Odżywki do włosów

Pantene Pro-V, Większa Objętość, Błyskawicznie zwiększająca objętość odżywka w sprayu do włosów

Nasi użytkownicy zostawili 20 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

Gonia1
    19 grudnia 2021 o 16:49
    Nie dla suchych wlosow
    Odzywke dostalam w prezencie. Nie zauwazylam, zeby unosila wlosy u nasady, nie zauwazylam tez, zeby jakos wplynela na wyglad wlosow, wrecz przeciwnie: wlosy po niej sa dziwnie szorstkie i posklejane, nie rozczesuja sie dobrze.
  • 23 marca 2021 o 12:18
    Przyzwoity produkt
    Z natury mam lekko falowane i raczej puszyste włosy, jednak mają one zwyczaj żyć własnym życiem - są dni, kiedy wyglądają jak z salonu fryzjerskiego, chociaż tylko przeczesałam je szczotką i nie nakładałam żadnego produktu, a są i takie, że pukle wyglądają tak, jakby dbanie o nie było ostatnią rzeczą, na jakiej mi zależy;-) Z myślą o tej drugiej kategorii dni zakupiłam produkt z Pantene. Nie powiedziałabym raczej, że jest to odżywka - absolutnie nie daje włosom nawilżenia, czy odżywienia, według mnie to po prostu produkt do stylizacji - i jako taki go traktuję. Spray ma bardzo przyjemny zapach (jak chyba każdy produkt z tej marki), krople są dość spore, ale nie na tyle, żeby był to problem. Zwykle nie nanoszę go u nasady włosów (mam je naturalnie raczej uniesione, niż klapnięte), tylko na same pasma. Czynność wykonuję już po uczesaniu włosów i po spryskaniu ich tą 'odżywką' jedynie lekko je ugniatam w dłoniach. Nałożony w taki sposób produkt sprawia, że włosy lepiej się układają, a fale mają ładniejszą formę. Efekt zwykle utrzymuje się u mnie kilka godzin, ale to zależy też od pogody - moje włosy bardzo reagują na wilgoć w powietrzu i przy mokrej aurze zachowują się lepiej (mniej puszą i mają ładniejszy skręt) - wtedy też produkt Pantene daje najładniejszy efekt. Nie jest to produkt, którego używam zbyt często, więc chociaż mam go od kilku miesięcy zużycie jest minimalne; trudno przy takim użytkowaniu ocenić wydajność. Cena, jak na pojemność opakowania jest przystępna, kosmetyk często można też spotkać na promocji. Podsumowując: w moim przypadku produkt sprawdził się dobrze i spełnił zadanie, jakie przed nim postawiłam, ale uważam, że absolutnie nie jest to odżywka i u osób, które mają z natury włosy o małej objętości może nie być do końca pomocny. Dla mnie to kosmetyk 4/5.
    Zalety:
    • sprawia, że włosy lepiej się układają
    • podkreśla naturalne fale
    • ładnie pachnie
    • opakowanie - jak na produkt tego typu - jest spore, a cena przystępna
    Wady:
    • nie odżywia, nie nawilża, nie robi NIC, co robi odżywka
    • efekt wypada różnie - bywa bardzo ładny, ale czasem i mocno przeciętny
  • 9 listopada 2020 o 22:30
    Bardzo dobra odżywka zwiększająca objętość
    Lubię odżywki, których nie trzeba spłukiwać, bo oszczędzają mi cenny czas. Tak jest właśnie w tym przypadku. Aplikacja jest prosta i wygodna. Lekka mgiełka skutecznie odżywia włosy, nie obciążając ich i nie powodując przetłuszczania. Zgodnie z obietnicą producenta skutecznie zwiększa objętość włosów i bardzo fajnie unosi je u nasady. Nawet następnego dnia objętość jest zwiększona. Dodatkowo włosy są błyszczące i zdrowo wyglądają. Nie zauważyłam też żadnych podrażnień na skórze głowy. Odżywka ma przyjemny, delikatny zapach. Określiłabym go jako kwiatowo-owocowy. Jest dosyć wydajna, a jej cena przystępna.
    Zalety:
    • zwiększa objętość
    • unosi włosy u nasady
    • odżywia
    • łatwa i przyjemna aplikacja
    • bez spłukiwania
    • nie obciąża włosów
    • ładny zapach
    • przystępna cena
  • 28 października 2020 o 18:38
    Nie dla mnie
    Niestety nie mogę polecić tego produktu. Producent zapewnia, że jest to odżywka zwiększająca objętość włosów. Jednakże od odżywki oczekujemy odżywienia, wygładzenia, żeby nasze włosy wyglądały po prostu zdrowo. Ta pozycja faktycznie przy skórze głowy podnosi włosy i dodaje objętości ale na krótki czas. Ogromnie skleja i przesusza włosy, są po niej szorstkie w dotyku i wyglądą okropnie. Jedyne plusy to ładny zapach i wygodny aplikator.
    • aplikator
    Wady:
    • skleja
    • przesusza
    • krótkotrwały efekt
    mm2991
    15 września 2020 o 10:12
    Bardzo fajna ale inne działanie
    Odżywkę zakupiłam na wypróbowanie, ponieważ używałam kiedyś podobnej z tej marki ale niestety została wycofana. Odżywka jest bez spłukiwania i na tym mi zależało. Po umyciu włosów i lekkiego podsuszenia ręcznikiem nakładam na dłonie z 2 dozy produktu i wcieram we włosy dokładnie - potem rozczesuje i susze itp. Po zastosowaniu łatwo się rozczesuje, włosy są bardziej miękkie oraz wygładzone . Nie zauważyłam efektu powiększającego objętość ale mi na nim nie zależało więc ja jestem zadowolona. Nie obciąża włosów co mnie bardzo cieszy. Do tego ma piękny zapach oraz jest bardzo wydajna.