Pędzle do twarzy

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 1 kwietnia 2018 o 14:56
    u mnie się sprawdza
    Pędzle Zoevy to moje ideały ze względu na ich nieprawdopodobnie miękkie włosie, przystępną cenę, a także krótkie trzonki, które są nieocenione w przypadku bycia krótkowidzem. Tego modelu używam, rzadko, ponieważ nieczęsto sięgam po kremowe róże, a z racji tego, że ma włosie syntetyczne idealnie się w tej roli odnalazł. Ma dość zbite włosie. Nic się z nim nie dzieje, nie gubi włosia, nie rozkleja się.
    • Trwałość / wykonanie
    • Design produktu
  • 6 stycznia 2018 o 12:01
    Nie dla mnie
    -przede wszystkim zdziwiła mnie wielkość tego pędzla, bo np. Hakuro do podkładu jest co najmniej 2 razy większy, co się z tym wiąże, nakładanie podkładu trwa dwa razy dłużej, -włosie kłuje i to bardzo, nie jestem w stanie się nim malować, -jest takie zbite, sztywne, ale niestety nie za dobre jakościowo, -pędzel jest drogi, zwłaszcza jak na tę jakość, -bardzo trudno się go myje, -wysycha długo, -brak możliwości zakupu stacjonarnie, -nakładanie pudru flat topem owszem, ma sens, ale o ile jest to flat top z Hakuro albo Annabelle Minerals, mają większą powierzchnię, tym to bym się odziubdziała, wiem, bo wielokrotnie próbowałam, nie zapominajmy też, że on drapie, a im więcej ruchów, tym większa irytacja, do nakładania pudru moim zdaniem się zatem kompletnie nie nadaje, -do korektora pod oczy też nie, drapie i podrażnia, +podoba mi się wizualnie, kształt tego włosia, kolor całości, mam wersję brązową, naprawdę chętnie bym go używała do czegoś, ale nie mam do czego:( +mimo upływu kilku lat nadal wygląda pięknie, co prawda rzadko go używam, ale jednak, +nie gubi włosia, +jak na złość idealnie leży w dłoni, aż się chce nim malować
    • Trwałość / wykonanie
    • Design produktu
  • 10 listopada 2014 o 14:46
    zawiodłam się
    Zamówiłam przez jeden ze sklepów internetowych w regularnej cenie 52 zł plus przesyłka, czyli wyszło 60 zł. Za jeden pędzel to niemała sumka. Głównie skusiłam się z polecenia blogerek/youtuberek. Nie przeczę, że pędzle są dobrej jakości. Samo wykonanie jest na tip top, prócz jakości włosia. Moja niska ocena wynika głównie z tego, że włosie mnie trochę kłuje, podrażnia. Dzieję się to w momencie, kiedy podkład chcę wklepać, "wstemplować" w skórę, w przypadku rozcierania tego nie odczuwam. Mam jednak cerę trądzikową i wiele do ukrycia więc w takim wypadku, wiadomo, że zależy mi na mocnym kryciu, które właśnie można uzyskać metodą stemplowania podkładu, a w przypadku tego pędzla zadanie to jest dla mnie nieprzyjemne. Pędzel zaliczył już kąpiele, a wcześniej o ile dobrze pamiętam, to jako nówka sztuka nie czułam takiego kłucia jak teraz, być może zmienię szampon, którym go myję i będzie ok, ale przy włosiu sztucznym uważam, że nie powinno być takich cyrków z wybieraniem jak najlepszego szamponu. Nie zdziwiłabym się, gdyby tak się działo w przypadku mycia go płynem do mycia naczyń, ale po zwykłym szamponie? W każdym razie dla mnie różnica jest znacząca - do podkładu mam jeszcze inny pędzel, flat top z Sunshade Minerals, też wielokrotnie prany, i on jest mega mięciutki w porównaniu do Zoevy. Jeszcze muszę zaznaczyć, że wcześniej też mnie kłuł nawet przed praniem, ale w okolicach oczu, gdyż testowałam go jako pędzel do rozcierania korektora. Chciałam sprawdzić, w ilu funkcjach mi się on sprawdzi i niestety w niewielu - typowo przeznaczony do podkładu, ewentualnie wklepania precyzyjnie pudru, ale też nie w okolice oczu jak dla mnie, właśnie z powodu lekkiego kłucia. Może jestem super wrażliwcem, ale nie ja jedna, więc wolę ostrzec. Za tą cenę to lekka kpina, żeby pędzel w jakikolwiek, nawet najdelikatniejszy sposób, podrażniał. Poza tym, nie widać tego na zdjęciach aż tak, ale pędzel jest malutki, wydaje mi się, że rozmiarowo podobny do H50s z Hakuro, tylko nieco inny kształt. Plus za bardzo zbite, gęste włosie - pędzel nie wchłania tyle podkładu. Bardzo ładny i dobrze wykonany. Niestety duży minus za cenę, żałuję, żę tyle wydałam, mogłam mieć dwa pędzle Hakuro w tej cenie licząc jeszcze przesyłkę. Nie wiem czy jeszcze skuszę się na jakieś pędzle z tej firmy, bo są one mega drogie jak dla mnie, a jeśli kłuje mnie ich sztuczne włosie, to już się boję co będzie z tymi z włosia kozy. Mocno przereklamowane, wykonanie może i super i jeśli kogoś stać, i nie odczuwa dyskomfortu przy używaniu, to nie będzie żałował, ale trudno to na odległość przewidzieć. Używam tego produktu od: 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 w trakcie

Zobacz także inne Pędzle do twarzy