Płatki pod oczy

For Your Beauty Maska żelowa na oczy

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 20 stycznia 2025 o 18:18
    Mega mega mega ! przyjemne rozluźnienie i chłodzenie
    ta maska na oczy i pod oczy wieeelorazowa to moje must have od kiedy odkryłam tę wersję w rossmanie. Formula zelowa sprawia że po kilku godzinach w lodówce gdy mam ochotę na odprężenie i gdy czuję napięcie w okolicach oczu lub mam widoczne cienie pod oczami lub widać zmęczenie po ciężkiej nocy albo oczy są po prostu napuchnięte , ciężkie biorę taką żelową maskę i trzymam na oczach ok 15 min , od razu czuję przyjemne ukojenie , efekt chłodzenia jest od razu wyczuwalny , maseczka dzięki temu że jest zaczepiana nie opada z oczow wiec można z nią nawet śmiało chodzić ! jednocześnie można normalnie funkcjonować gdyż nie zakrywa oczu , tylko ich okolice :) Maska jest bardzo praktyczna i tak naprawdę to wielofunkcyjne rozwiązanie w przede wszystkim ekonomiczna wersja płatków pod oczy . Efekt ? napuchnięte oczy zdecydowanie odpuszczają , cienie stają się mniej widoczne a okolica oczu wygląda po prostu zdrowiej. Efekt odprężenia również jest niesamowity zwłaszcza jeśli uda nam się faktycznie z taką maską poleżeć , cudo !
    kaskaw8
    20 stycznia 2025 o 15:14
    Opłaca się wypróbować
    Wielorazowa maska żelowa na oczy to ciekawy gadżet. Nie kosztowała wiele, więc ryzyko straty pieniędzy nie było duże. Jestem z niej zadowolona. Nie jest to oczywiście ideał, ale za niedużą kwotę można ją wypróbować, bo a nuż się spodoba. Maskę można kupić w Rossmannie. Nie dałam za nią wiele; była chyba nawet w promocji. Można używać jej wielokrotnie, co jest super opcją i nie trzeba kupować za każdym razem nowego opakowania. Stosowałam ją głównie na zimno — trzymając ją w lodówce i później nakładając np. o poranku na opuchniętą twarz, dało się odczuć momentalne rozluźnienie. Ze zmniejszaniem obrzęków było różnie, ale ogólnie przynosiła ulgę i za to duży plus. Po różnych opiniach widzę narzekanie na wypełnienie; u mnie żelowe kuleczki zachowują się tak, jak zachowywały się na początku i nic się z nimi nie dzieje. Faktem jest, że jak dla mnie, jest ich trochę mało i maska mogłyby mieć ich nieco więcej. Ponadto szybko ucieka z nich temperatura, więc długo maski nie da się nosić, bo traci efekt chłodzący. Dla mnie minusem jest też rzep utrzymujący maskę na miejscu. Wolałabym, żeby była to zwykła gumka, bo w ten rzep wchodzą włosy.
    Zalety:
    • Wielorazowa;
    • Łatwa w utrzymaniu w czystości;
    • Niedroga;
    • Dostępna w Rossmannie;
    • Daje ulgę przy opuchliźnie czy bólu.
    Wady:
    • Rzep wciągający włosy;
    • Za mało kuleczek wypełniających maskę;
    • Szybko traci temperaturę.
  • 18 października 2023 o 18:36
    Fajny gadżet, ale nie kupujcie z tej firmy
    Maska żelowa na oczy "FOR YOUR BEAUTY" ma swoje zalety i wady, które warto wziąć pod uwagę. Jej konstrukcja, z przezroczystego tworzywa wypełnionego kuleczkami żelowymi, jest praktyczna i komfortowa w użyciu. Maska posiada otwory na oczy, co pozwala na stosowanie jej przy różnych zabiegach pielęgnacyjnych - otwory te mogłyby być nieco mniejsze, aby objęły także powieki. Maska dobrze dopasowuje się do twarzy, a zapinane na rzep umożliwia utrzymanie jej w odpowiednim miejscu. To przydatne, szczególnie w przypadku zimnych kompresów na opuchnięte oczy. Niestety, jakość kuleczek żelowych pozostawia wiele do życzenia. Rozpuszczenie się kuleczek po zaledwie dwóch miesiącach użytkowania, pomimo przechowywania w lodówce, jest dużym minusem. Produkt, który ma dostarczać ulgi w pielęgnacji skóry wokół oczu, powinien być trwalszy i bardziej wydajny.
    Zalety:
    • zimny kompres
    Wady:
    • trwałość i słaba jakość
    • otwory na oczy
  • 6 maja 2023 o 20:51
    Fajny gadżet
