Wiosną 2019 podjęłam decyzję - kupuję cały zestaw pędzli Zoevy!
Odkąd się maluję ( a trochę to już trwa), przez moje ręce przewinęła się cała masa różnych pędzli. Najbardziej zadowolona byłam z Hakuro, ale i one się wysłużyły i wymagały zastąpienia ich innymi. Zebrałam się więc, wysupłałam niebagatelną kwotę 500 zł i nabyłam drogą kupna 15 elementowy zestaw wraz z kosmetyczką.
Bolało (bo ile ja bym miała perfum za to!), ale tylko do pierwszego użycia - bo każdy z tych pędzli jest cudowny!
Powder Brush 106 to naprawdę porządny pędzel. Drewniana, lakierowana rączka, solidna skuwka i gęste, mięciutkie włosie, któremu nawet regularne mycie nie robi żadnej krzywdy. Włosie jest równo przycięte, uformowane w lekki owal, co umożliwia rozprowadzenie pudru cieniutką warstwą.
Samo włosie, tak jak wspomniałam, jest miękkie, przyjemne i nie drapie.
Pędzel znakomicie rozprowadza puder sypki, prasowany, nawet bronzer!
Świetnie się nim pracuje, mimo, iż jest dość krótki. Blendowanie idzie jak po maśle, nigdy nie narobiłam sobie nim plam, prześwitów czy smug - NIGDY, nawet gdy bardzo się spieszyłam. Rozkłada puder cieniutką warstwą, dając niezwykle naturalne, aksamitne wykończenie make-upu.
Owszem, nie nadaje się do produktów mineralnych, ale od tego są inne pędzle (typu flat top lub kabuki).
Pędzel od Zoevy to doskonały produkt do wykańczania makijażu pudrem, bo nie zrobi nam z twarzy tynku czy efekty starej pudernicy.
Jest mega wytrzymały, włosie nie odkształca się, nie wypada, choć po roku jest nieco sztywniejsze - ale nie wpływa to na jego funkcjonalność, wręcz mam wrażenie, że ją poprawiło. Napisy z trzonka nie są starte, no wygląda niemal tak, jak w dniu zakupu.
Cena jest przyjazna, porządny pędzel do pudru musi swoje kosztować, ot co ;)
Reasumując - warto pamiętać, do czego przeznaczone są konkretne typy pędzli - ten służy do omiecenia twarzy i wykończenia makijażu pudrem sypkim/w kamieniu, ewentualnie do nałożenia bronzera. Nie stworzycie nim grubej, pudrowej warstwy, nie nałożycie podkładu mineralnego - ale to nie jego wina, on po prostu nie jest od tego! Ja jestem bardzo zadowolona, to porządnie wykonany, miękki i niezwykle precyzyjny pędzel, dzięki któremu mój makijaż wygląda naturalnie, profesjonalnie i pięknie, a skóra nie jest podrażniona. Makijaż to dla mnie sama przyjemność, odkąd mam Zoevę <3
- Trwałość / wykonanie
- Design produktu