Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

Dermaglin Żel do mycia twarzy

• 23 grudnia 2023 o 13:03
    Zaskakujący
    Moja mama, która nie ma problemów skórnych kupiła ten produkt, nie wiedzieć czemu :D Może dlatego, że był tani. Do rzeczy: postanowiłam go wykorzystać, bo akurat ja mam trądzik hormonalny na brodzie, który czasem lubi się uaktywnić, a akurat jak byłam u mamy na urlopie to był aktywny, więc go jej "zakosiłam". Produkt świetnie się pieni po rozprowadzeniu go najpierw na mokrych dłoniach. Ma lekko wyczuwalny zapach, w niczym nieprzeszkadzający. Nadaje się do mycia rano i wieczorem. Nie ściągaj mojej buzi, nic a nic. Jest to produkt dla osób, które nie mają jakichś większych wymagań, ot taki dla osób z błyszczącą się cerą, ale czy pomoże na trądzik wynikający z zapychania to nie wiem. Na moje mikrozaskórniki nie miał kompletnie wpływu. Zaskakujący jest pod względem takim, że: - jest dostępny w Biedronce w niskiej cenie - nadaje się do mycia ciała - starcza do końca życia - są na rynku dużo droższe kosmetyki do mycia twarzy, które mogłyby z nim rywalizować biorąc pod uwagę skład - jest spoko dla cer mniej wymagających, które potrzebują po prostu delikatnego oczyszczenia Nie wiem czy pomoże na trądzik pospolity, ale na pewno zostawia uczucie domytej skóry.
    Zalety:
    • Lekki zapach
    Wady:
    • Nie pomógł mi pozbyć się mikrozaskórników
  • 10 grudnia 2023 o 16:04
    Znalazłam go w Biedronce
    Podczas zakupów w Biedronce zobaczyłam ten produkt i zaciekawił mnie tym że ma w sobie glinkę . Jest dobry ale są lepsze produkty. Poprostu dobrze czyści , lekko łagodzi ,lekko ściąga skórę , ładnie pachnie , taki do wypróbowania, krzywdy mi nie zrobił ale i nie ma zachwytów .
    Zalety:
    • Dobrze oczyszcza
    • Lekko ściąga
    • Dostępność
    M_R_
    27 listopada 2023 o 16:18
    Przyjemny produkt
    Żel zakupiłam w jednym z marketów. Nie miałam wcześniej do czynienia z produktami tej marki, był to zakup w ciemno, do zakupu skłoniła mnie przystępna cena. Za 200ml produktu zapłaciłam niecałe 15 zł. Opakowanie jest proste i poręczne. Zapach jest cytrusowy i delikatny, nie jest duszący ani chemiczny. Produkt ma bardzo rzadką konsystencję za czym nie przepadam - trzeba szybko myć twarz zanim żel z niej spłynie. Jeśli chodzi o działanie to jestem zadowolona, żel dobrze oczyszcza skórę, jednocześnie ją nawilżając. Po zastosowaniu skóra nie jest nieprzyjemnie ściągnięta ani wysuszka, jak to bywa w przypadku wielu produktów do mycia twarzy. Minusem jest słaba wydajność, bo produkt dość szybko się skończył.
    • Oczyszcza
    • Nie wysusza
    • Nawilża
    • Niska cena
    • Bardzo rzadka konsystencja
  • 30 września 2023 o 7:59
    Dermaglin, Żel do mycia twarzy
    Produkt ten zakupiłam w Biedronce. Żel do mycia twarzy posiada rzadką konsystencję, zapach jest subtelny, cytrusowy, ale nie jest to zapach chemiczny. Żel jest przeznaczony do cery trądzikowej oraz tłustej i bardzo dobrze mi się sprawdza. Jest dobrym produktem do zmywania makijażu, dobrze sobie radzi nawet z resztkami wodoodpornego tuszu. Po umyciu twarzy moja skóra jest wyraźnie wygładzona, dużo mniej widoczne są różnego rodzaju przebarwienia i zaczerwienia. Produkt przez rzadką konsystencję szybko się zużywa przez co jak dla mnie jest mało wydajny. Zakupiony w biedrace Cena -5* Zapach -4* Opakowanie -5* Kupię ponownie Ogólna ocena 5*
    Jenna__
    19 września 2023 o 17:08
    Spełnia obietnice
    Jeśli chodzi o konsystencję, to bardziej płyn do mycia niż żel, jest bardzo rzadki, trzeba uważać przy wylewaniu na dłoń, żeby nie ściekł. Ale to jego jedyna wada. Ładnie się pieni, ale nie jakoś spektakularnie, co potwierdza jego skład bez SLS. Jest zielonkawy tak jak butelka. Jest wydajny mimo swojej rzadkości, bo niewielka ilość wystarczy do umycia twarzy i szyi. Ma taki nieokreślony zapach, ja wyczuwam glinkę i coś świeżego. Dobrze oczyszcza, ale nie wysusza. Ja stosuję go kilka razy w tygodniu w celu mocniejszego oczyszczenia mojej mieszanej cery. Po umyciu czuć taką przyjemną czystość twarzy. Cera jest wygładzona, niedoskonałości szybciej znikają. Bardzo dobry produkt za niewielkie pieniądze, ja kupiłam za pół ceny na wyprzedaży w dyskoncie, czyli za jakieś 8 zł.
    Zalety:
    • Oczyszczanie
    Wady:
    • Rzadka konsystencja