    Jeden z moich ulubionych gadżetów, przez mojego faceta pieszczotliwie nazywany "Maską Zorro". Maska spełnia swoje zadania. Zgodnie z deklaracją trzyma chłód przez 10 minut. Używam jej głównie, gdy robię sobie domowe SPA, potrzebuję relaksu, lub przed większym wyjściem, żeby zredukować opuchliznę pod oczami. Dodatkowo działanie podbijam czasami nakładając odpowiedni krem pod oczy, maseczkę, lub płatki hydrożelowe. Maseczka fajnie relaksuje, koi skórę, pod oczami. Zauważyłam, że przynosi mi ulgę przy bólach głowy i redukuje uczucie zmęczenia. Przed wyjściami w moim przypadku redukuje opuchliznę, ale mam tendencję do gromadzenia wody i utrudniony odpływ limfy. Nie stosowałam jej jeszcze na ciepło, aczkolwiek producent podaje, że można tak ją stosować. Fajnie wygląda od przodu, jednak rzep nie jest dość estetyczny. Mocno trzyma co jest plusem, jednak dość łatwo jest wplątać w niego włosy (nawet jak są upięte) i zdarza mi się ciągnąć nim włosy. Może wiązanie byłoby lepszym rozwiązaniem. Jest łatwa w utrzymaniu czystości. Można ją umyć, przetrzeć a także zdezynfekować w razie potrzeby. Do tej pory nie zauważyłam zmęczenia materiału (stosuję ok. 4 msc.), jednak wiem, że w pozostałych recenzjach pojawiają się informacje o zmniejszaniu się kuleczek, które odpowiadają za chłodzenie. Dodatkowo zastanawiam się, czy rzep będzie trzymał cały czas tak samo mocno i czy biały kolor materiału z rzepem nie będzie wyglądał na brudny i poszarzały po pewnym czasie. Mimo wszystko nawet jeżeli taką maseczkę trzeba będzie co jakiś czas wymienić nie uważam, że jej cena była wysoka.
    Zalety:
    • działanie : relaksujące, zmniejszające obrzęk
    • pomocna przy bólach głowy
    • zmniejsza uczucie zmęczenia
    • można łatwo czyścić
    • mocno trzymający rzep
    • ładnie wygląda (przód)
    • po kilku msc. użytkowania jest praktycznie jak nowa
    Wady:
    • brzydko wygląda (tył- rzep)
    • rzep ciągnie włosy
    • trwałość???
  • 4 lipca 2022 o 13:47
    Fajny gadżet, ale coś u mnie poszło nie tak
    Maska została wykonana z podobnego tworzywa jak koła do pływania :D Jest przezroczysta, a jej wypełnienie stanowią kuleczki żelowe. Z tego co wiem, są dostępne dwa warianty kolorystyczne: turkusowy lub różowy. Otwory na oczy są odpowiedniej wielkości - nie powinno być problemu bez względu na to, czy mamy małe czy duże oczy, ponieważ maska jest elastyczna i łatwo dopasowuje się do kształtu twarzy. Z tyłu znajduje się regulowany rzep, który naprawdę dobrze trzyma. Na pewno ta propozycja od For Your Beauty ma przewagę nad innymi tego typu produktami z powodu swojego rozmiaru. Maska jest naprawdę spora, przez co zakrywa nie tylko obszar pod oczami, ale też nad powiekami, po bokach i kawałek nosa. Ponadto maska ma wycięte otwory na oczy, co dla niektórych będzie zaletą, a dla innych wadą. Dzięki temu możemy korzystać z gadżetu podczas innych czynności - idealna opcja, gdy np. rano śpieszymy się do pracy i nie mamy czasu leżeć z maską na oczach. Z drugiej strony natomiast maska nie zakrywa powiek, przez co nie mamy możliwości, aby dać im odpocząć po męczącym dniu. Plus należy się za to, że maskę można stosować na dwa sposoby - jako zimny lub ciepły kompres. Maska bardzo fajnie się sprawdzała. Włożona do lodówki na godzinę przed użyciem chłodziła skórę przez ok. 10 minut (zgodnie z deklaracją producenta). Było to bardzo przyjemne. Stosowałam ją głównie podczas bólów głowy i przy porannych opuchnięciach i pomagała przy tych dolegliwościach. Zapewniała cudowne uczucie ulgi. Delikatnie pomaga przy zmniejszaniu worków czy rozjaśnianiu cieni pod oczami. Nie jest to spektakularny efekt, ale zauważalny. Niestety ja moim egzemplarzem nie nacieszyłam się zbyt długo. Maskę przechowywałam w szafce, a do lodówki wkładałam ją bezpośrednio przed aplikacją. Pewnego dnia wyjmują ją z szafki, a tu szok. Żelowe kuleczki są dwa razy mniejsze niż na początku, jakby się rozpuściły. Przez to nie wypełniają całej maski i nie za bardzo da się jej używać. Nie wiem, co się stało. Może trzeba stale przechowywać ją w lodówce, aczkolwiek nie było takiej informacji podanej na opakowaniu. Nie wiem, czy to moja wina, czy mój egzemplarz był wadliwy. Natomiast z powodu przystępnej ceny (szczególnie na promocji) nie będę po niej rozpaczać.
    Zalety:
    • utrzymuje chłód przez 10 minut (zgodnie z deklaracją producenta),
    • można używać jako zimny i ciepły kompres,
    • dzięki otworom na oczy i regulowanemu rzepowi można używać podczas wykonywania innych czynności,
    • przynosi ulgę przy bólach głowy,
    • delikatnie pomaga w walce z workami i cieniami,
    • cena.
    Wady:
    • brak możliwości bezpośredniego chłodzenia powiek,
    • rzep lubi przyklejać się do włosów,
    • po pewnym czasie kuleczki zmniejszyły się, co uniemożliwia jej stosowanie.
    • Design produktu

Zobacz także inne Płatki pod oczy