Golarki i depilatory ręczne

Łatwość obsługi:
Design produktu:
  • 5 kwietnia 2022 o 5:24
    Boli i mało działa .
    Dostałam depilator z 5 lat temu z okazji rocznicy ślubu . Marzył mi się dobry ale tani depilator na początek. I taki dostałam. I to był błąd . Oj jestem mało wytrzymała na ból . Mam wrażenie że depilator strasznie ciągnie włosy , aż je wyrywa . Mam po nim nogi zaczerwienione . Niestety jestem z tych co mają gęste włosy ,ciemne włosy na nogach . I ciężko je utrzymać gładkie na długi czas . Depilator szczerze użyłam max 10 razy i odłożyłam go na bok. Nie daje rady . Boli . Bardzo boli. Jeśli chodzi o włosy to też nie zauważyłam jakieś różnicy po tych 10 razach. Włosy jak były mocne ,czarne i szybko rosły tak rosną . Może trzeba go dłużej używać ? Nie wiem ,ale wiem że nie polecam .
    Zalety:
    • Wygląd
    Wady:
    • Boli podczas depilacji
    • Nie działa
    Miroku
    12 lutego 2021 o 20:31
    Przyzwoity
    Dostałam go w prezencie trzy lata temu. Jako właścicielka gęstych, mocnych i ciemnych włosków prezent ten przyjęłam z radością i nadzieją, że dzięki takiej metodzie depilacji uda mi się je osłabić. I to jest akurat fakt-po trzech latach regularnego depilowania włoski rosną mi dużo słabsze, delikatniejsze i przede wszystkim-odrastają wolniej. Dla mnie to naprawdę większy komfort i pewność siebie, bo maszynką musiałabym golić się praktycznie co dzień lub dwa. A depilatorem robię to co 2-3 tygodnie, bo włoski nie odrastają równo-niektóre depilator wyrywa z cebulką, a niektóre ucina przy skórze, więc nigdy nie ma idealnej gładzi na te przyjęte 4 tygodnie ;) Sama depilacja też nie jest błyskawiczna-trzeba bardzo dokładnie i powoli przesuwać główką depilatora po skórze, bo nie wyrywa tak szybko i dokładnie, trzeba robić to powoli i dobrze dociskać narzędziem. Jednak ostatecznie wyrywa dobrze i w ciągu tych trzech lat nic się nie zmieniło w tej kwestii na minus. Skóra wyraźnie jest wdzięczna na rzadsze depilowanie i sporadyczne używanie maszynki-odkąd ma depilator nie mam podrażnień, skóra nie wysusza się tak szybko jak przy maszynce, po prostu jest w lepszej kondycji. Choć pierwszy rok był ciężki, bo odrastające włoski mi bardzo wrastały zanim stały się cieńsze na wskutek regularnego wyrywania. Przechodziłam przez fazę bolesnych gul, stanów zapalnych, krost, mimo peelingów i kremów mocznikowych. Najszybciej przywykły nogi i pachy, dłużej męczyłam się ze strefą bikini(tutaj polecam Pilarix Forte, Cicalfate+ i punktowo Tormentiol, mi bardzo pomogły przejść przez najgorsze), jednak jak już włoski mam cieńsze to jest lepiej :) Odczuwanie bólu to kwestia indywidualna-wiadomo, jak wyrywa to będzie boleć, ale i tak dużo mniej niż przy plastrach z woskiem. Choć ja akurat na ból depilacji jestem bardzo odporna, ja tą machiną robię sobie praktycznie większość ciała. Zdarza mi się, ze skóra bezpośrednio po depilatorze jest zaczerwieniona i robią się takie gule jak po pokrzywie lub komarach-ja na to stosuję żel pod opalaniu Ziai, bardzo dobrze się sprawdza u mnie w tym przypadku. Z kwestii technicznych-depilator dobrze leży w dłoni. Ma dwa tryby regulacji mocy-słabszy i mocniejszy. Ja praktycznie zawsze jadę na pełnych obrotach, ale tryb wolniejszy przydaje się do tych rejonów gdzie