Serum Eveline z vit C nie powaliło mnie na kolana, spodziewałam się po nim nieco lepszych efektów......
Serum Eveline, C-Perfection z vit C zakupiłam w Hebe w promocyjnej cenie , zapłaciłam za nie ok 20 zł.
Według zapewnień producenta serum posiada właściwości przeciwzmarszczkowe o zaawansowanej formule a to dzięki składnikowi jakim jest Syn-Ake, który wspomaga spłycanie zmarszczek, nadaje skórze bardziej młodzieńczy wygląd. Serum zawiera aż 20% kompleksu witaminy C który zapewni skórze promienny wygląd, ujednolica koloryt skóry i redukuje oznaki zmęczenia, dodatkowo w składzie znajdziemy kwas ferulowy, który reguluje wydzielanie sebum, przywraca sprężystość skóry, witaminę E, bakuchiol i pro- collagen stymulujący produkcję kolagenu oraz redukujący przebarwienia, nawilżający i rozświetlający ekstrakt z owocu yuzu, oraz nawilżający kwas hialuronowy.
W serum znajdziemy połączenie dwóch bioaktywnych form vit C jak Ascorbyl glucoside( Cg) oraz Ascorbyl tetraiso-palmitate które są stabilne, odporne na działanie światła i temperatur, wnikają w w głębsze warstwy naskórka i znacznie dłużej zachowują swój potencjał aktywności w skórze.
Dodatkowo vit C w połączeniu z kwasem ferulowym ma działanie antyoksydacyjnie, ochronne i odmładzające, dlatego serum idealnie sprawdza się się na dzień, pod krem czy filtr Spf.
Produkt zapakowany jest w ładny, podłużny kartonik na którym znajdują się niezbędne informacje na jego temat, opis, skład oraz termin zużycia produktu od chwili jego otwarcia.
Kolorystyka jest charakterystyczna dla całej seri Serum Eveline C Perfection, utrzymana jest w kolorach złoto- pomarańczowych.
Kosmetyk zamknięty jest w szklanej, przyciemnianej buteleczce i ma pojemność 18 ml, lecz mimo to jest dość wydajnym produktem.
Do produktu została dołączona wygodna, szklana pipetka ze złotą zakrętką, produkt całościowo wizualnie prezentuje się bardzo elegancko.
Serum ma lejącą, lekko oleistą konsystencję o żółtym zabarwieniu.
Jego zapach jest nieco apteczny, delikatnie przypominający witaminę C,utrzymuje się przez dłuższą chwilę na twarzy.
Moja cera jest mieszana, skłonna do podrażnień, często lubi się zapychać, posiada przebarwienia hormonalne i zmarszczki, na początku serum stosowałam jak zaleca producent czyli dwa razy dziennie na twarz, szyje i dekolt, mimo oleistej konsystencji szybko się wchłaniało, nie zapchało mnie, nie było mrowienia twarzy jakie miałam podczas stosowania innych produktów z vit C,
Jednakże moja strefa U była delikatnie przesuszona ,dlatego pózniej stosowałam je jedynie przy nocnej pielęgnacji i nic się nie działo.
Serum dobrze współgra z każdym kremem
( trzeba pamiętać z jakimi składnikami nie wolno go łączyć) a także z filtrami spf.
Serum nie barwi skóry twarzy, jednak na dłoniach po pewnym czasie zauważyłam żółto- brunatne pręgi, trudne do zmycia.
Podczas jego stosowania nie zauważyłam jakichś spektakularnych efektów jakie obiecuje producent, zawarte w serum składniki na pewno nie pozostają dla mojej skóry obojętne. To co zaobserwowałam to to, iż serum delikatnie pomogło mi zredukować przebarwienia, stały się bledsze, dodatkowo po jego użyciu skóra odzyskała naturalny blask, stała się bardziej promienna i wyglądała zdrowo.
Jednak czuję jakichś niedosyt, spodziewałam się po jego użyciu lepszych efektów o jakich obiecywał producent, raczej nie sięgnę po nie ponownie mimo korzystnej ceny.
Zalety:
- wydajne
- niska cena
- szybko się wchłania
- rozjaśnia przebarwienia
- rozświetla cerę
Wady:
- obietnice producenta nie do końca zostały spełnione