Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

Yasumi Clean & Fresh, Silky Powder Puder oczyszczający do mycia twarzy

• 15 marca 2024 o 20:31
    Myślę, że nie stało się nic
    Odwiedzając Yasumi przy okazji zabiegu na twarz postanowiłam zainwestować dodatkowo w preparat o właściwościach peelingu enzymatycznego i po weryfikacji półki konsultantka poleciła mi właśnie ten puder z racji posiadania cery mieszanej. Miałam świadomość,że nie kupuję peelingu jednak liczyłam na efekt wygładzenia i wyrównanis cery. Produkt konsystencją i opakowaniem łudząco przypomina mi peeling Skin Ceutical choć moim zdaniem jest znacznie delikatniejszy. Sposób użytkowania bardzo podobny :na wilgotne ręce sypiemy trochę proszku rozrabiamy w rękach i delikatną pianką myjemy twarz. Produkt spełnia zadanie, faktycznie domywa skórę jest ona nieco gładsza i przyjemna w dotyku,ale mnie osobiście czegoś w nim brakuje. Przede wszystkim mam poczucie,że jest to doczyszczacz a nie żel sam w sobie. Biorąc pod uwagę że jest to preparat do mycia mógłby być w formie żelu i cała zabawa z rozrabianiem proszku jest niepotrzebna. Trudno dać mu negatywną opinię,bo produkt spełnia swoje zadanie, ale nie ma w nim nic nadzwyczajnego co miałoby spowodować ponowny zakup w moim przypadku. Kosmetyk kompletnie nie pachnie a osobiście wolę te, które jednak mają jakiś zapach. daję 4ale bez fajerwerków.
    Zalety:
    • W zasadzie tylko myje, zostawia skórę nawilżoną i wygładzoną
    Wady:
    • Raczej jako dodatek do czyszczenia twarzy niż żel sam w sobie
    U konsultantki
  • 13 października 2021 o 23:11
    Dobra opcja dla mieszańców
    Nie miałam dużej styczności z kosmetykami tej marki dlatego ucieszyłam się znajdując ten produkt w jednym z pudełek kosmetycznych. Puder przeznaczony jest do cery tłustej, mieszanej, z problemem zaskórników i przebarwień czyli idealnie dla mojej cery. Zawiera kwas salicylowy, aloes, alantolinę oraz tajemniczy składnik Amisoft, który usuwa zanieczyszczenia, nie naruszając warstwy hydrolipidowej naskórka. Opakowanie to niewielka buteleczka z dozownikiem w formie solniczki, która jak najbardziej się sprawdza w przypadku tego produktu, zabezpieczając go przy okazji przed wilgocią. Puder jest drobno zmielony, ma jasno żółty kolor i delikatny cytrynowy zapach. Puder w kontakcie z wodą zmienia się w mleczną emulsję. Bardzo dobrze oczyszcza cerę, delikatnie ją złuszcza. Moja cera nie jest wrażliwa, po zastosowaniu nie czują, żadnego ściągnięcia za to przyjemne uczucie porządnego oczyszczenia, gładkiej i świeżej skóry. Do codziennego stosowania jest dla mnie ciut za mocny ale bardzo go lubię co jakiś czas poużywać na przemian z delikatniejszymi produktami lub po mocniejszym makijażu. Na uwagę zasługuje fakt, że puder ma aż 12 miesięcy ważności od otwarcia i jest bardzo wydajny więc na długo wystarczy. Przy tym cena regularna ok 49 zł nie wydaje się wysoka. Bardzo fajny produkt.
    Zalety:
    • Skład
    • Działanie
    • Długa data ważności
  • 31 maja 2020 o 22:11
    Mega oczyszczenie!
    Kupiłam w salonie Yasumi za namową kosmetyczki. Używam, kiedy czuje że moja skóra potrzebuje porządnego oczyszczenia. Produkt jest bardzo wydajny, mam pierwsze opakowanie od ponad roku. Dobrze się pieni, pozostawia skórę matową, naprawdę dobry produkt!
    Zalety:
    • ciekawa formuła
    • oczyszczające działanie
    U konsultantki
  • 29 października 2018 o 1:44
    Godny uwagi
    W mini talkowym opakowaniu. Po przechyleniu przez malutkie dziurki na dłoń spada nam żólty proszek, który po kontakcie z wodą zmienia się w coś przypominającego pianę. Zapach swiezy cytrusowy - troche taki odswiezaczowy- niektórzy pokochają inni niekonieczne. Skóra po nim jest świeza, czysta. Czuć taką lekkość na twarzy. Używałam do codziennego oczyszczania rano i wieczorem. Nie pozostawiał uczucią sciagniecia skóry. Nie przesuszał.
    Zalety:
    • niespotykana formuła kosmetyku oczyszczającego
    • oczyszczanie
    • uczucie świezosci
    Wady:
    • malutkie opakowanie
  • 11 września 2018 o 23:44
    Twarz czysta aż piszczy :-)
    W największym skrócie: ten produkt jest istnym geniuszem czystości. Nic innego nie oczyszcza twarzy tak dokładnie. Jest przy tym wygodny i wydajny, w sam raz na podróż. Cena podstawowa jest wysoka. Ale bywa w promocjach, a przy tym naprawdę jest wart swojej ceny Puder jest lekko zoltawy, łatwo tworzy myjaca masę po połączeniu z wodą. Szybko rozprowadza się. Rozjaśnia. Lekko zluszcza. Nadaje skórze ładny i zdrowy odcień. Nie podraznia.
    Zalety:
    • ciekawa formuła;
    • działanie oczyszczajace;
    • poręczne opakowanie;
    • rozjasnianie i zluszczanie skory.
    Wady:
    • trochę mała pojemność opakowania