W porządku. Dobrze oczyszcza, nie podrażnia i ma naturalny skład
Wiele dobrego słyszałam o marce Biolaven. Długo nic nie kupowałam, aż w końcu skusiłam się na ten żel.
Produkt znajduje się z dość szerokim opakowaniu z pompką o pojemności 300 ml. Lekko ubolewam, że nie jest transparentne, więc nie zauważymy, kiedy się będzie kończył. Plastik jest biały, pompka czarna. Etykieta biała z filetowymi akcentami (pewnie nawiązanie do lawendy w składzie). Szata graficzna minimalistyczna, przyjemna dla oka. Opakowanie ładnie prezentuje się pod prysznicem, wygląd nawiązuje do naturalnego składu. Funkcjonalność na wysokim poziomie, czyli mamy dobrej jakości pompkę, która sprawnie podaje produkt, nie zacinając się i nie plując nim na boki. Ma system on/off, co pozwoli zabrać produkt w podróż. Podstawa buteleczki jest szeroka, dzięki czemu jest ona bardzo stabilna, nie przewraca się.
Zapach początkowo nawet mi się podobał, ale teraz, po dwóch miesiącach zrobił się dla mnie uciążliwy. Jest po prostu dość mocny, chyba lepsza byłaby wersja bezzapachowa albo dużo delikatniejsza. Konsystencja dość wodnista, leista, jednak nie sprawiająca absolutnie żadnych kłopotów podczas aplikacji. Dobrze się rozprowadza, nie spływa z dłoni. Pieni się umiarkowanie, raczej mniej niż bardziej, jak to produkty naturalne. Wydajność dobra, aczkolwiek ja mam taką fanaberię, że produktów do higieny intymnej używam zawsze dwukrotnie. Skład całkowicie naturalny, co jest dla mnie ważne, niby produkt spłukiwalny, ale jednak używamy go we wrażliwej okolicy, więc im mniej chemii tym lepiej. Zapłaciłam za niego w cenie regularnej na pewno ponad 20 zł. O dostępności niewiele powiem, nigdzie nie widziałam marki stacjonarnie, ja kupiłam w drogerii internetowej.
To naprawdę delikatny żel. Możemy zapomnieć o wszelkich podrażnieniach czy wysuszeniu. Do tego doskonale domywa. Ma działanie odświeżające. Świetnie nadaje się do codziennego stosowania, a nawet dwa razy dziennie. Jak już mówiłam mam trochę problem z tym zapachem, więc póki co nie kupię ponownie, ale kto wie, może za jakiś czas do niego wrócę, bo skład i działanie ma bardzo dobre.
Zalety:
- delikatny
- nie podrażnia
- dobrze domywa
- odświeża
- wydajność
- naturalny skład
- poręczne opakowanie z pompką
- produkt polski
Wady:
- trochę mocny i po czasie uciążliwy dla mnie zapach
- w regularnej cenie troszkę drogi
- dostępność