Dezodoranty i antyperspiranty

Dove Maximum Protection, Original Clean, Anti-Transpirant Deo-Creme Antyperspirant w kremie

Dove Original Maximum Protection kremowy dezodorant 48h 45ml

• 7 listopada 2023 o 9:56
    Kiedyś nie wyobrażałam sobie innego antyperspirantu niż ten
    To był ulubieniec od lat, lekka kremowa formuła zamknięta w eleganckim, skromnym białym opakowaniu i nie miałam żadnego ALE po tych kilku latach, gdyby nie to że albo moja skóra zaczęła zmieniać się albo producent namieszał w śladzie dalej byłby to mój ulubieniec. Niestety kiedy kupiłam nowe opakowanie i czy wieczorem po umyciu czy rano strasznie swędziały mnie pachy. Do tego stopnia, że zaczęły pojawiać się czerwone plamy i nic nie potrafiło ich ukoić. Strasznie nieprzyjemne uczucie. Oczywiście próbowałam stosować go na ogolone pachy i takie które mają kilkudniowe włoski. W obu przypadkach był ten sam efekt. Niestety ale produkt zostaje moim wrogiem i wypada z mojej kosmetyczki. A tak bardzo lubiłam ten delikatny zapach…
    Zalety:
    • Świeży, delikatny zapach
    • Eleganckie opakowanie
    Wady:
    • Swędzenie skóry po goleniu ale i nie tylko
  • 17 marca 2022 o 13:04
    Nie polubiliśmy się
    Szczerze mówiąc działa tylko minimalnie lepiej od zwykłych antyperspirantów, które są słabe. Cena 3 razy większa a działanie przeciętne. Czasami mam wrażenie że z tym antyperspirantem pociłam się bardziej niż bez niego. Plus do tego ten dziwny babciny zapach. W tej cenie są lepsze produkty tego typu.
  • 17 lutego 2021 o 13:43
    Dla mnie najlepszy
    Zawsze miałam problem z nadmierną potliwością, zwykłe antyperspiranty nie do końca spełniały swoje zadanie. Ten akurat bardzo dobrze wykonuje swoją rolę. Użytkowanie zaczęłam jesienią, więc nie wiem jak będzie zachowywać się latem. Jest nieco mało wydajny, strasznie szybko kończę opakowanie. Pachnie bardzo ładnie, świeżo, ma się uczucie wyjścia spod prysznica. Bez promocji cena nieco wysoka.
    • działanie
    tinydot
    27 czerwca 2019 o 1:51
    Nie mój zapach
    Ten krem chroni dobrze przed poceniem, ale zapach jest zupełnie przeze mnie nie do zaakceptowania. Ponieważ kosmetyk jest w pudełku nie otworzyłam aby sprawdzić jak pachnie. Czułam go czasami na sobie i bardzo mi się nie podobał. Bałam się, że inni też czują ten dziwny zapach i musiałam odstawić. Wydajności nie zdążyłam sprawdzić, bo odstawiłam w trakcie używania.
    Zalety:
    • Chroni przed samym poceniem się
    • Ładne opakowanie
    Wady:
    • Nieprzyjemny zapach
  • 23 lipca 2018 o 22:39
    po dłuższym używaniu - swędzi i podrażnia
    pół roku temu umieściłam tu recenzję- że mój ulubieniec, jedyny produkt, który jest super skuteczny i mogę na nim polegać, tylko skład do kitu. Wspomniałam o aluminium -->a zostałam uświadomiona że sól aluminium to nie aluminium. Tak czy siak- ja będę szukać czegoś bez tych soli glinu . Dlaczego jednak piszę znowu o tym produkcie i daję tak złą ocenę...od 1.07 używam go 5 razy w tygodniu (wcześniej- tylko 2 razy w tygodniu- siłownia/ ważne spotkanie). Nigdy nie miałam podrażnienia skóry pod pachami. Nigdy. Nawet ten bloker z Ziaji- swędził- to odstawiłam. ten też p 2 tygodniach zaczął mnie delikatnie piec. 20.07 - rany, sudo krem pod pachą na weekend..... nie wiem dlaczego :(... Bo idealny na 30*C ... może on jest dobry sporadycznie ale nie na codzień....
    Zalety:
    • blokuje pocenie się nawet w ekstremalnych warunkach
    • aplikacja/zapach - neutralnie, mi nie przeszkadza
    Wady:
    • po 3 tygodniach prawie codziennego stosowania = podrażnił skórę ( teraz mam brązowe smugi pod pachą, jestem na etapie gojenia)