Żele pod prysznic

Dzidziuś Hipoalergiczny żel i szampon

• 24 czerwca 2020 o 18:58
    Dobry żel
    Żel ma bardzo ładny i delikatny zapach, dobrze się pieni i pozostawia skórę pachnącą i miłą w dotyku. Można też go używać do mycia włosów co jest dużym plusem. Jedyny minus za duży otwór przez co na raz pobiera się dużo płynu, lepsza byłaby pompka.
    • Pojemność
    Wady:
    • Brak pompki
  • 5 lipca 2019 o 17:32
    Naprawdę dobry!
    Jako, że mam okropne problemy ze skórą i naprawdę ciężko u mnie o dobry kosmetyk, to żeli pod prysznic przetestowałam (prawie że) miliony. Najczęściej kończyło się tak, że albo podpasował mi tylko jeden produkt danej firmy albo owe produkty były w kosmicznych cenach, przy niewielkich opakowaniach. Z tym żelem było tak, że chciałam dać odpocząć skórze, więc szukałam czegoś dla dzieci (jako że miałam wcześniej doświadczenia, że moja skóra lubi się z nimi). Gdy weszłam do sklepu, poszłam do odpowiedniego działu i patrzę: "hipoalergiczny", nawilża, dla dorosłych również, cena okej - myślę "biorę!" i wzięłam. Kiedy zaczęłam go używać, uznałam, że jest okej, ale rewelacji nie ma. Szczególnie, że ja lubię zapachy jednak, a ten jest ledwo wyczuwalny... ALE! Któregoś razu podrażniło mi starsznie skórę na twarzy, nie wiedziałam, co się dzieje, zaczęły mi się robić rany, a ja byłam bezradna. Kiedy się myłam, uznałam, że raz kozie śmierć i umyłam żelem twarz.... i to był strzał w dziesiątkę! Po użyciu tego żelu moja skóra zaczęła się goić i już po pierwszym użyciu poczułam ulgę. A zazwyczaj w takich sytuacjach używam tylko oleju kokosowego, bo inne kosmetyki mi tylko szkodzą. Więc moje zdanie się zmieniło momentalnie. Dla osób, które mają problemy ze skórą i nawet niewielka chemia tworzy tragedię - polecam z całego serca ;-) . Do tego używam go od maja i jeszcze mi się nie skończył, a zaznaczam, że przy tych upałach myłam się dość często (kilka razy dziennie). Więc naprawdę wydajny.
    Zalety:
    • działanie
    • pojemność
    • wydajny
    Wady:
    • zbyt słaby zapach (jak dla mnie)
  • 9 października 2018 o 1:36
    Delikatny i dobrze myje!
    W pewnym momencie moje włosy zaczęły się intensywnie przetłuszczać, więc postanowiłam stosować delikatniejsze szampony i trafiło właśnie na ten - świetnie się sprawdził. Ma zwykłe opakowanie z wygodnym korkiem. Szampon jest dosyć gęsty i przeźroczysty. Zapach jest ledwo wyczuwalny. Mimo, że jest to delikatny szampon całkiem dobrze się pieni. Włosy są fajnie umyte. Nie zawiera silikonów itp, dlatego po umyciu włosy mogą być trochę sianowate (najczęściej jesteśmy przyzwyczajone do gładkości włosów po użyciu szamponów z silikonami). Jest bardzo wydajny i tani, ale ciężko dostępny. Polecam przetestować, jeśli szukacie czegoś lekkiego do mycia włosów.
    • brak zapachu
    • dobrze myje
    • jest delikatny
    • tani
    • wydajny
    Wady:
    • słabo dotępny
  • 11 maja 2018 o 11:20
    Polecam
    Hipoalergiczny żel i szampon w jednym jest konsystencji przezroczystej, rzadkiej oraz o zapachu delikatnym. Nie wiem jaki to konkretnie jest zapach, ponieważ jest mało wyczuwalny. Produkt pieni się średnio, ale dobrze myje, nawilża oraz ułatwia rozczesywanie włosów u dziecka. Skóra po umyciu jest oczyszczona, miękka, gładkie w dotyku, nawilżona. Produkt jest delikatny, nie uczula ani nie podrażnia delikatnej skóry niemowlęcia. Niestety jest mało gdzie dostępny, a jakość plus cena i gramatura 500 ml jest naprawdę dobra.
    Zalety:
    • dobrze oczyszcza skórę i włosy,
    • nawilża ,
    • ułatwia rozczesywanie włosów,
    • gramatura,
    • nie uczula,
    • nie podrażnia skóry
  • 29 stycznia 2018 o 19:51
    Same plusy
    Na szampon&żel 2w1 Dzidziuś trafiłam kiedy szukałam alternatywy dla Babydream'u, którego zapach zaczął mnie już męczyć. Szukałam czegoś hipoalergicznego, bez SLS, soli, parabenów i barwników, a o takie szampony na polskich półkach trudno. Dzidziusia znalazłam w drogerii Vica i po przeczytaniu składu, bez wahania wrzuciłam go do koszyka. Już od pierwszego mycia stał się moim ulubieńcem. Za 9 zł mamy 500 ml ciekawego produktu o konsystencji przezroczystego żelu o przyjemnym zapachu, który od razu przypadł mi do gustu. Nie wiem czy utrzymuje się na włosach, gdyż po umyciu nakładam na nie maskę. W każdym razie nie drażni i nie męczy jak zapach Babydream. Żel pieni się jak większość produktów bez SLS. Dobrze oczyszcza, zmywam nim także bez problemu oleje. Nie plącze włosów i nie ma problemu z przypadkowym wyrywaniem przy myciu. Na plus zasługuje skład - jest bezpieczny dla alergików, niemowląt czy osób po keratynowym prostowaniu włosów. Nie zawiera SLS, SLES i jego pochodnych, soli, barwników, alergenów i parabenów. Jest także bardzo wydajny. Zakrętka na "pstryczek" który otwiera dziurkę przez którą wylewany na rękę tyle żelu ile potrzebujemy. Biorąc pod uwagę cenę, ilość, skład i zastosowanie, oddaję mu wszystkie gwiazdki i szczerze polecam. Należy jednak uważać przy zakupie - żel ma także "brata" zwykły szampon (różowe napisy), który zawiera już SLS. Dlatego należy dobrze przeczytać etykietę.