Kremy na noc

Eucerin Volume Filler krem na noc 50ml

_Sasha_
    1 lutego 2016 o 0:00
    bardzo fajny
    Dostałam kiedyś próbkę tego kremu i się w nim zakochałam, teraz krem zakupiłam i jestem bardzo zadowolona, niestety dowiedziałam się, że Eucerin wycofuje się z Polski:(( Krem jest treściwy, lubię gęste kremy, jest bardziej odżywczy niż tłusty. Dobrze odżywia skórę, twarz jest po nim przyjemna, gładka, wygląda lepiej. Nie widzę działania "volume", ale używam go bardzo krótko, więc jeszcze nie czas na ocenę w tym kierunku. Twarz jest gładka i zregenerowana i to najważniejsze. Krem ma przyjemny zapach. Używam tego produktu od: półtora miesiąca Ilość zużytych opakowań: pierwsze zaczęte
  • 24 czerwca 2014 o 15:13
    odżywczy
    Krem oceniam wysoko ale niech mi ktoś odpowie na pytanie: Co w tym kosmetyku ma przywrócić owal twarzy/wpłynąć na objętość? Czy wyciąg z magnolii w śladowych ilościach? Odpowiedź na to pytanie pozostanie zagadką. Mój owal twarzy pozostał bez zmian (tak jak się spodziewałam i nie obniżam za to oceny ponieważ przestałam już czytać te bzdury na opakowaniach kremów) ale mam lat trzydzieści może starsze osoby zauważą działanie kremu w tym zakresie? Poniżej skład, z którego mozemy wyciągnąć następujące wnioski: krem jest bardzo odżywczy, gęsty, treściwy (prawda) odżywi cerę (prawda) może przyczynić się do powstania zaskórników a u cer skłonnych do powstawania niedoskonałości nawet krostek (mnie nie zapchał, ani nie spowodował zaskórników) nawilży i ukoi przesuszoną skórę (prawda- stosuję zorac i ten krem jest dla mnie zbawienny). na zmarszczki nie podziała - chyba że te spowodowane sporym przesuszeniem skóry (zmarszczek jeszcze nie mam ale jesli ktoś szuka rozwiązania na ten problem to recenzowany krem sprawdzi się ALE w połączeniu z antyoksydantami, filtrem i retinoidami). Krem ze względu na to, że jest bardzo treściwy jest bardzo wydajny. Aqua, Glycerin Panthenol- wit b5 (humektant/nawilza, regeneruje) Dicaprylyl Ether - emolient (suchy)/pośrednie działanie nawilzające Hydrogenated Coco-Glycerides - emolient /olej kokosowy , Caprylic/Capric Triglyceride,- emolient (tłusty) Cetyl Palmitate,- emolient (tłusty) Isopropyl Palmitate, - emolient (suchy) Synthetic Beeswax,- wosk Glyceryl Stearate Citrate, [emulgator] Octyldodecanol Methylpropanediol, (chyba emolient) Arginine HCL - chlorowodorek argininy, nawilża (według producenta to chyba ten składnik ma poprawiać objętość ?) Cetyl Alcohol,- emolient (tłusty) Polymethylsilsesquioxane,silikon Stearyl Alcohol, - emolient Magnolia Officinalis Bark Extract,- wyciąg z magnolii (według producenta ma wpływ na objętość skóry ale tego składnika jest tutaj bardzo mało) Pimpinella Anisum Fruit, - anyż (pomaga skórze sie regenerować ma bdb wpływ na skórę łojotokową i ogranicza wydzielanie sebum- cery tłuste i trądzikowe powinny szukać kremów z tym składnikiem ale takich, w których anyż występuje w większej ilości i nie w towarzystwie substancji komedogenncyh) Sodium Hyaluronate Carbomer- kwas ha i reszta składu , Dimethicone, Trisodium EDTA, Ethylhexylglycerin, 1,2-hexanediol, Phenoxyethanol, Parfum. Podsumowując: krem bardzo dobrze nawilza i odżywia skórę, natłuszcza i koi podrażnienia. Nie ma wpływu na objętość czy owal twarzy ale czy ktos wierzy w to że krem ma takie moce? Polecam cerom wymagającym regeneracji oraz odwodnionym i tracącym elastyczność. Chyba nie wrócę do tego kosmetyku ponieważ nie do końca odpowiada on moim potrzebom ale jest to dobry kosmetyk. Krem stosowałam razem z kremem pod oczy z tej serii ale kosmetyk nie pojawia się w kwc (chociaż go zgłaszałam) wiec tylko krótko napiszę, że też jestem z niego zadowolona chociaż nie nadaje sie pod makijaż -ale producent uprzedza że mogą wystąpić takie problemy.

Zobacz także inne Kremy na noc