Serum do twarzy

Benton Snail Bee High Content Essence Esencja Na Bazie Filtratu Ślimaka 60 ml

Ufoch
    5 kwietnia 2023 o 12:29
    Dobry
    Dobrze nawilża jednak niestety dla mojej mega wysuszonej cery jest za słaby. Gdy nakladalam 1-2 pompki pod krem rano i wieczór nie widziałam żadnej różnicy, zmieniłam metodę aplikacji. Używam go bardziej jako maski, nakładam około 10 pompek na twarz, a że moja skóra z początku go wręcz wypijala dokładałam więcej. Czekałam ok 15 minut aż się wchłonie i zaschnie i następnie nakladalam krem lub olej na noc. W ten sposób zaczęłam zauważać rzeczywiście efekty nawilżenia.
    Zalety:
    • Super opakowanie
    • Dosyć wydajny
    • Rzeczywiście nawilża
    • Bez zapachu
    Wady:
    • Może uczulać
  • 30 czerwca 2022 o 16:39
    serum ze ślimakiem
    Beneton jak najbardziej w porzadku. Serum jest przede wszystkim super nawilżające i po nim cera jest mega odżywiona. Cena może nie jest niska, ale najważniejszym składnikiem pielęgnacji u mnie jest przede wszystkim właśnie serum. kremy, toniki itp. są gdzieś dalej, ale serum to coś co przyswaja się dość długo i powinno być bogactwem składników. I tak w tym przypadku też jest.
    emma-e4
    29 czerwca 2022 o 14:31
    lekkie, idealne pod krem
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Kupiłam próbki esencji, bo nie byłam pewna, czy lepiej będzie mi pasować esencja czy lotion. Teraz wiem, że bardziej odżywczy lotion będzie dla mnie lepszy. Dlaczego? Potrzebuję kosmetyku do używania rano pod krem z filtrem, kiedy wstaję rano i coś nakładam na twarz po myciu, a filtr jakąś godzinę później. Esencja to bezbarwny, bezzapachowy żel. Wchłania się szybko, nie zostawia skóry lepkiej ani ściągniętej. Jednak nawilżenie jest niewielkie, dobrze się go używało tylko w upał, kiedy nakładanie czegokolwiek na skórę wydaje się już za wiele. Skóra wygląda po nim dobrze, łagodzi podrażnienia, po prostu cera wygląda zdrowo. Podoba mi się obecność arbutyny, bo mam przebarwienia na skórze, a ten składnik je rozjaśnia i zapobiega tworzeniu nowych. Cena dość wysoka, ale w promocji przy pojemność 100ml jednak się opłaca.
    kidaya
    9 maja 2022 o 17:09
    Przyjemny, ale czy wart swojej ceny?
    Kosmetyk zakupiłam na sporej promocji na stronie skin79 w wersji 100 ml, płacąc chyba nawet mniej niż połowę ceny, więc akurat zakup można uznać za ekonomiczny. W regularnej cenie pewnie bym się na niego ponownie nie zdecydowała z racji tego, że do najtańszych nie należy, a ja po prostu zwyczajnie nie zakochałam się w tym produkcie. Była to moja pierwsza styczność z takim produktem jak esencja i i w dodatku pierwsza styczność ze śluzem ślimaka w ogóle. Nie jestem fanką wieloetapowej pielęgnacji, więc esencji używałam głównie jako serum pod krem. Sporadycznie zdarzało mi się nakładać na nie inne serum, najczęściej skoncentrowane na problemy skórne. W esencji z Bentona spodobała mi się przede wszystkim lekka, żelowa konsystencja, niewyczuwalny zapach i szybkość wchłaniania. Buzia była zdecydowanie gładsza i bardziej nawilżona, ale nie zaobserwowałam obiecanego rozjaśnienia przebarwień, czy jakiegoś znaczącego wpływu na jędrność skóry. Produktu używałam najpierw raz dziennie, ale po miesiącu zorientowałam się, że prawie wcale go nie ubywa, więc zwiększyłam częstotliwość do dwóch na dzień i jakoś udało mi się zmieścić w 6 miesięcznym PAO. Być może oczekiwałam po nim zbyt wiele, a on okazał się zwykłym przeciętniakiem. Produkt jest przyzwoity, ale nie wiem, czy wróciłabym do niego ponownie. Wersji 60 ml zwyczajnie nie opłaca się kupować, a większe pojemności zdecydowanie zbyt długo się użytkuje i może to być lekkie zniechęcenie dla osób, które lubią ciągle próbować nowości. :)
    Zalety:
    • higieniczne opakowanie z pompką
    • niewyczuwalny zapach
    • żelowa konsystencja
    • łatwo się wchłania
    • delikatnie nawilża i wygładza
    Wady:
    • wysokie obietnice producenta, niekoniecznie spełnione
    MdM
    2 lutego 2022 o 9:35
    nawet nawet
    Zdecydowanie wole serie ze sluzem slimaka marki Missha, ale akurat produkty tej marki byly wyprzedane, wiec postanowilam wyprobowac serum Benton. Konsystencja zelowa, bezbarwna, latwo sie naklada, szybko wchlania. Opakowanie mega wygodne z pompka. Wizualnie jest ok, nic wyjatkowego, ale nie jest tez brzydkie. Serum uzywam albo solo (rzadko, ale sie zdarza) albo pod krem. W obu zastosowaniach dobrze sie sprawdza. Nie podraznia mojej wrazliwej cery. Mega szybko sie wchlania (jesli uzywam pod krem nakladam 1-2 pompki, a jesli solo to 4 pompki). Mam wrazenie, ze dziala, ale to nie tak, ze efekt jest na tyle piorunujacy, zebym mogla stan swojej cery przypisac tylko jemu. Generalnie mam aktualnie idealna cere, wiec przy bezproblemowej skorze, wiekszosc kosmetykow sie sprawdzi. Serum delikatnie napina skore, nawilza, wygladza. Nie jest to efekt jak po operacji plastycznej, wiec nie ma co oczekiwac cudow. Ale mialam w swoim zyciu setki serow, ktore nawet w tak prostej kwestii sie nie sprawdzily. Cena wyjatkowo niska jak na kosmetyki, ktorych zazwyczaj uzywam. Moim zdaniem za te cene warto wyprobowac. (Acha, wlasnie widze, ze w opisie jest cena 100zl. Nie wiem gdzie to serum tyle kosztuje. Kupilam je w niemieckim Douglasie za 10 euro). Nie wiem czy kupie ponownie, gdyz jest zbyt duzo fajnych nowosci, ktore bym chciala przetestowac.

Zobacz także inne Serum do twarzy