Dezodoranty i mgiełki do stóp

Ziaja Antyperspirant bloker do stóp przeciwpotny neutralizujący `Bloker`

Bodyland.pl
notino.pl

Medea05
    29 maja 2021 o 12:00
    Cos tam robi, ale nie spełnia obietnic
    Antyperspirant Ziaji zakupiłam juz rok temu, na jesieni. Tego typu produktów do stóp uzywam, gdy jest na tyle zimno, ze zaklada sie kryte obuwie typu trampki, a na tyle cieplo - ze na chodzenie cały dzien w tego typu butach jednak jest za ciepło. Wtedy wzmaga mi się potliwosc stóp i co tu kryc - po zdjeciu obuwia zapach ne jest najlepszy. Nawet nie chodzi jakos o bardzo mokre skarpetki (choc tez sie zdarzaja) - głownie o nieprzyjemny zapach. Producent obiecuje, ze uzywajac produkt 2-3 razy w tygodniu jestesmy w stanie zniwelac pocenie sie stop oraz nieprzyjemnego zapachu. Ale - niestety obiecanki cacanki. Tak, produkt zmniejsza pocenie sie i nieprzyejme nzapachy, ale trzeba go stosowac codziennie. W przecciwienstwie do blokera Ziaji, który stosuje pod paszki, ten do stóp ne jest na tyle mocny (moze to kwestia braku alkoholu w składzie?) Ogólnie, na PLUS: + nastpengeo dnia po zaaplikowaniu (uzywamy wiecczorem) - zmniejsza potliwosc stop + pozwala pozbyc sie nieprzyjemnego zapachu + nie ma alkoholu w skladzie, wiec jest naprawde delikatny dla skóry, przez co + nie podraznia +z racji na konsytencje itd niema porblemu z bialymi sladami na obuwiu stopach etc ALE z MINUSOW: -dziala tylko aplikowany CODZIENNIE. Jesli chcecie uzywac czegos raz na jakis czas, no to nie - na minus tez aplikacja. Niby wygodna, ale ta pompka spryskuje wszystko dookola. Ja wiem, ze higeiniczne etc - ale strasznie duzo produktu sie marnuje. Moze inna koncówka do spraya powinna byc zastosowana bo ta ma za duzy zasieg Jesli ktos poci sie dosc delikatnie i nie rpzeszkadza mu codzinna aplikacja to produkt moze sie sprawdizc Dla osób z wiekszym problemem potliwosci i które nie chca uzywac produktu czesto - NIE Daje 3 gwiazdki, bo jednak troche dziala i nie ma alkoholu w skladzie, ktory by odraznial, ale jednak nie spelnia wszystkich obietnic i sa lepsze kosmetyki na rynku
  • 12 października 2020 o 21:56
    Szału nie ma, stópy nie urywa
    Produkt dorzucony w desperacji do zamówienia w Tesco. Z racji nerwicy bardzo pocą mi się dłonie i stopy, nie jest przyjemnie mieć ciągle wilgotne skarpety i wkładki, zwłaszcza kiedy robi się zimno. Produkt nie jest najlepszy. Zaaplikowany na noc, podczas porannego prysznica powoduje poczucie dziwnych skurczonych podeszw, zauważam to kiedy je myję, jest to dość creepy. Na jeden dzień zmniejsza pocenie ale jak się nie używa go codziennie wieczorem to efekt znika. A nie mam ochoty go aplikować codziennie wieczorem ponieważ aplikacja jest bardzo niewygodna. Fatalna pompka, która z rozmachem i lubością rozpryskuje antyperspirant wszędzie wokół, bardziej nadawałaby się do mgiełki do ciała niż do tego produktu. Musiałam pryskać na dłoń i potem smarować na stopę. Zapach produktu jest straszny, żartowałam z koleżanką, że z dwojga złego chyba już lepszy naturalny zapach stóp :'D mdły, mentolowy, dziwaczny. Fajnie, że na opakowaniu stoi wielkimi bukwami PRZECIWPOTNY, tak na wszelki wypadek jakby ktoś nie był pewny co znaczy antyperspirant. Czuję się dopieszczona przez to opakowanie i tą wielką niebieską stopę.
    Zalety:
    • niska cena?
    • jednodniowe działanie przeciwpotowe
    Wady:
    • opakowanie wraz z pompką
    • mizerne efekty
  • 1 czerwca 2020 o 14:24
    Nie działa.
    Problem potliwości stóp nie jest mi obcy. Szukam i używam produktów, które ten problem mogą mi pomoc ograniczyć. Tak trafiłam na ten od Ziai. Niestety, produkt nie pomógł mi ani trochę. Zapach jest mocny i niezbyt fajny. Podoba mi sie sama aplikacja, w sprayu. Wygodna i szybka. Ale sam produkt nie wchłania się szybko i to mi bardzo przeszkadzało. Nie zauważyłam, by jakoś chronił przed poceniem. Tylko założyłam buty i wyszłam z domu i już czułam, ze moje stopy zaczynają się pocić. Nie neutralizuje zapachu.
    vronov
    10 lutego 2020 o 10:57
    Słabiutki
    Mam problem z potliwością stóp i szukałam produktu który nie będzie jedynie "odświeżaczem" ale pomoże zatrzymać pocenie. Padło na ten produkt. Antyperspirant baaaaardzo długo się wchłania co jest dla mnie sporym minusem. Co do zapachu nie mam większych obiekcji, choć nie jest najprzyjemniejszy. Ale produkt nie spełnia najważniejszego zadania - jakieś 30min od aplikacji produktu moje stopy były już lekko spocone. Jak lubię Ziaję tak ten kosmetyk to niestety niewypał.
    Wady:
    • wolno się wchłania
    • dziwnie pachnie
    • stopy po użyciu nadal się pocą
  • 25 sierpnia 2019 o 15:56
    Takie nic
    Wielkiego problemu z potliwością stóp nie mam. Jednak czasem nasila się on podczas noszenia nieprzewiewnego obuwia w pracy. I tu właśnie liczyłam na pomoc blokera Ziaji. Niestety zawiodłam się. Antyperspirant po pierwsze, wchłania się niesamowicie wolno, jest lekko lepki po aplikacji i jak dla mnie niezbyt "ładnie" pachnie (takimi spoconymi stopami właśnie). I oczywiście nic nie robi z obietnic prooducenta. Lepsze efekty daje zwykła woda z mydłem. Nie zauważyłam ograniczenia wydzielanie potu, ani neutralizowania nieprzyjemnego zapachu. Odświeżenia stóp na dłużej, ani tym bardziej na krócej, też nie zaobserwowałam.

Zobacz także inne Dezodoranty i mgiełki do stóp