Pudry do twarzy

Christian Dior Diorskin Forever, Poudre Compacte Puder w kompakcie (nowa wersja)

Sephora
Dior - Dior Forever Natural Velvet Compact Foundation - Podkład Do Twarzy (wkład) - Diorskin Forever Nat Velv Compact 1n Ref - Dla Kobiet
notino.pl
Dior Forever Natural Velvet Compact Foundation Refill - Puder

Lothris
    16 lutego 2024 o 17:58
    Wspaniale współpracuje.
    Żałuję, że temu pudrowi brakowało pięknej oprawy ładnego kompaktu, podobno rozchodził się jak świeże bułeczki, więc musiałam zadowolić się kompaktem uzupełniającym. Mimo tego, plastikowa osłonka długo dzielnie służyła w mojej kosmetyczce. Nie pękła, ani z pudrem nic się nie stało. Chętnie korzystałam z gąbeczki, która zgrabnie aplikowała puder na twarz, na przemian z pędzlem. Puder miał dosyć miękką konsystencję, taką "nawilżoną". Nie raz stosowałam go solo, satysfakcjonowało mnie jego wykończenie. Potrafił zamaskować wiele rzeczy, a moja skóra ma co ukrywać... Na szybkie wyjścia sprawdził się nieźle jako główna gwiazda makijażu. Najbardziej skusił mnie obietnicą pokrycia porów, bo to moja główna bolączka. Poradził sobie, może dlatego udało się go stosować solo w "mniej wyjściowe" dni. Z kolei z podkładem kremem BB i CC świetnie współpracował. Idealne wykończenie i trwały makijaż. Niestety jak na puder jest dosyć mały w powierzchni, nieco mi to przeszkadzało, ale efekty jakie przynosił kompensowały tą niedogodność. Czekam na dorwanie tego kultowego opakowania, ale nigdy nie mam szczęścia :( Jak kupować markę premium, to miło na nią popatrzeć. Produkt kupiłam w drogerii Douglas odcień 1,5N.
    Zalety:
    • Pozbawiona suchości, ultragładka konsystencja
    • możliwość kupienia wkładu uzupełniającego (oszczędność)
    • super współpracuje z podkładem i kremami koloryzującymi
    • radzi sobie również solo
    Wady:
    • Mała powierzchnia
    • częste braki osłonek do uzupełnień - mało eleganckie przechowywanie
  • 17 kwietnia 2020 o 21:27
    Cuuuudo!
    Uwielbiam ten puder! Zużyłam już dwa opakowania i na pewno kupię kolejne. Żaden inny puder nie nadawał mojej cerze takiego wykończenia jak ten. Wygładza i rozświetla a jednocześnie matuje. Wyrównuje koloryt skóry i pozostawia ją gładką jak u laleczki.
    Zalety:
    • ten produkt poza ceną posiada same zalety: pięknie kryje, rozświetla, matuje ale bez efektu maski
  • 20 listopada 2017 o 13:15
    Fajny
    Diorskin Forever to zwyczajny prasowany puderek, w zasadzie na pierwszy rzut oka niczym nie różniący się od innych. Opakowanie jak zwykle dla sroki takiej jak ja jest idealne, klasyczne, piękne i cieszy oczy. Całość zapakowana w etui, które nie wiem, z czego jest zrobione, ale włosy i inne paprochy na tym siadają jak szalone. Konsystencja pudru jest mięciutka (zapomniałam dodać, że mam odcień najjaśniejszy 001 - jakże mogłoby być inaczej?), przy nakładaniu nie pyli, nie sprawia żadnych trudności w aplikacji, do pędzla przyczepia się dokładnie tyle produktu, ile chcemy. Z kolei na twarzy przy nałożeniu lekką ręką nie daje koloru, tworzy jedynie delikatny woal pokrywający uprzednio nałożony podkład. Jest kompatybilny ze wszystkimi podkładami, jakie do tej pory używałam, nie powoduje plam, ani innych cudów. Nie powoduje wysuszenia cery, nie podkreśla suchych skórek. Ma dwa minusy - jest trochę niewydajny, bo zauważyłam, że mimo tego, że nie używam go codziennie, to i tak ubytek jest widoczny (jak go kupowałam to miał wytłoczony napis, a teraz w tym miejscu jest już wgłębienie dość widoczne), drugim minusem jest to, że nie matuje skóry na cały dzień, ale nie robi też czegoś takiego, że skóra się świeci jak choinka, tylko po około 6 godzinach zaczyna się delikatnie świecić. Nadal jednak inne jego właściwości są zachowane. Do pudru dołączono gąbeczkę. Nie wiem, po kiego grzyba, bo ona się nie nadaje do aplikacji, chyba, że chciałabym go użyć jako podkład. W ogóle nie wiem, po cholerę do czegokolwiek dodają pędzelki, czy inne aplikatory, mogliby zamiast tego dać więcej produktu i sobie darować wkładanie aplikatorów, no ale co zrobić? Przy mojej cerze mieszanej w stronę suchej przy delikatnym nalożeniu ten puder sprawdza się znakomicie, jednak mam wątpliwości, czy sprawdziłby się u kogoś z cerą tłustą. Jeśli porównać go do mojego ulubieńca wszechczasów Nars Light Reflecting, to ten jednak daje więcej krycia, to znaczy nakłada się go grubiej, Nars jest jednak niewidoczny. No i ten jest jednak trochę mniej trwały. Jednak jest to jeden z lepszych pudrów, jakie używałam.
    Luvia
    16 października 2017 o 14:00
    Taki sobie
    Puder kupiłam w Douglasie na przecenie, więc aż tak bardzo nie przepłaciłam, ale nadal nie był wart swojej ceny. Średnie krycie, zmatowienie utrzymuje się krótko oraz dosyć szybko znika z twarzy i potrzebna jest poprawka, która daje okropny efekt - tragicznie widać na twarzy warstwę pudru. Dodatkowo po pewnym czasie staje się lekko pomarańczowy. Nie jest to najgorszy puder jaki miałam, ale na pewno nie najlepszy. Czuję się rozczarowana tak znaną marką, za tę cenę można znaleźć coś zdecydowanie lepszego.
    Zalety:
    • ładny kolor po nałożeniu
    • ładne opakowanie
    Wady:
    • średnie krycie
    • zmiana na kolor pomarańczowy po kilku godzinach
    • szybka utrata matu
    • efekt maski przy nałożeniu drugiej warstwy
  • 17 marca 2017 o 17:00
    Świetnie kryje
    Naprawdę! Jak na puder prasowany ma rewelacyjne krycie, czasem nakładam tylko ten puder na skórę a czasem na fluid. Uwielbiam, buzia pięknie po nim wygląda, mam problematyczną i tłustą cerę a on daje radę. Minusem jest niewątpliwie cena, sam wkład w douglasie kosztuje 185zł