Maski do włosów

Schwarzkopf Essence Ultime Omega Repair Mask Maska do włosów zniszczonych

• 7 lutego 2019 o 0:35
    Włosowa pomyłka
    Niestety maska Omega Repair okazała się totalną pomyłką. Cenię markę Schwarzkopf i miałam spore oczekiwania co do tej maski. Oprócz ułatwienia rozczesywania, nie zauważyłam właściwie żadnych efektów pielęgnacyjnych. Cierpliwie czekałam, ale nawet po zużyciu całego opakowania nie zauważyłam radykalnej poprawy stanu włosów. Może maska zabezpieczała je przed uszkodzeniami, ale nie dała efektu "wow" na który bardzo liczyłam. Raczej była neutralna wobec moich włosów. Plusem jest ładny zapach utrzymujący się na włosach i konsystencja, która ułatwia aplikację. W cenie tej maski można znaleźć dużo fajniejsze produkty, dające efekty już po jednej aplikacji.
    Zalety:
    • dostępność,
    • zapach,
    • konsystencja,
    • nie pogarsza kondycji włosów,
    • ułatwia rozczesywanie,
    • nie obciąża,
    • wydajna,
    • opakowanie,
    Wady:
    • cena,
    • brak widocznej poprawy stanu włosów,
    • nie dodaje blasku,
  • 30 października 2018 o 16:57
    Jest ok
    Maski używałam jakis czas temu. Miałam ja w komplecie z szmponem. W parze tworzą ekstra duet, osobno nie ma już takiego efektu. Maska ma piękne opakowanie, jest pojemna dzięki czemu wystarcza na długo. Zdecydowanie jej zapach trafił w moje gusta. Delikatnie nawilża włosy i wygładza dzięki czemu łatwo sie je rozczesuje i układa. Na pewno skorzystam jeszcze nie raz ale na stałe u mnie nie zagościła.
  • 3 sierpnia 2018 o 19:07
    Moje włosy ją lubią! :)
    Opakowanie to plastikowy słoiczek, z podwójną ścianką, w kolorze bieli ze złotym paskiem. Bardzo elegancko się prezentuje. Dobrze się odkręca i zakręca, jest szczelne. Zapach jest bardzo przyjemny, pachnie takim luksusem i profesjonalizmem. Mocno wyczuwalny zarówno z opakowania jak i w trakcie trzymania na włosach, utrzymuje się też przez długi czas już po wysuszeniu czuprynki :) Konsystencja jest kremowa i bardzo lekka. Nic nie spływa i nie ucieka z włosów, dobrze się rozsmarowuje i wiele nie trzeba by dokładnie pokryć włosy, jest więc bardzo wydajna. Do tego łatwo się spłukuje z włosów. Moje włosy po jej zastosowaniu wyglądają jak nowe! Są mięciutkie, błyszczące, ujarzmione (a zazwyczaj mam efekt pudla i bez dodatkowych produktów bez spłukiwania ani rusz) i gładkie. Fantastycznie się rozczesują, praktycznie kilka machnięć szczotką i po sprawie. Mimo efektu dociążenia i wygładzenia włosów, nie są przylepiona, a ładnie odbite od nasady. Wyglądają jak po wizycie u fryzjera! Co najdziwniejsze, tego typu maski zazwyczaj powodują szybsze przetłuszczanie się włosów, ale w przypadku tej nie zaobserwowałam tego efektu. Cóż mogę więcej napisać, moje włosy lubią te serię, więc od czasu do czasu po nią sięgam i sięgać będę nadal :)
    Zalety:
    • ładne opakowanie
    • bardzo przyjemny zapach
    • konsystencja (łatwo nałożyć i rozsmarować)
    • wydajna
    • łatwo się spłukuje
    • po użyciu łatwo rozczesać włosy
    • włosy stają się miękkie, gładkie, błyszczące
    • nie powoduje szybszego przetłuszczania włosów
    • włosy są ładnie odbite od nasady
  • 2 sierpnia 2018 o 9:33
    Jest ok
    Maska do włosów jak dla mnie jest całkiem dobra.Kupiłam ją w promocji i nie żałuję.Włosy po zastosowaniu maski są bardziej miękkie,łatwiej się rozczesują.Po wysuszeniu są gładsze i przyjemniejsze w dotyku,Stosuję ją naprzemiennie z inną maską ,Jak dla mnie ok.
    • skuteczność działania
  • 20 czerwca 2018 o 21:58
    Przeliczyłam się
    Jeden z najbardziej nietrafionych dla mnie produktów z kategorii masek i odżywek do włosów. Ubolewam, bo miałam oczekiwania w związku z ceną i marką, ale się przeliczyłam. Z pewnością nie zaobserwowałam żadnego działania regenerującego, czy w jakikolwiek sposób pomocnego włosom zniszczonym. Kiepsko mi się ją nakłada, konsystencja nie do końca lejąca się, ale dla mnie za rzadka i niewygodnie się ją nakłada. Opakowanie ma swoje zalety, ale pod prysznicem trzeba ostrożnie. Zapach utrzymuje się na włosach, ale dla mnie jest zbyt mdły, więc po czasie drażni. Po zmyciu jej z włosów czuję miękkość, ale nie całkowicie gładkość. Zazwyczaj po byle jakiej odżywce mogę swobodnie przeczesać włosy ręką i nie natrafić na splątania, a tutaj to niemożliwe. Nadaje może ładny blask, ale to zdecydowanie za mało. Próbowałam trzymać raz dłużej, raz krócej. Czasami nakładałam dużo, czasami mniej, zero różnicy.
    Zalety:
    • Opakowanie, można zużyć produkt do końca
    Wady:
    • Słabe działanie
    • Mdlący zapach