skóra jest cieńsza-przy kolanach, na rękach i przy kostkach, też ładnie wyrywa(choć wolniej). Podoba mi się jego wygląd, jest dziewczęcy i uroczy :D Główkę łatwo można zdjąć i wyczyścić pod wodą, do tego jest dołączona szczoteczką, która dobrze czyści na szybko z włosków. Kabel jest długi-z jednej strony na plus, bo mam gniazdka w domu dosyć wysoko, dzięki takim dłuższym kablom mam większą swobodę, ale z drugiej-czasami mi wadzi jak robię sobie ręce. Ten model jest głośny, nawet bardzo. U mnie mój depilator ma ksywkę Kombajn ;) Mimo tych drobnych wad nie wyobrażam sobie powrotu do innych metod usuwania owłosienia. Depilator jest dla mnie najwygodniejszy i najefektywniejszy, do tego uważam go za najbardziej ekonomiczny wybór jeśli ma się więcej owłosienia, które trzeba częściej usuwać-to inwestycja na dłuższy czas, bo korzyści długoterminowe są dla mnie bezcenne-słabsze i mniej widoczne włoski oraz skóra w lepszej kondycji co przekłada się na większe poczucie osobistego komfortu. Aczkolwiek nie wiem czy wrócę do tego konkretnego modelu(który i tak pewnie mi jeszcze długo posłuży, bo mój to już dawno po gwarancji, a działa bez zarzutu), myślę, że będę szukać czegoś lepszego ;)
  • 9 stycznia 2021 o 11:32
    Produkt nie dla mnie
    Mam chyba nieco za niski próg bólu jak na ten depilator. Kilka razy go używałam i przerzuciłam się ponownie na maszynki. To nie produkt dla mnie. Efekt owszem, jest zadowalający, ale męczarnia podczas depilacji to koszmar. Może jeszcze kiedyś się przemogę i zacznę znów go używać, nie wiem. Co prawda jest to depilator niższej półki, ale zniechęcił mnie do wszystkich tego typu produktów. Oprócz tego dość głośno działa, ale nie uważam tego akurat za wadę. Podsumowując - jeśli ktoś nie jest bardzo wrażliwy na ból to może się sprawdzi, dla mnie to za dużo.
  • 9 listopada 2020 o 2:36
    Polecam
    Mój pierwszy depilator, chciałam coś niedrogiego i skutecznego. Ogólnie jest bardzo głośny ale nie traktuję tego jako wadę. Pierwsze starcie było bolesne, mam duży próg bólu ale to bolało strasznie, nigdy wcześniej nie używałam więc nie wiedziałam czego się spodziewać. Na początku robiłam przerwy potem już przywykłam do bólu :) Jeśli chodzi o efekt to mile mnie zaskoczył, dawno nie miałam tak gładkich nóg przez co najmniej tydzień, dla mnie to i tak długo, maszynki niestety muszę używać codziennie. Ogólnie polecam, ale nie dla osób z niskim progiem bólu :)
  • 18 czerwca 2020 o 17:11
    Daje rade
    Kupiłam depilator ok rok temu bo chciałam mieć niedrogi depilator sprawdzić czy się sprawdzi a nię odrazy zacząć od tych z górnej półki . Teraz trochę żałuję bo ten depilator się nie dpra dział mam teraz z droższej półki i jestem wiele bardziej zadowolona z droższego. Zacznę od tego że bardzo boli podczas depilacji niedokładnie wyrywa włoski trzeba kilkanaście razy przejechać plusem jest że ma dwa tryby mocniejszy i mniejszy czasami używałam jednego czasami drugiego plusem jest wygodnie się trzyma w ręce długi kabel minusem jest bardzo głośny na nogi spra duża się bo da się wytrzymać ale pod pachami odpada zabardzo boli
    Zalety:
    • Wygodnie trzyma się w ręku. Przystępna cena. Długi kabel
    Wady:
    • Depilacja sprawia duży ból. Nie można brać pod wodę. Jest bardzo głośny