Tusze do rzęs

Bourjois Twist Up The Volume Waterproof Mascara Wodoodporny tusz do rzęs wydłużający i pogrubiający

Nasi użytkownicy zostawili 38 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 25 lutego 2021 o 23:19
    Bourjois, Twist Up The Volume Waterproof Mascara (Wodoodporny tusz do rzęs wydłużający i pogrubiający)
    To jest piękny tusz z wyglądu, wcześniej miałam ten sam kształt Bourjois i tak mi się spodobał, że kolejny też taki chciałam mieć. Na początku ciut nie wygodny, ale jak już przyzwyczaisz , nie chcesz mieć innego kształtu. Do tego jest długi, wydawało mi się że tego tuszu też będzie więcej, nie wiem trudno powiedzieć. Dość szybko u mnie wysechł, bo nie używałam zbyt często a dlatego, że na moich rzęsach nie pogrubiał i zbytnio nie wydłużał. Moim zdaniem ma za krótkie włoski i nie czesze rzęs. Albo z tym tuszem jest coś nie tak, albo nie umiem go używać.
    Zalety:
    • kształt i kolor
    Wady:
    • za krótkie włoski szczotki
    missimo
    21 lutego 2019 o 0:23
    Przeciętny
    Nie jest to zły tusz, nie jest to szokujący tusz. Bardzo przeciętny. Robi to co ma robić, ale za tą cenę efekt trochę zawodzi. Przechodząc jednak do szczegółów. Świetnym pomysłem jest dwupozycyjna szczoteczka. W jednej pozycji ma wydłużać rzęsy, a w drugiej pogrubiać. W praktyce jednak trochę to kuleje, bo wydłużająca pozycja po prostu skleja rzęsy, ani nie dodaje specjalnie wydłużenia. Polubiłam pogrubiającą pozycję i w sumie tylko w niej używałam tej mascary. Jednak nie jest to efekt szokujący. Jest okej, jest akceptowalny, widać różnicę, ale miałam lepsze mascary, nawet w niższej półce cenowej. Szczególnie, że po prostu ten tusz do najtańszych nie należy. Nie zauważyłam żeby się odbijał i osypywał, wręcz momentami ciężko go domyć. Stopień brudzenia powieki przy aplikacji określiłabym na przeciętny. Coś tam oczywiście ubrudzi, ale da się wytrzymać. Zdecydowanie nie jest to zły tusz. Jak już kupiłam, to go wykończyłam, ale żeby kupić jeszcze raz to nigdy w życiu.
    Zalety:
    • świetny pomysł z 2 pozycjami szczoteczki
    • pogrubiająca pozycja rzeczywiście całkiem całkiem pogrubia rzęsy
    • nie osypuje się, ani nie odbija
    Wady:
    • wydłużająca pozycja skleja rzęsy
    • nie ma żadnego efektu wow, szczególnie za tą cenę
    • czasem ciężko domyć
  • 27 sierpnia 2018 o 18:02
    Bourjois tusz do rzes
    Ten tusz pozytywnie mnie zachwycił i zaintrrygował.Połączenie dwóch szczoteczek, sprawiło że moje zwykle krótkie i rzadkie rzęski rozbłysnęły jak skrzydła motyla.Stały się dosyć długie i lekko pogrubione.Nie jest to jednak długotrwały i bardzo widoczny efekt.Po pewnym czasie zaczyna się osypywać.Nie uczula.
    Zalety:
    • szczoteczki dwie w jednym
    • wyciągnięcie rzęs
    • pojemność
  • 6 maja 2018 o 14:46
    Najlepszy tusz
    Tusz oddała mi siostra gdy ż przestała go używać dla mnie jest rewelacyjny. Bardzo mocna pigmentacja, pięknie wydłuża i pogrubia rzęsy nie sklejając ich, faktycznie wodoodporny i bardzo ciężko jest go zmyć jest drogi ale warto zainwestować polecam:)
    Zalety:
    • pogrubia
    • wydłuża
    • nie skleja
    • pigmentacja
    Wady:
    • wysoka cena
  • 27 kwietnia 2018 o 10:47
    Dzielny brat
    Ja już kilka lat temu zakochałam się w klasycznej wersji tego tuszu, jednak o ile tam po wykonaniu makijażu podbijałam świat pięknymi rzęsami, o tyle był zbyt mało trwały i lekko się osypywał, a także obciążał rzęsy, które robiły się proste... Wpadłam więc na genialny pomysł, że wersja hard będzie dla mnie idealna, czy faktycznie tak jest? OPAKOWANIE - niebieski dzióbek dba o to, abym wiedziała, którego produktu użyję, poza tym wersja bliźniacza do klasycznej, dla mnie zwyczajna, nie wzbudza we mnie żadnych skrajnych emocji. Przekręcana szczoteczka to coś, z czym jestem już zaznajomiona, moim zdaniem bardzo fajne rozwiązanie, bo tak naprawdę dzięki tej opcji mamy tak naprawdę dwa tusze, ponieważ zapewniają odmienne efekty. Ja często korzystam z obu, a czasem tylko z wersji wydłużającej, z którą jakoś bardziej się polubiłam. EFEKTY: Ten tusz moim zdaniem w przeciwieństwie do brata klasycznego nie ma okresu karencji :D Czyli od razu nadaje się do użytku, klasyczny musi u mnie odczekać trochę, bo na początku ma tendencje do sklejania, tu ta konsystencja jest już odpowiednia. Nie chcę, aby moja recenzja była porównaniem, ale trudno jest mi się przed tym powstrzymywać. Ten tusz bardzo fajnie wydłuża, pogrubia, zagęszcza rzęsy i co najważniejsze dla mnie- podkręca i co jeszcze ważniejsze- ten to podkręcenie utrzymuje. Fakt, tusz jest z tych cięższych, jednak odpowiednio nałożony nie powoduje sklejania, czy przerysowanego efektu. Daje radę też na dolnej linii rzęs, którą nie tylko ładnie podkreśla, ale co ważne jest tam w stanie niezmienionym do końca dnia. Cóż recenzuję tuż wodoodporny, a tak naprawę nie używałam na basenie, czy w skrajnej ulewie, nawet, gdyby miał tam przetrwać to ja bym nie zaufała i źle się czuła. Dla mnie wodoodporny tusz jest po to, aby cały dzień wyglądał estetycznie, nawet jak zdarza się, że jest gorąco, wilgotno, czy też kiedy uronię łzę. W takich przypadkach sprawdza się naprawdę dobrze i nie mam mu nic do zarzucenia. Co do demakijażu na pewno trwa on nieco dłużej i wymaga mocniejszych produktów, ale przy delikatnym demakijażu nie podrażnia oczu ani nie osłabia rzęs. MOJE ODCZUCIA,- polubiłam się z tuszem, robi wszystko to co powinien i trudno mi coś mu zarzucić, jest dość wytrzymały, wydajny , ładnie rozdziale, pogrubia, wydłuża, podkręca rzęsy. +efekt +bardzo trwały +nadaje się do dolnej linii rzęs +pogrubia +zagęszcza +podkręca +wydłuża +jest wydajny +dwie szczoteczki, które zapewniają odmienne efekty +łatwo dostępny +tani w stosunku do jakości wady Trzeba nauczyć się go i pracy z nim, zwłaszcza ze szczoteczką, aby nie zapewnić sobie posklejanych rzęs, ale to dotyczy raczej większości tuszów.