usta idealnie się zmywają, choć produkt zostawia tłustą warstwę wokół oczu. Nie wysusza skóry i nie pieką od niego oczy. Myślę, że jest warty polecenia.
    Zalety:
    • brak zapachu, mała pojemność (dostępne opakowanie 50ml)
    Wady:
    • zostawia tłusty film
  • 1 marca 2022 o 12:58
    Ok
    Robi co ma robić, nie zostawia tłustego filmu na skórze. Radzi sobie z wodoodpornymi kosmetykami i cięższymi podkładami. Jedna wada to mała pojemność. Co to jest 200 ml? Miesiąc, może półtora użytkowania.
  • 1 stycznia 2021 o 17:22
    Nie lubię go
    Zdecydowałam się na zakup tego płynu miceralnego podczas pakowania torby do szpitala do porodu. Wybrałam opakowanie o pojemności 50 ml. Takie żeby zajmowało mało miejsca i zmieściło się do kosmetyczki. Opakowanie to mała buteleczka z twardego solidnego plastiku który się nie odkształa. Płyn jest dwufazowy ale po wstrząśnięciu staje się jednolity. Sama formuła jest tłusta o niebieskim kolorze. Niestety ale miałam problem ze zmyciem makijażu, pomimo że moje kosmetyki nie były wodoodporne. Do jednego zużyłam 2 płatki kosmetyczne a mimo to tusz nie był do końca zmyty. Najbardziej czego nie lubię podczas demakijażu to pocieranie oczu a tutaj musiałam się sporo natrzeć, przez co skóra wokół oczu była zaczerwieniona. Płyn zostawił także na mojej skórze lekko tłustą formułę, jak dla mnie to kolejny minus. Z racji małej pojemności udało mi się dość szybko go zużyć i więcej go już nie kupię
  • 7 kwietnia 2019 o 21:47
    Fajny płyn z drobinkami
    Płyn dwufazowy bardzo ładnie wygląda, ma urocze w sobie drobinki brokatu. Gdy użyłam płynu pierwszy raz byłam mile zaskoczona. Faktycznie, płyn nie powoduje szczypania w oczy, zmywa nawet ciężki makijaż, mimo parafiny w składzie nie zapycha mojej cery. Jedny minus to taki, że płyn jest..... tłusty. Na twarzy zostawia niezbyt przyjemny tłusty film, który albo zaakceptujemy, albo zmyjemy wodą. Mino tej jednej wady polecam serdecznie! Warto wspierać Polskie marki!
    Zalety:
    • Nie podrażnia
    • Nie zapycha
    • Zmywa ciężki makijaż
    • Nie szczypie w oczy
    • Ładnie wygląda
    • Wydajny
    Wady:
    • Zostawia tłuste wykończenie
  • 5 marca 2019 o 20:08
    Nawet dobry
    ogólnie nie jestem zwolennikiem takich płyn, ale z tym polubiliśmy się. Na pierwszy rzut oka ma dość tłustą konsystencje, ale po zmyciu makijażu nie pozostawia tłustego filmu. Bardzo dobrze sobie radzi z wodoodpornym makijażem, poradzi sobie z każdym tuszem. Błyskawicznie zmywa wszystkie pomadki. Jest to płyn bezzapachowy, nie podrażnia, nie uczula, nie powoduje pieczenia oczu. Kosmetyk jest bardzo wydajny