Wody toaletowe damskie

Yves Rocher Un Matin au Jardin, Agrumes en Fleurs EDT

Nasi użytkownicy zostawili 25 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

Aniat75
    2 grudnia 2021 o 19:40
    Nie dla mnie
    Wodę toaletowa Yves Rocher Agrumes en Fleures dostałam od teściowej, no niestety nie trafiła w moje gusta zapachowe. Muszę przyznać że zapach naprawdę długo sie utrzymuje. Ale niestety bardzo drażni mi nos. Dla mnie ten zapach jest za słodki, za mocny.
  • 6 stycznia 2021 o 19:54
    Ciekawy.
    Ja: Lubię zapachy słodkie i orzeźwiające. Kwiatowe i owocowe. Zapachy cięższe zazwyczaj mi nie podchodzą, ale zdarzają się wyjątki od reguły. Większość zapachów pachnie na mnie dokładnie jak w opakowaniu. Flakon: Bardzo prosty, wykonany z przezroczystego szkła. Z przodu tłoczone logo i nadrukowana nazwa. Nakrętka w kolorze srebrnym również z tłoczonym logo, nie odpada, dobrze zabezpiecza. Atomizer nie zacina się i tworzy przyjemną mgiełkę, wystarczy raz psiknąć. Flakon jest duży – ma 100 ml, nie jest zbyt poręczny żeby wrzucić do torebki. Wrażenia: Ten zapach jest świeży, ale przy tym nie przesłodzony, raczej wytrawny. Cytrusy wyraźnie się wybijają na pierwszy plan, choć czuć w nim męską nutę. Nie każdemu to przypasuje, ale moim zdaniem to dodaje urok kompozycji zapachowej. Ma niewielką projekcję – trzyma się dobrze skóry, czuć go raczej z bliska, nie tworzy za sobą długiego ogona. Dla mnie to zapach odpowiedni zarówno na dzień jak i na wieczór. Na pewno jest to kompozycja zupełnie inna niż większość perfum, wyróżnia się w pozytywnym tego słowa znaczeniu. Dobrze będzie się prezentować jesienią jak i w letnie dni. Cena regularna jest bardzo wysoka, moim zdaniem za wysoka. Warto na niego polować w promocji kiedy kosztuje 40 parę złotych. Typ kobiety: Moim zdaniem będzie to zapach który przypadnie do gustu starszym kobietom, nastolatki nie będą się z nim identyfikować przez tą ostrą nutę. Trwałość: Spokojnie wytrzymuje 5-6 godzin na ciele w ciągu dnia. W chłodniejsze dni nie trzeba powtarzać aplikacji. Na ubraniach utrzymuje się do paru dni. Jak na wodę toaletową uważam to za świetny wynik.
  • 7 kwietnia 2020 o 21:32
    cytrusy dla każdego
    Zapach kupiłam, bo lubię cytrusy i chciałam, aby był lekki i odświeżający. Używam go na co dzień i uważam, ze jest też wręcz idealny na upalne dni. Trwałość zapachu to ok. 5 godz., na ubraniu , a w chłodne dni nawet dłużej. Nie rozwija się, jest niezmienny i stały przez cały czas. Dla kochających cytrusy to może być ideał !
    Zalety:
    • typowo cytrusowy zapach
    • lekki i przyjemny
    • nie przytłacza
    • sprawdzaj się latem
    • łatwo się go aplikuje na skórę
    • ładne opakowanie
    W perfumerii
  • 6 listopada 2019 o 11:00
    Najpiękniejszy zapach na świecie
    Do tej wody toaletowej mam szczególny sentyment, dlatego że był to jeden z pierwszych zapachów których używałam. Ich zapach jest po prostu przepiękny i w tłumie rozpoznam go zawsze. Niestety jest dość krótkotrwały, ale z drugiej strony łatwo się w ciągu dnia "dopachnić". Moim zdaniem jest idealny do używania w letnie dni i wieczory - mnie osobiście kojarzy się z wakacjami. Szkoda, że są wycofywane...
    • ergonomiczne opakowanie
    • dobre właściwie na każdą okazję
    • przywołują miłe wspomnienia :)
    Wady:
    • trwałość
  • 24 maja 2019 o 23:38
    Dla koneserów tak, dla mnie nie
    Oczekiwałam, że cytrusowe nuty wody toaletowej Agrumes en Fleurs przeniosą mnie w śródziemnomorskie klimaty, pełne słońca i lekkości. W kompozycji zapachowej wyraźnie przebija się gorzka pomarańcza, której akompaniują mandarynka, pomarańcza i tymianek. Całość jednak jest mocno przytłaczająca i przywodzi mi na myśl oldschoolowe męskie wody kolońskie. Mimo, że w przypadku innych wód z tej "rodziny" narzekałam na trwałość, tutaj muszę ją pochwalić. Dzięki niej nie trzeba się tak obficie zrosić tą wodą toaletową, aby pachnieć przez cały dzień. Moją ulubioną porą roku do stosowania Agrumes en Fleurs jest jesień. Zapach pomarańczy stanowi dla mnie małą namiastkę słonecznego lata. Po tą wodę toaletową sięgam jedynie od czasu do czasu. Na dłuższą metę zapach niestety staje się dla mnie zbyt duszący i mocny. Będę szukała równie trwałego, lecz mniej intensywnego w odbiorze zapachu w obrębie "rodziny" wód toaletowych Yves Rocher. Dla fanek i koneserek tego typu kompozycji zapachowych Agrumes en Fleurs będzie strzałem w dziesiątkę. Być może nie mam tak wyszukanego nosa i zwyczajnie ten zapach nie jest stworzony dla mnie. Nie można mu odmówić oryginalności, jednak z pewnością nie kupię go ponownie, bo to zwyczajnie nie moja bajka.
    Zalety:
    • trwałość,
    • wydajność,
    • uroczy flakon,
    • cena, szczególnie podczas promocji,
    • dostępność,
    Wady:
    • zapach, który nie do końca mi odpowiada,
    W perfumerii