WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Pudry do twarzy

Claresa Care All Day, Protective Stone Pressed Powder SPF 30 Utrwalający puder prasowany z filtrem SPF 30

Claresa Care All Day
Claresa Care All Day Puder Prasowany Utrwalający z Filtrem SPF30

• 6 czerwca 2025 o 16:29
    Puder prasowany - plus za SPF 30
    Puder zdecydowanie daje naturalne, satynowe wykończenie,bez zapychania skóry i efektu maski. Ma aksamitną konsystencję, bardzo przyjemnie się nakłada i dosłownie wtapia się w skórę. Nie zostawia białego nalotu ani płaskiego matu. Opakowanie jest kompaktowe i wygodne do kosmetyczki czy torebki. Dodatkowy plus za SPF 30 – ochrona przeciwsłoneczna w pudrze to coś, co naprawdę warto docenić - wspomaga ochronę skóry.
  • 6 czerwca 2025 o 16:10
    Sypki puder z SPF30
    Puder sypki, bo taki dostałam do testów z tej serii jest bardzo drobno zmielony, niemal jedwabisty w dotyku co dla mnie jest jego największym plusem. Nie tworzy chmur pyłu przy aplikacji i rozprowadza się lekko, nie zostawiając „pudrowej mgły” na twarzy. Nie ma mocnego zapachu, co docenią osoby wrażliwe na intensywne aromaty. Aplikowany cienką warstwą stapia się ze skórą bez efektu mąki czy przesuszenia. Łatwy w obsłudze, nada się zarówno dla początkujących, jak i bardziej zaawansowanych. Dobrze się dozuje, łatwo rozprowadza pędzlem i nie tworzy suchych placków ani nie podkreśla faktury skóry. Na suchej skórze (takiej jak moja) kluczowe było nakładanie minimalnej ilości, wtedy wygląda naturalnie, nie dusi makijażu i nie daje efektu „suchego dna jeziora”. Nie jest to puder, który daje betonowy mat na cały dzień, ale świetnie gruntuje podkład i trzyma się elegancko przez wiele godzin. Z czasem twarz delikatnie się rozświetla, ale wygląda to świeżo, nie tłusto. Dla cer suchych i normalnych będzie w sam raz. Cery tłuste mogą potrzebować poprawek w ciągu dnia. Miło, że producent dodał SPF 30 ja traktuję to raczej z przymrużeniem oka jako gadżet. Nie aplikujemy tyle pudru, by uzyskać deklarowany poziom ochrony przeciwsłonecznej. Dobrze mieć ten składnik, ale nie warto na nim polegać jako na jedynym filtrze. Na pewno jest to ciekawy chwyt marketingowy, coś innego niż większość pudrów na rynku. Opakowanie mogłoby mieć nieco lepszą kontrolę dozowania, bo przy pierwszych użyciach łatwo wysypać zbyt dużo produktu. Trzeba nauczyć się go używać z wyczuciem. Na codzień dla osób z tłustą cerą efekt może być zbyt subtelny i zbyt lekki.
  • 6 czerwca 2025 o 14:29
    “Mat, ochrona i lekkość w jednym – Claresa Care All Day Protective Powder to pudrowy ideał na co dzień!”
    Claresa Care All Day, Protective Stone Pressed Powder SPF 30 to produkt, który udowadnia, że puder może być nie tylko wykończeniem makijażu, ale też skuteczną tarczą ochronną dla skóry. Po pierwsze – wykończenie. Satynowy mat, bez przesuszenia i efektu ciastka, nawet przy dokładaniu w ciągu dnia. Skóra wygląda świeżo, promiennie i naturalnie – nie ma mowy o pudrowej maskarze. Po drugie – formuła. Lekka, oddychająca i wzbogacona o filtr SPF 30, co jest absolutnym sztosem, zwłaszcza w cieplejsze dni. Idealnie sprawdza się do poprawek w ciągu dnia, nie zapycha, nie obciąża, a wręcz odświeża cerę. Dobrze współgra z innymi produktami z serii Claresa Care All Day – nie warzy się na podkładzie ani nie podkreśla suchych skórek. Dodatkowy plus za poręczne opakowanie – zmieści się nawet do mniejszej torebki. Podsumowując: jeśli szukasz pudru, który utrwali makijaż, zadba o skórę i ochroni ją przed słońcem – ten od Claresy to naprawdę złoty strzał. Idealny kompan na każdą porę roku.
    weraa66
    6 czerwca 2025 o 13:58
    W porządku, super na wiosnę - lato
    Fajnie, że puder ma SPF 30 - jest bardzo przydatny do poprawek makijażu w ciągu dnia, nie zapycha cery i maskuje świecenie. Do tego ładny zapach i prosty skład :) idealny dla osób, które lubią lekkie kosmetyki.
  • 6 czerwca 2025 o 12:19
    Puder i filtr w jednym
    Puder Claresa Care All Day, Protective Stone Pressed Powder SPF 30 zamknięty został w eleganckim opakowaniu o kwadratowym kształcie z granatowym wieczkiem. Jest to puder sypki, a kolor określony został jako uniwersalny, chociaż moim zdaniem uniwersalny nie jest - powiedziałabym, że ma dość ciemny, beżowy odcień, co stanowi w moim przypadku jego jedyną, ale dość istotną wadę. Bardzo podoba mi się pomysł połączenia pudru z filtrem, ponieważ rozwiązuje to problem reaplikacji SPF-a w ciągu dnia - a puder dokładam na twarz tak, czy inaczej. Podoba mi się formuła pudru, gdyż preferuję produkty sypkie, puder dobrze współpracuje również z innymi kosmetykami z serii Care All Day. Niestety, przez ciemny kolor wygląda na mojej twarzy ciężko, a skóra sprawia wrażenie zmęczonej. Być może u osób opalających się/z naturalnie ciemną karnacją taki kolor się sprawdzi. Niemniej doceniam bardzo pomysł takiego produktu i liczę na rozszerzenie gamy kolorystycznej w przyszłości, puder naprawdę transparenty to byłoby cudo :)