Wody toaletowe damskie

Yves Rocher Monoi Eau des Vahines EDT

Nasi użytkownicy zostawili 19 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 11 lutego 2023 o 11:52
    Kupiony w ciemno
    Zachęcona opiniami kliknęłam na internecie i przyszły. A że było lato a opakowanie było takie zachęcające, wakacyjne...mówię to będzie rajski, wakacyjny zapach. Niestety zapach nie w moim klimacie. Flakon bez szału, zapach orientany, ciężki, duszacy...może nadaje się na wycieczkę do Indii ale nie na wakacje pod polska gruszą. Miałam wrażenie że wącham kadzidła. Zapach owszem zmieniał barwę ale mi średnio odpowiadała a nie chciałam się zmuszać. Zapach jak dla mnie na wieczór. Wypsikalam w kibelku więc nie byłam stratna dlatego daje 2 gwiazdki.
    Wady:
    • kompletnie nie mój zapach
  • 18 stycznia 2023 o 20:52
    Produkt, który pachnie wspaniale nawet po 3 latach!
    Tak, dobrze czytacie - wodę toaletową mam od trzech lat i wciąż sprawdza się znakomicie! Fakt, nie używam jej tak często w sezonie jesienno-zimowym (są to typowe perfumy na lato), ale przechowywane w odpowiednich warunkach (zacienione pomieszczenie) nie wietrzeją i wciąż tak samo długo utrzymują się na skórze. Generalnie do zapachów od Yves Rocher mam mieszane uczucia, ale ten naprawdę zaskakuje swoją trwałością - perfumy użyte rano wciąż pachną wieczorem. Zapach jest słodki, waniliowo - kwiatowy. Bardzo kobiecy, pasujący do letnich sukienek. Perfumy nie brudzą ubrań! Uważam, że jak na stosunkowo niską cenę są naprawdę warte uwagi.
    Zalety:
    • trwałość
    • piękny zapach
    • nie brudzą ubrań
    • poręczne opakowanie
    HonoSa
    8 kwietnia 2021 o 14:26
    Ucieczka do raju
    Muszę przyznać, że do pachnidła z tej "tahitańskiej" serii podchodziłam z dużą dozą ostrożności. O ile suchy olejek z tej serii znam od dawna i naprawdę uwielbiam,o tyle- nie byłam przekonana do tego zapachu w formie wody toaletowej. Ponieważ jednak moja mama uwielbia zapach tahitańskiej roślinki, postanowiłam jej sprezentować zestaw, a przy okazji podkraść czasem perfumki do testów. Zapach jest bardzo specyficzny i zdecydowanie nie przypadnie do gustu miłośniczkom minimalizmu ani też(chyba) bardzo młodym kobietom. To szybki lot last minute wprost w egzotykę, taka ucieczka z codziennej szarości. Początkowo zapach rozkwita z całą mocą tahitańską gardenią, co może niektórych zdecydowanie do niego zniechęcić, ale właśnie ta woń stanowi o jego oryginalności. Potem woda toaletowa trochę się uspokaja, yang yang wprowadza wyciszenie,a wanilia- przyjemnie otula. Nut kokosa nie wyodrębniam.Dla mnie ten zapach to wakacyjna laba i beztroska, woń słonego wiatru, rozgrzana na słońcu, ciepła skóra i jakiś fajny drink z palemką w tle. Zdecydowanie widzę go jako wakacyjnego poprawiacza humoru, kojarzy mi się trochę z zapachem kwiatu pomarańczy, relaksem i chwilą oddechu. Nie używam go na co dzień,ale czasem- w ciepłe dni- dodaję nim aromatu do suchego olejku z tej serii. Dozuję go jednak naprawdę oszczędnie- jeden "psik" naprawdę "robi robotę" i możecie być pewne, że będzie "ogoniasty". Używany z rozwagą- czaruje, w nadmiarze- odurza i może wywoływać jedynie ból głowy.Dla mnie- miła wycieczka ze słońcem muskającym skórę i zapachem dalekiej egzotyki. Raczej na co dzień,a le nie do pracy, nie na oficjalne spotkania, służbowe obowiązki
    Zalety:
    • oryginalne nuty zapachowe
    • trwałość
    • minimalistyczna butelka pozwalająca na ocenę, ile produktu zużyłyśmy
    • szybki poprawiacz humoru
    Wady:
    • stosowany w nadmiarze odurza, przyprawia o ból głowy
    • tylko dla miłośniczek egzotycznych woni
    • nie na spotkania oficjalne
  • 9 października 2020 o 21:24
    Co za smród....
