Pianki do włosów

Wella Wellaflex, Instant Volume Boost, Mousse Pianka do włosów dodająca objętości

Wellaflex Natychmiastowe Uniesienie pianka mocno utrwalająca 200ml

• 11 maja 2024 o 14:24
    Nie dla mnie
    Piankę do włosów od Wella kupiłam około pół roku temu, niestety totalnie się nie sprawdziła. Opakowanie bardzo porządnie wykonane, pianka dobrze wydostaje się ze środka. Pianka przede wszystkim nie nadaje się do falowanych włosów.. produkt skleja, nie nadaje objętości - wręcz przeciwnie wizualnie jest ich dużo mniej. Rozczesanie również jest trudne po aplikacji… Bardzo słaby produkt
  • 22 stycznia 2022 o 11:42
    Objętość bez sklejenia
    Po użyciu czuć odświeżający zapach cytrusów. Zdecydowanie cytrusowy zapach jest moim ulubionym w produktach do włosów. Jedna pompka, maksymalnie jedna i pół jest dla mnie w pełni wystarczająca aby odbić włosy u nasady. Moje włosy są cienkie i długie przez co potrzebują dodatkowej pomocy by nie opadać w dół. Uniesione utrzymują się przez cały czas aż do umycia włosów. W ciągu dnia można poprawić fryzurę ręką, nie ma potrzeby dokładania pianki. W składzie nie widzę alkoholu, SLSu ani innych silnych detergentów, dlatego nie powinna nadmiernie wysuszać włosów. Poziom utrwalenia to 3. Dla mnie wystarczający, zależy mi jedynie na dodaniu objętości, gdybym chciała utrwalenia fryzury sięgnęłabym po lakier do włosów, który jednak niestety ma w składzie alkohol. Bardzo podoba mi się w tej piance to, że nie tworzy na włosach lepkiej skorupy. Nie czuję, że mam ją na włosach, a o to właśnie chodzi! Pianki innych marek czuję. Zaleca się stosowanie ją na wilgotnych włosach, ale ja to robię na suchych.
    Zalety:
    • Dodawanie objętości bez sklejenia
    • Cytrusowy zapach
    • Dostępność
  • 16 kwietnia 2020 o 18:56
    Robi Nic
    Pianka ma w założeniu dodać włosom objętości. Zamiast tego robi zupełnie nic bo po nałożeniu na włosy i wysuszeniu wyglądają dokładnie tak samo jak bez produktu. W dotyku są tylko bardziej tłuste.
    Zalety:
    Wady:
    • Brak jakichkolwiek efektów
    • Szybciej przetłuszczające się włosy
  • 8 listopada 2017 o 13:27
    Jak każda inna pianka
    Z natury moje włosy są cienkie, delikatne i jest ich mało więc czasem posiłkuję się stylizatorami, które mają za zadanie optycznie zwiększyć objętość. Pianka działa jak każda inna dostępna na rynku. Owszem efekt uniesienia od nasady jest, ale żeby od razu większa onjętość..Nie...Po prostu włosy łatwiej jest wymodelować na grubej szczotce, podkręcają się wtedy szybciej niż nie stosując żadnego środka. Czy efekt jest długotrwały? Nie..w moim przypadku, jak zawsze 3-4 godz. a potem włosy wracają do normalności. Ogólna ocena to 4+.
    Zalety:
    • Włosy nie są sklejone, nie są oklapnięte, pianka nie wzmaga przetłuszczania ani nie podrażnia skalpu. Włosy są całkiem naturalne.
    Wady:
    • Objętości nie uzyskałam
  • 16 października 2017 o 16:10
    Coś tam robi
    Moje włosy z natury są cienkie, bardzo miękkie i lśniące. Ciężko nadać im objętość. Ta pianka z pewnością je usztywnia i pozwala uzyskać jakiś efekt, ale żeby utrzymał się, muszę użyć jeszcze pudru do włosów. Nie mam dużego doświadczenia z piankami, ale wydaje mi się, że mogłoby być lepiej, chociaż źle nie jest. Kupiłam ją za jakieś 9zł na promocji, więc nie żałuję i myślę że ją zużyję. Aplikowałam zarówno na suche jak i mokre włosy i w obu przypadkach działa. Niestety chyba mam jakieś felerne opakowanie bo pianka jest trochę zbyt wodnista i dźwięki które wydaje butelka przy wyciskaniu produktu również wskazują na to że coś jest nie tak.

Zobacz także inne Pianki do włosów