Bielenda Pharm, Cera Sucha, Intensywnie nawilżający krem na dzień hipoalergiczny SPF 10

Astrina
    20 lutego 2017 o 9:38
    Godny polecenia
    Kupiłam bez wielkich nadzieji na promocji i okazał się świetny. +naprawdę dobrze nawilża +nie podrażnia +nie pogarsza wyglądu skóry w żaden sposób (miałam początkowo uczucie lekkiego zapchania, pewnie przez dodatek oleju, ale nie powoduje zaskórników) +aboslutny hit: po miesiącu stosowania nie potrzebuję już kremów matujących! : nie wiem jakie składniki są za to odpowiedzialne, ale moja skóra już się nie przetłuszcza w strefie T +wydajny +poręczne, niewielkie opakowanie
    kaga88
    13 października 2016 o 23:47
    Świetna sprawa
    Zmagam się z suchą skórą na policzkach, kremy do cer normalnych nie dają najlepszego efektu. a tłuste kremy powodują zapchanie. Tutaj mamy lekką konsystencję, nie dającą wrażenia obciążonej skóry, brak zapachu. Cudowne nawilżenie (przy naprawdę suchej buzi - efekt będzie natychmiastowy), odczucie ulgi i rozluznienia napiętej skóry. Na mojej skórze nie wchłania się do matu, więc przed aplikacją makijażu leciutko odciskam w chusteczkę. Krem pomógł na podrażnienia, róznica jest odczuwalna po pierwszym użyciu. Malutka tubka wystarczy na długo. Kremik nie jest zbyt gęsty, ale jest bardo wydajny. Nawet cieniutka warstwa zmiękcza skórę.
  • 15 marca 2016 o 23:08
    Wybawiciel
    Zacznę od tego, że u mnie w drogerii były konsultacje dermokosmetyczne za darmo, więc pomyślałam, że pewnie będzie to reklama i wcisną mi kity, niczym jednak nie ryzykowałam i poszłam. Faktycznie, pani była z Bielendy, zrobiła badanie i orzekła, to co powtarzali mi dermatolodzy kilka lat temu, a ja to bagatelizowałam. Mam skórę ekstremalnie suchą, w niektórych miejscach zaczynała mi się już złuszczać. Dowiedziałam się, że to ostatni dzwonek, żeby coś z tym zrobić i zwykłe kremy nie pomogą i poleca mi tą serię. Nigdy przedtem nie używałam kremów, totalnie się na tym nie znam, ale postraszyła mnie zmarszczkami i kupiłam krem na dzień i na noc, maskę planuję dopiero kupić. Oczywiście nie musiałam nic kupować, ale chciałam. Odtąd sumiennie, dzień dzień wklepuję te kremy. Efekty są widoczne gołym okiem. Bardzo szybko było widać poprawę. Skóra mi się nie złuszcza, jest nawilżona, elastyczna, gładka. W tym momencie na codzień chodzę bez makijażu i mam piękną promienną cerę i nic nie muszę maskować. Na wielkie wyjścia, kiedy się maluję, krem służy perfekcyjnie jako baza. Cieszę się, że poszłam na te konsultacje bo tak miałabym problem z wyborem odpowiedniego kremu, a tu polecany krem był nie dość, że tani to jeszcze uratował moją skórę. Teraz chciałam zainwestować w jakieś droższe kremy, bo już kończy mi się gwarancja ale... po co? Bardzo polecam! Jak dla mnie ideał! Używam tego produktu od: 3 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1
    Ditte
    5 stycznia 2015 o 13:17
    Mój KWC!
    Kupiłam krem zachęcona informacjami podanymi przez producenta - szukałam czegoś przeznaczonego dla cery wrażliwej, wysuszonej i boleśnie napiętej. Kremy dla cery suchej innych firm zazwyczaj powodowały efekt odwrotny, skóra była jeszcze bardziej napięta i sucha (pomimo, że starałam się o nią dbać). Używam już drugiego, może trzeciego opakowania. Skóra jest w ciągu dnia idealnie nawilżona, skończyły się problemy z poczuciem naciągnięcia, nie boli :) No i przede wszystkim cera pięknie wygląda. Dodatkowo staram się używać też płynu micelarnego z tej serii (dla cery fajny, gorzej z demakijażem oczu), a żelu do mycia twarzy dla cery suchej z innej firmy. Plusy: - nawilża - poprawia wygląd cery - skóra nie piecze - fajnie sprawdza się też jako baza pod podkład - wydajny - cena (płacę coś ok 17-18 zł) - opakowanie - takie ascetyczne :) Minus: - na początku uwaga przy dozowaniu - czasem wyleci za dużo - dostępność - póki co kupuje go tylko w jednym z Rossmanów w moim mieście - w innych niestety go nie ma. W Naturze i Hebe też nie znalazłam. Używam tego produktu od: marzec 2013 Ilość zużytych opakowań: 2, może 3
  • 27 czerwca 2014 o 8:50
    świetny nawilżacz!
    Kremu zaczęłam używać pod koniec zimy- wtedy zawsze szukam dobrych nawilżaczy, ponieważ po mrozach i klimatyzacji na przemian moja skóra woła o ratunek! Nie mam typowej skóry suchej, raczej mieszaną, mimo to krem sprawdził się idealnie. Po około 2 tygodniach używania zniknęło uczucie napięcia i przesuszenia skóry. Przestały pojawiać się suche skórki. Krem nawilżył okolice, które wymagały nawilżenia a nie wyrządził krzywdy reszcie twarzy co często zdarzało się przy innych kremach. W skrócie: *nie zapycha (mam duży problem z doborem kremów, większość powoduje wysyp na mojej kapryśnej buzi) *świetnie nawilża *skóra po nim się nie błyszczy *nadaje się pod podkład- świetnie współpracuje z dwoma, których używam *redukuje uczucie ściągnięcia *wydajny *przyjemne opakowanie Minusy: *filtr mógłby być wyższy, latem trzeba używać więc jeszcze czegoś *konsystencja, teraz przy drugim opakowaniu nauczyłam się go używać i jest ok, ale przy pierwszym zawsze wylatywało za dużo kremu Używam tego produktu od: 5 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1, w trakcie drugiego