Żele pod prysznic

Isana Kids, Pianka pod prysznic (różne rodzaje)

• 9 stycznia 2025 o 0:11
    Urocze pianki dla dzieci
    Fakt, nie jestem dzieckiem, a co za tym idzie targetem tego produktu, niemniej lubię formułę pianki do kąpieli i pod prysznic, dlatego skusiłam się na te – kupiłam zarówno wersję różową, jak i zieloną. Będę oceniała je razem, ponieważ różnią się jedynie zapachem, który w obu przypadkach jest przyjemny. Zacznę od tego co mi się nawet podobało – design opakowania jest uroczy i może przypaść dzieciom do gustu; opakowanie jest małe, więc można je zabrać w podróż. To co sprawia, że już nie kupię tego produktu: słabej jakości opakowanie – w wersji zielonej zużyłam nieco ponad połowę produktu i zepsuła się pompka, przez co produktu już nie dało się wydostać. Konsystencja – nie jest to typ gęstej piany o dużej objętości, a luźniejsza kolorowa pianka, która szybko się kończy. Podejrzewam, że dziecko byłoby w stanie, w ferworze zabawy, zużyć całe opakowanie podczas jednej kąpieli. Nie jest to też najtańsza zabawa, bo cena regularna to 5,99 zł. Jedyne zastosowanie dla tego produktu to urozmaicenie kąpieli dziecka, ale też niezbyt często ze względu na cenę.
    Zalety:
    • Design opakowania może podobać się dzieciom
    • Urozmaicenie kąpieli dziecka
    Wady:
    • Słaba jakość opakowania
    • Mała wydajność
    • Cena (cena regularna: 5,99 zł; w promocji: 3,79 zł)
  • 6 sierpnia 2024 o 17:04
    Delikatny subtelny zapach zielonego jabłka lub truskawki, puszysta pianka do mycia ciała nie tylko dla dzieci ;)
    Uwielbiam te maleńkie opakowania pianek pod prysznic. Aluminiowe opakowanie o pojemności 50 ml z atomizerem i plastikowym zabezpieczeniem atomizera o uroczej szacie graficznej z wizerunkiem tygrysa i pandy. Opakowanie miniaturowe idealne na wyjazdy sprawdza się doskonale do mycia ciała oraz zamiennik pianki do golenia nóg, otrzymujemy 2w1. Wystarczy wstrząsnąć opakowaniem i wycisnąć kremową, puszysta piankę, która długo pozostaje w swoim stanie. Z łatwością można umyć ciało otulić do zapachem zielonego jabłka lub truskawki bez sztucznych nut. Produkt jest całkiem wydajny, nie podrażnia i nie przesusza skóry wrażliwej i suchej. Pianeczki odpowiednie dla dzieci, dorosłych i wegan, przebadany dermatologicznie, pH odpowiednie dla skóry. Dostępność oczywiście Rossmann marka własna Isana i śmiesznie niska cena. Polecam ❤️
    Zalety:
    • Wszystko
  • 18 czerwca 2024 o 18:11
    Delikatnie myjąca zapachowa zabawa dla najmłodszych bez przesuszeń i podrażnień
    Aluminiowe butelki o pojemności 50ml z plastikowymi osłonkami chroniącymi atomizer, o przyjemnej dla oczu dzieci szacie graficznej ze zwierzętami kupiłam kilka miesięcy temu w Rossmannie za namową mojej latorośli. Zapachy odpowiadające kolorystyce: -truskawka - różowy, przypomina cukierki pudrowe o smaku tego owocu, przyjemny, niedrażniący i nie powodujący podrażnień, -jabłuszko - zielone - wyraźny aromat zielonego jabłka, trochę kwaskowaty, również przyjemny i niewywołujący podrażnień. Zapachy utrzymują się na skórze dziecka do 40 minut, później pozostają tylko wspomnieniem; pastelowe zabarwienie puszystej, dosyć sztywnej pianki pozwala na kreatywne zabawy, dopiero w wodzie rozpuszcza się i nadaje wodzie nieprzejrzystość. Delikatnie myją, nie przesuszają skóry, nie stwarzają problemów przy spłukiwaniu i nie barwią wanny. Dobre w czasie wyjazdu, gdy nie chce się zabierać wielkich butli do bagażu, ale również dla dorosłych, gdy chce się szybko odświeżyć a akurat żel pod prysznic się skończył. Jedno opakowanie wystarczyło nam na 8 użyć w przypadku dziecka, uwzględniając równoczesne użycie płynu do kąpieli - szamponu, a w przypadku osoby dorosłej nie sprawdzałam ile czasu potrzebuję na użycie całego opakowania, bo moje dziecko bardzo pilnuje swoich kosmetyków i nie pozwala na pofolgowanie sobie.
  • 5 września 2023 o 21:52
    Fajne dla dzieci
    Pianki kupiłam w Rossmanie. Zaciekawiły mnie i pomyślałem że będą fajne dla mojej córki. I się nie myliłam. Opakowania mają poj. 50ml. Pianki mają piękny zapach choć długo się on nie utrzymuje. Dobrze myją. Nie podrażniają delikatnej skóry dziecka. Idealnie spiszą się w podróży. Są łatwo dostępne w drogerii oraz są niedrogie. Często są w promocji. My zużyliśmy już kilka opakowań.
  • 25 lutego 2023 o 16:03
    Fajny przydaś w podróży
    Kupiłam jako przydasia w podróż, bo zawodowo dużo podróżuję i w obskurnych kiblach przy autostradzie z mydłem różnie bywa. Produkt w takim charakterze sprawdził się już na niejednym wyjeździe. Ja wybrałam truskawkową, bo była dla mnie atrakcyjniejsza zapachowo. Przyznam szczerze, że kolor opakowania również miał wpływ na mój wybór, bo zdecydowanie bardziej przemawiał do mojej wewnętrznej małej księżniczki. Szata graficzna zdecydowanie sugeruje produkt dla dzieci. Na moim jest akurat panda. Pianka jest w opakowaniu pod ciśnieniem, wydobywamy ją za pomocą pompki. Produkt ma niezbyt miły zapach. Jest mega sztucznie truskawkowy i do tego ma jakiś taki dodatkowy zapach, który kojarzy mi się z jakimś lekiem. Takim jakimś smakowym syropem na kaszel dla dzieci. Ten zapach nie utzrymuje się jednak długo, więc ok. Produkt ma w swoim składzie pantenol, który nawilża i regeneruje skórę, więc sprawdzi się wszystkim posiadaczom skóry suchej i wrażliwej, czy skłonnej do atopii. Ciężko mi się wypowiadać w kwestii wydajności, bo ja go zużyłam w ciągu 3-4 miesięcy korzystając tylko podczas podróży. Cena produktu jest niziutka i naprawdę warto się w niego zaopatrzyć jeśli dużo podróżujemy. Jest malutki, zmieści się wszędzie i wszędzie możemy go zabrać. Będę wracać do tej pianki, tylko może następnym razem wybiorę tę drugą wersję.
    Zalety:
    • Małe opakowanie, które można wszędzie zabrać
    • Miła dla oka szata graficzna
    • Pantenol w składzie
    • Wydajny
    Wady:

Zobacz także inne Żele pod prysznic