Maski do włosów

Vianek Seria Pomarańczowa, Odżywcza maska do włosów

Vianek Odżywcza Maska do Włosów 150ml
Vianek Odżywcza Maska do Włosów 150ml

Nasi użytkownicy zostawili 26 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 1 września 2024 o 20:51
    Na włosach jak woda
    Maska nie jest gęsta i jak nałoży się ją na włosy, to się robi dosłownie wodnista, spływała z włosów, w ogóle przestaje się ją uczuć. Jest to dla mnie dziwna, nigdy wcześniej nie spotkałam się z czymś takim, żeby maska tak się „zachowywała”. Zawsze jak nakładam maskę, lub odżywkę na włosy, to czuję że ona tam jest sprawia że włosy stają się takie śliskie łatwo rozdziela się je palcami. A tutaj tego nie ma, włosy wydają się jakby były po prostu mokre. Po użyciu tej maski następnie nałożyłam kosmetyki takie jak zawsze. Pod koniec dnia zobaczyłam, że moje włosy jakoś dobrze nie wyglądają. Stały się takie ciężkie, jakby trochę przetłuszczone, ale na długości, czyli tam gdzie nakładałam kolejne produkty, a nie przy skórze głowy. Naprawdę to dziwne. Włosy na długości były takie bez życia, oklapnięte. Niestety nie pasuje mi ten kosmetyk. Zapach ma bardzo ładny, przypomina mi zapach cukierków Zozole, jest naprawdę fajny. Pojemność jest dość niewielka, bo to tylko 150 ml, ale termin przydatności po otwarciu, to jedyne trzy miesiące, więc w sumie to usprawiedliwia tą niewielką pojemność. Opakowanie to plastikowy słoik.
    Zalety:
    Wady:
    • Jest jak woda, nie zabezpiecza włosów.
    • Mało wydajna.
    • Mała pojemność, krótkie PAO.
    anna996
    27 lipca 2024 o 10:50
    U mnie bez większych efektów
    Ocena maski: - ma biały, perłowy kolor - przyjemnie pachnie - konsystencja jak na maskę rzadka i może spływać z mokrych włosów - maska ma wygodne opakowanie - ma małą pojemność przez co jest niewydajna - cena w stosunku do pojemności i działania jest dość wyskoka - dostępność: kupiłam w Hebe Działanie: mam włosy średnioporowate i po zużyciu całego słoiczka nie zauważyłam własciwie żadnych efektów obiecanych przez producenta. Włosy czy z maską czy bez niej były w takiej samej kondycji, nie było widać żadnej różnicy. Z tego powodu nie kupię ponownie, poszukam innej maski.
  • 15 czerwca 2024 o 23:25
    Bardzo podoba mi się jej zapach!
    Podchodziłam sceptycznie do zakupu i niepotrzebnie. Maska świetnie się u mnie sprawdziła. Nie obciąża włosów, ale wspaniale je nawilża. Jest wydajna. Starczyła mi na jakieś 2 miesiące prawie. Przepięknie pachnie. Wiem, że nie ma tego w składzie, ale ja czuję, jakby oprócz nagietka dodali tam truskawki. Ma przyjemną, kremowo- jogurtową konsystencję. Łatwo się spłukuje. Nie ma żadnego problemu z rozczesaniem włosów. Są po użyciu tej maski gładkie, miękkie, sypkie, cudowne.
  • 3 marca 2024 o 15:18
    Mój ulubieniec, chodź mało wydajna.
    Jest to moja ulubiona maseczka do włosów. Kiedyś kupowałam ją w aptece lub drogerii stacjonarnej, ale teraz już nie umiem jej napotkać i zamawiam ją przez Internet. Nawet nie szukam jej odpowiednika np konsystecja i działanie podobne. Możliwe, że coś podobnego by się znalazło, ale skoro jest dostępna w internecie to zamawiam ją. Oby cena nie podskoczyła bo to opakowanie 150 ml, tylko. Maseczka ma konsystencję kremową, lecz lekko wodnistą, zapach jest ładny i delikatny. Dobrze rozprowadza się na wikgotnych włosach pod warunkiem, że nie da się jej za dużo, gdż wtedy je sklejka. Sklejenie włosów można zauważyć na drugi dzień, albo jak włosy się puszą. Ja używam jej po umyciu włosów i zostawiam na 15 -20 minut. Po spłukaniu włosy są odżywione, mile w dotyku, nie puszą się, lekko połyskują i dobrze się rozczesują. Czasem przed nią używam tylko odżywki do włosów dla wzmocnienia ich. Miałam różne maseczki do włosów, ale ta dla mnie jest odpowiednia. Przy kręconych włosach po spłukaniu maseczki warto ręcznikiem ugniatać włosy to wydobycie się ich skręt. Przy używaniu jej raz w tygodniu stacza mi na 1,5 miesiąca. Nie należy już nic nakładać po zastosowaniu maseczki bo włosy mogą się przetłuszczać i to bardzo szybko. Ewentualnie można na złożyć jakiś olejek na same końcówki. Skład maseczki jest naturalny. Jednie cena mogła by być niższa jak za pojemniczek 150 ml. Odejmuje 1 gwiazdkę za cene i brak dostępności stacjonarnie w np. Rossmanie. Podsumowując: Maska ta to prawdziwy ideał pod względem działania, ale szybko się kończy. Kupię ponownie, bo już wiele opakowań zużyłam i jestem zadowolona.
    Zalety:
    • naturalny sklad
    • mocno odżywia i nawilża
    • włosy się nie puszą.
    • ma ładny zapach
    • lekko kremowa konsystencja.
    Wady:
    • cena w stosunku do pojemności -150 ml jest wysoka, wygórowana.
    • brak dostępności w drogerii stacjonarnej i aptece lub nie ma w mojej okolicy.
    • lekko wodnista (wada 50/50).
    • wydajność.
  • 31 października 2023 o 8:14
    Odżywia
    Maska ma lekką konsystencję, nie całkiem taką jak przeważnie mają maski, ale dzięki temu łatwo się ją rozprowadza. Mam włosy do ramion, nie za długie, ale dosyć dużo muszę jej nałożyć żeby pokryć całe włosy. Zawsze zostawiam ją na dłużej, dodatkowo owijam włosy ręcznikiem. Po zmyciu włosy są miękkie, odżywione, ale mam wrażenie że efekt nie utrzymuje się zbyt długo. Maska ma delikatny, nie drażniący zapach. Mogłaby występować w większych opakowaniach.