    Te perfumy kupiłam zupełnie w ciemno, czytając tylko opinie na Yves Rocher. To były wakacje i pomyślałam, że przyda mi się coś lekkiego, ciepłego, w końcu były obietnice plaży na Tahiti itp..oj miałam oczekiwania.. Kiedy doszły i otwarłam po pierwszym psiknięciu myślałam, że fiknę. Akurat po pracy w tym czasie do domu wszedł mąż i od razu zapytał co się stało że tak śmierdzi. Nie wiem czym one faktycznie pachną, ale jest to zapach zjełczałego kokosu z wonią potu, jednolite, bez żadnego ogona, duszące na kilometr , chyba najgorsze moje psikadło jakie miałam okazję wąchać. Nie wiem jak takie coś może się komuś podobać. Duża flaszka , ładne opakowanie i nic wiecej. Z miłą chęcią sprzedałam całe nowe opakowanie. I byłam w tym momencie szczęśliwa bo udało się odzyskać trochę pieniędzy. I czar wakacji na Thaiti szybko prysł! Nie wąchałam w życiu nic gorszego. Porażka!
    Zalety:
    • nie ma zalet
    Wady:
    • duszacy, śmierdzący jednolity zapach najgorszy jaki istnieje.
  • 4 września 2020 o 23:43
    Wakacyjny, ale i ocieplający - dobry na jesienną chandrę :)
    Oj, długo się zabierałam do recenzji tego zapachu, oj długo. Ale nie dlatego, że mi się nie podoba - wręcz przeciwnie, to naprawdę dobra kompozycja, może nie majstersztyk, ale naprawdę dobry umilacz :) Kupiłam te perfumy w wersji mini, w zestawie z olejkiem rozświetlającym. Preferuję zapachy dość świeże, ale ten tutaj... mimo tego, że jest ewidentnie słodki, jakoś tak przyciąga i daje ciepełko! OPAKOWANIE Wersja 20 ml jest klasyczna, jak każda miniatura wód toaletowych z YR. Niemniej jednak trzeba zaznaczyć, że ma dobry dyfuzor, który hojnie i z dużym zasięgiem aplikuje wodę. Idealny mechanizm dla włosów, a to właśnie je najbardziej lubię pryskać ;) Etykieta nie zdziera się, wszystko działa elegancko i bez zatykania się. ZAPACH Cóż... on jest cudowny! Zakochałam się w olejku monoi, tym najbardziej naturalnym z kosmetyków oferowanych w linii Monoi. Siłą rzeczy woda również skradła moje serce. To takie słodko-kwiatowe smoothie, w którym tańczą ze sobą różne wonie, różne kwiaty z 3 nut: głowy, bazy i podstawy, ale jakoś tak zgodnie i bez poszczególnych etapów rozwoju perfum. W tym wypadku to jest naprawdę dobry efekt! Na pewno na początku czuć lekko ostro-słodką woń monoi, która jest podbijana słodyczą wanilii i ylang-ylang. Trudno mi rozróżniać zapachy, ale wiem jedno - jest słodko, ale lekko, wakacyjnie, ale otulająco. Aplikowałam perfumy zawsze w chłodniejsze dni, zwłaszcza teraz ich używam, kiedy za oknem deszcz. To nie tylko miły powrót do wakacji, ale też po prostu otulenie kocykiem zapachowym! Super! Pod koniec czuć już raczej wanilię, mniej kwiatowych nut, ale jest to miłe, puszyste i spokojne zakończenie zapachu na skórze i włosach. Co ważne - nie uważam, by ten zapach był przytłaczający. Stosuję jedno psiknięcie na włosy i to wystarcza, jeśli psiknie się więcej razy, to rzeczywiście może to być przesada. Zapach jak na wodę toaletową jest dość intensywny, więc w pełni rozumiem niektóre zarzuty duszności. Jestem migrenowcem, ale ku mojej radości nie miałam poczucia przytłoczenia lub jakiegokolwiek przyćmienia głowy, nie kichałam ani nie miałam bólu głowy podczas wąchania. Wręcz przeciwnie - to dla mnie świetny sposób na relaks, by się odprężyć. Może to siła skojarzenia z urlopem ;) TRWAŁOŚĆ Tak jak pisałam, zapach jest dość intensywny, trwałość jak na EDT też jest niezła - na włosach do 5 godzin, na ciele w nie gorący dzień - ok. 3-4. KIEDY APLIKOWAĆ? Tak jak pisałam wcześniej, moim zdaniem ten zapach daje najwięcej podczas zimniejszych dni. Przypomina wakacje, ale nie musi koniecznie im towarzyszyć. Dwa słońca to za dużo, jak to napisał jeden z blogerów-perfumiarzy ;) W 30 stopniach, kiedy pot się leje z czoła, trudno docenić słodkie i wtedy przytłaczające perfumy. Idealny zapach na jesień i nawet zimę!
    Zalety:
    • intensywność
    • piękna kompozycja
    • nie przytłaczają
    • opakowanie/flakon
    Wady:
    • reklamowane na wakacje, ale zyskują dopiero w zimniejszych miesiącach