Dezodoranty i antyperspiranty

Rexona Motionsense, Aloe Vera Calming Confidence Anti-transpirant 48h Antyperspirant w sztyfcie

• 18 grudnia 2024 o 22:57
    Chyba sztyfty nie dla mnie ;)
    Do tej pory stawiałam na kulkę z Dove, jednak skuszona promocją 1+1 w Rossmannie zdecydowałam się wypróbować sztyfty z Rexony. Ten Aloe używam już jakiś czas i jestem w miarę z niego zadowolona, choć mam kilka małych zastrzeżeń. Przede wszystkim opakowanie, które się brudzi, tzn.zakrętka podczas nakładania, ta przezroczysta - no nie wygląda najlepiej po kilku już użyciach. Pokrętło działa dobrze, choć nie odpowiada mi za bardzo te wykręcanie. Chyba jednak wolę po prostu kulki - szybsza aplikacja. Zauważyłam też, że zbliżam się powoli do końca sztyftu co przekłada się na to, że jest on mniej wydajny niż kulki, które do tej pory używałam. Zapach ma ładny, jednak nie zaużywalam, żeby było go czuć pod koniec dnia, więc trochę średnio (z kulką Dove miałam cały dzień uczucie świeżości). Nie wiem jak mam ocenić zatrzymywanie potu, bo z reguły jestem osobą mocniej pocącą się, więc 2x w tygodniu cały czas używam blokera i głównie to hamuje mi wydzielanie potu. Antyperspirantów używam głównie dla lepszego zapachu i uczucia komfortu. Dzięki tym dwóm produktom nie pocę się pod pachami wcale, jednak mówię nie wiem jakby działał sam ten sztyft. Nie podoba mi się jeszcze, że zostawia taki biały kolor i ciężej się wchłania. Brudzi również ubrania, szczególnie czarne, które ciężko od razu zmyć - najlepiej się przebrać... Podsumowując: nie jest to aż tak zły produkt, jednak nie jest też na tyle fajny, żebym sięgnęła po niego ponownie :)
  • 19 września 2024 o 13:32
    Mój must have ????
    Używam go od lat, tylko tego jednego zapachu - dla mnie idealny. Nie wyczuwam potu, jest łagodny dla skóry, nie podrażnia nawet tórz po goleniu pachy. Zapach delikatny. Całkiem wydajny, w dobrej cenie. Nie wyobrażam sobie używać innego dezodorantu.
    Zalety:
    • Łagodny dla skóry
    • Piękny zapach
    Wady:
    • Przy ciemnych ubraniach lubi zostawić białe plamy.
  • 28 sierpnia 2024 o 18:02
    Poprawny w działaniu
    plusy: + łatwo się rozprowadza + w miarę przyjemny zapach + nie podrażnia + dobrze chroni przed potem minusy: - trudno się zmywa - nieco brudzi ubrania inne cechy, których nie biorę pod uwagę przy ocenie: + szeroka dostępność - sztyft się zacina
  • 3 lipca 2024 o 17:37
    Skuteczna ochrona
    Ten antyperspirant kupiłam dość dawno temu w jednej z drogerii i uważam że dobrze działa w ochronie przed potem i nieprzyjemnym zapachem przez długie godziny ale nie jak obiecuje producent aż 48 godzin bo trzeba go aplikować pod pachami kilka razy zwłaszcza w upalne dni.Zapach jest delikatny i produkt jest odpowiedni dla wrażliwej skóry.Polecam zakupić o ile jest jeszcze w sprzedaży.
    Zalety:
    • Dobra jakość i korzystna cena
    Wady:
    • Nie wymienię
    1975m
    19 lutego 2024 o 12:24
    Skuteczny i delikatny
    Delikatna formuła nadaje się nawet na skórę po depilacji, doskonale się rozprowadza, nie ma problemu z jego wysychaniem. Antyperspirant jest skuteczny i w pełni zaspokaja moje potrzeby. Nie podrażnia, nie uczula.
    Zalety:
    • skuteczny
    • delikatny
    • szybko wysycha