Alterra Duschgel Bio - Mohnblute & Bio - Mandel (Żel pod prysznic z makiem i migdałami)

• 31 maja 2014 o 16:19
    nie jest zły, ale najlepszy też nie
    Żelu używałam 3 miesiące. Jego wydajność oceniam dosyć średnio. Żel ma niezły skład, aczkolwiek spodziewałam się troszkę więcej. Wysuszył moją skórę. Oczyszczał dobrze, ale strasznie swędziało mnie po nim ciało. Zapach na początku zachęcający, dopiero później zrobił się męczący. Cena bardzo korzystna, więc spróbowałam. Nie jest to jednak żel dla mnie. Zwykły, przeciętny. Koniecznie balsam po. Używam tego produktu od: 3 miesięcy Ilość zużytych opakowań: całe 1
  • 15 maja 2014 o 21:06
    Zapach mnie odrzuca
    Nie sprawdziłam zapachu i kupiłam w ciemno od razu dwie butelki. Chyba zasugerowałam się obrazkiem na etykiecie i spodziewałam się delikatnego kwiatowego zapachu. Niestety zapach przyprawia mnie o mdłości. Jest bardzo słodki i jagodowy. Zupełnie nie moja bajka. Zapach to kwestia gustu. Poza tym żel ma same zalety. Zdecydowanie lepsza konsystencja niż innych żeli Alterry. Nie jest galaretowaty ani śliski. Dobrze się rozprowadza na mokrej skórze. Świetny skład bez parabenów, SLS i składników pochodzenia zwierzęcego. Zawartość soli morskiej sprawia, że żel bardzo dobrze oczyszcza skórę. Skutecznie zmywa resztki maseł i balsamów. Nie jest szczególnie łagodny, ale też nie podrażnia. Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: 2 butelki
  • 2 maja 2014 o 0:38
    słodki smrodek
    To jest moim zdaniem bardzo dobry żel pod prysznic / płyn do kąpieli, ale nie spotkamy się więcej, bo zniechęca mnie jego zapach. Zalety: + skład - prosty, krótki, fajny; obecność soli wysoko w składzie wyklucza mycie nim twarzy, ale na całe ciało jak najbardziej się nadaje + konsystencja - żelowa, gęsta, ale wcale nie galaretkowata; przypomina szampon + pienienie się - świetne, dzięki niemu możemy użyć płynu jako niewysuszającego płynu do kąpieli + opakowanie - bardzo lubię butelki Alterry, są proste, wygodne i ładne + cena - zawsze poniżej 10 zł, w promocji często 4 lub 5 Wady: - zapach - nieporównywalny z niczym innym, dla mnie bardzo słodki, duszący, migdałowo-cukrowo-likierowo-glukozowy, pachnie to tak, jakby cukierki "kukułki" owinąć watą cukrową i polać syropem migdałowym :kwasny: mdło i rzygliwie! Używam tego produktu od: marzec 2014 Ilość zużytych opakowań: jedno
    lidka6
    18 kwietnia 2014 o 12:31
    W porządku
    Zapach - słodki, do niczego nie podobny. Konsystencja - galaretki zaczynającej gęstnieć. Rozprowadzanie i pienienie się - ok Wydajność - słaba, z powodu gęstej konsystencji Jest w porządku, radzi sobie i łatwo się spłukuje. Rewelacji nie ma, ale na pewno jest o półkę lepszy niż marka Isana, więc jeśli byłabym w Rossmannie z nikłymi funduszami na żel, to Alterra by u mnei wygrała. Używam tego produktu od: używała ok miesiąc Ilość zużytych opakowań: jedno całe
  • 18 kwietnia 2014 o 12:17
    aż kupiłam drugi na zapas :D
    Nie miałam zamiaru kupować tego żelu z racji tego, że posiada w składzie Sodium Coco-Sulfate (posiada ten sam numer CAS co SLS), a ja unikam silnych detergentów (wyjątek- raz na miesiąc umyję włosy szamponem z SLS), ale kiedy go powąchałam nie mogłam się powstrzymać i go nie kupić. Kosztował mnie 5 zł. Jest to żel pod prysznic więc nawilżać nie będzie (nie wierzę w cuda), ale liczę na to, że nie będzie jej wysuszał jeszcze bardziej. Niestety tutaj nie sprawdził się do końca (w sumie wiedziałam, że tak będzie stojąc i płacą za niego przy kasie :P ). Skóra po prysznicu jest trochę bardziej sucha niż przed myciem, ale tragedii nie ma (niektóre żele pod prysznic potrafiły mi robić duże kuku). Dobre masełko do ciała i po problemie. Pięknie pachnie, nie wysusza mnie zbyt mocno, pięknie pachnie, jest tani, wydajny, z edycji limitowanej i pięknie pachnie, a ja zwykle myję się delikatnymi płynami, ale bezzapachowymi, trochę bezpłciowymi i czasami mam ochotę na coś innego, co np. pięknie pachnie :P Więc poszłam do Rossmanna i kupiłam sobie drugie opakowanie na zapas, kiedy znowu będę miała ochotę na coś innego. Używam tego produktu od: 1 miesiąc Ilość zużytych opakowań: ok. 1/3 pierwszego