Dezodoranty i antyperspiranty

Fa Fresh & Dry, Green Tea, Deodorant Spray Antyperspirant w sprayu `Zielona Herbata` (stara wersja)

Stara wersja produktu

• 1 czerwca 2022 o 13:38
    Fajny zapach
    Zapach jest herbaciany, pachnie lekko świeżo, charakterystycznie. Nie barwi ubrań. Nie przepuszcza nieprzyjemnych zapachów, jednak nie chroni całkowicie przed potem, bardziej bym poleciła na jesień-zimę, wtedy też ten zapach z pewnością będzie się jeszcze lepiej kojarzył.
    Zalety:
    Wady:
    • średnio chroni przed poceniem
  • 3 maja 2022 o 12:06
    Kolejny średniak
    Kolejny antyperspirant który mnie rozczarował ale to raczej normalka. Stosuję raczej z przyzwyczajenia bo coś trzeba. Nie spodziewałam się przed zakupem spektakularnych efektów. Każdy dezodorant czy antyperspirant stosuję jako dodatek przed perfumami. A nóż może zdziała coś więcej? Żart. ZALETY: bardzo fajny i przyjemny zapach ale na krótko nie podrażnia skóry WADY: brak konkretnego właściwego działania zapach nie utrzymuje się długo na skórze
  • 31 marca 2022 o 8:06
    Mam mieszane odczucia
    Fa, Fresh & Dry, Green Tea, Deodorant Spray (Antyperspirant w sprayu `Zielona Herbata`) NOWA WERSJA sprawdził się u mnie podobnie jak FA FIJI DREAM, czyli... Niestety antyperspirant nie daje mi ochrony przez 48h tak jak zapewnia producent, może 6h odczuwam dyskomfort i suche pachy. Zapach sprawia, że czuję się bezpieczniejsze i lepiej. Antyperspirant posiada technologie zapobiegania powstawania śladów na ubraniu i owszem, śladów z potu nie ma , ale niestety pozostaje biały ślad po produkcie. Szata graficzna produktu jest minimalistyczna z bardzo ładna, orzukuwajaca uwagę i temu też go kupiłam. Jest tani, ale słabo wydajny...
    • Opakowanie i szata graficzna
    Wady:
    • Brak ochrony 48h
    • Pozostawia białe ślady po produkcie na ubraniu
    • Słabo wydajny
  • 16 stycznia 2022 o 16:13
    Fa fresh & dry Greenpeace tea dezodorant zielona herbata
    Fajne poręczne opakowanie ,a w nim nawet ładny świeży zapach zielonej herbaty ...w 100 nie chroni przed potliwością tak jak to zapewnia producent że daje nam 48 h ochrony przed nieprzyjemnym zapachem... Ja go używam po blokerze jako uzupełnienie pielęgnacji odswiezenie Dezodorant nie podrażnia i nie brudzi ubrań.
  • 17 listopada 2021 o 13:56
    o nie!
    Od lat jestem wierna antyperspirantom Dove ale od czasu do czasu lubię sobie coś odmienić i wypróbować jakiś inny. Tym razem wybór padł na ten wariant od Fa. Często używam dezodorantów Fa w dużych pojemnościach 250 ml i są ok ale ten to jakiś niewypał. Jedną z najważniejszych cech w tego typu produktach, jest dla mnie ich zapach. Tutaj mamy do czynienia z naprawdę przyjemnym, świeżym zapachem. Bardzo mi się poddana, niestety jest bardzo ulotny. W związku z tym, że tak szybko znika nie chroni nas dobrze przed przykrym zapachem a szkoda, bo to dla mnie kluczowe. Oczywiście osoby z nadmierną potliwością nie mają, co liczyć na to, że uchroni je przed nadmiernym poceniem, co to, to nie. I teraz najgorsze... Choć mogłoby się wydawać, że jeśli dezodorant psika mokrą mgiełką, która dość szybko wysycha pod pachą nie pozostawiając klejącej warstwy na skórze ani białego osadu to wszystko będzie ok. Niestety tak nie jest. Spray zostawia tak paskudne, tłuste, ciemne plamy na ubraniach, że aż jestem w szoku, bo naprawdę wydawało mi się, że jak ubieram bluzkę, to dezodorant pod pachą już wysechł. Już dawno nie miałam tak poniszczonych bluzek ale na szczęście znalazłam sposób żeby te plamy usunąć. Z mało istotnych rzeczy w tym przypadku: opakowanie ładne, wygodnie leży w dłoni, atomizer nie zacina się, dezodorant jest wydajny, tani i dostępny.
    Zalety:
    Wady:
    • okropne plamy na ubraniach
    • brak ochrony przez nadmiernym poceniem i nieprzyjemnym zapachem

Zobacz także inne Dezodoranty i antyperspiranty