Odżywki do włosów

Garnier Fructis, Mgiełka olejkowa do włosów

Garnier Fructis Mgiełka Olejkowa Do Włosów 150 Ml

Nasi użytkownicy zostawili 15 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 8 września 2020 o 11:36
    Fajna Mgiełka
    Pierwsze, co mnie urzekło w tym innowacyjnym kosmetyku to zapach. Piękny, owocowy, lekko słodki, długo utrzymujący się na włosach. Mój mąż pytał, czy mam nowe perfumy - mgiełka jest naprawdę intensywna. Pachnie dość długo,a łazienka jest cała w owocowych nutach. Biorąc pod uwagę nazwę - mgiełka olejkowa, myślałam że będzie to tłusty płyn w formie sprayu, który nakłada się tak, jak tradycyjne oleje, a potem spłukuje. Mgiełka jest jednak odżywką/serum do włosów, które ma za zadanie zabezpieczać końce, wygładzić kosmyki i sprawić, że będą wyglądały zdrowiej. Można ją aplikować w każdym momencie dnia, zarówno na mokre, jak i na suche włosy, w zależności od potrzeb. Ja mgiełkę używałam do włosów mokrych tzn zaraz po myciu bo pomagała mi w rozczesywaniu. Na suche włosy używałam rzadko,ale się zdarzało. Ogólnie mgiełka znajduje się w ładnym,pomarańczowym opakowaniu,która posiada ładną grafiką miła dla oka.Przyciąga wzrok. Mgiełka dobrze się spisuje,ładnie mi włosy rozczesuje,nadaje im blasku oraz odżywienia. Moje włosy po używaniu mgiełki stały się mocne,lśniące,odżywione,ładniejsze. Jestem z mgiełki bardzo zadowolona.No i ten zapach...Hmmm...Mgiełkę polecam w 100 % :)
    Zalety:
    • Fajny zapach
    • nie przetłuszcza włosów
    Wady:
  • 25 kwietnia 2019 o 16:46
    Dobry produkt Ale nie na mocno zniszczone włosy
    Zacznę od tego że mgiełka przepięknie pachnie. Rozpyla się drobną mgiełką, niemal na sucho. Mam włosy rozjaśnione i mocno zniszczone. Mgiełka delikatnie je wygładza oraz nabłyszcza ale na krótko . Do włosów które nie potrzebują mega nawilżenia może to być fajny produkt dla mnie jest za słaby. Zapach pozostaje na włosach dłuższą chwilę.
  • 17 marca 2019 o 20:21
    Lekka pielęgnacja z bogatą formułą. ❤
    Mgiełka olejkowa... brzmi bardzo ciekawie i zaskakująco, pomimo tego że nie jest nowością na Polskim rynku, w moje ręce wpadła dopiero teraz i żałuję że tak późno, ponieważ jestem pod sporym wrażeniem jej działania, wygląda jak dezodorant, trochę jak lakier do włosów ale nigdy bym nie przypuszczała że jest odżywką ( naprawdę dobrą odżywką) lecz biorąc ten produkt w ręce, dostrzegamy informacje o trzech odżywczych olejkach, lekkiej formule, oraz zapewnieniu natychmiastowego, intensywnego odżywienia. Myślę że spełnia dwa punkty a trzeci, jest ich wynikiem, zawiera 3 dobroczynne olejki więc musi regenerować, naturalne olejki to najlepsze co możemy wybrać do pielęgnacji włosów, tylko one są w stanie dogłębnie odżywić i zregenerować ich włókna. Jeżeli chodzi o formułe jest bardzo lekka, niewyczuwalna, nie obciąża naszych włosów, nie skleja, nie przyspiesza ich przetłuszczania (choć jego aplikację od nasady bym odradzała, dla bezpieczeństwa) Uwielbiam gdy moje włosy lśnią pełnią blasku i ten produkt mi to zagwarantował, mgiełka szybko się wchłania i delikatnie natłuszcza włosy, dzięki czemu potęguje ich blask, włosy stają się miękkie w dotyku. Sama aplikacja jest prosta i przyjemna, dzięki dalekosiężnego atomizera. Produkt może być stosowany przed szczotkowaniem lub w dowolnym momencie dnia by podkreślić ich zdrowy wygląd, jeżeli tak jak ja uwielbiacie zapach Garniera z linii produktów Goodbye Damage (w pomarańczowym opakowaniu) ten produkt jest dla was, zapach jest identyczny i mi osobiście bardzo odpowiada jego słodycz. Dlaczego zdecydowałam się ostatecznie na zakup tego produktu? czytałam o właściwościach olejku z mango, moreli, migdałów i wzbudziły mój szacunek, dla zaciekawionych chętnie je przedstawie. OLEJEK Z MANGO: jest bogaty w kwasy tłuszczowe i witaminy A, C i E które doskonale odżywiają i wzmacniają włosy. Używany od wieku w zakresie wzmocnienia mieszków włosów, zwiększa objętość i zapobiega wypadaniu, działa też jako osłona przed szkodliwym promieniowaniem UV, chroniąc włosy przed uszkodzeniami spowodowanymi przez słońce, włosy po jego użyciu są miękkie i lśniące. OLEJEK Z MORELI: regeneruje i wzmacnia włosy, nabłyszcza, nawilża i dba o zdrową skórę głowy, utrudnia ponadto wnikanie toksyn ze środowiska do wnętrza włosa, olejek morelowy sprawia że włosy zyskują siłę i piękny wygląd oraz rosną zdrowsze. OLEJEK Z MIGDAŁÓW: nadaje się do regenerowania rozdwojonych końcówek, zabezpieczenia ich przed wysuszeniem lub uszkodzeniem, dodatkowo chroni włosy przed wysokimi temperaturami, sprawia również opóźnienie procesów starzenia się włosów, zawiera witaminy A i E nazywane witaminami młodości, ich brak powoduje wzmożone wypadanie włosów i osłabienie cebulek, olej zawiera również witaminę B która odpowiada za prawidłowy wzrost włosa, ponadto zawiera żelazo, magnez, wapń, fosfor, potas, sód które odpowiadają za zdrowie i blask włosów a jednocześnie wzmacniając cebulki. Jak widać używanie produktów posiadających owe składniki jest bardzo mądrym i zdrowym dla naszych włosów wyborem. Dla mnie to mój osobisty Hit.
  • 7 lutego 2018 o 19:22
    Ujarzmia moje loczki
    Mgiełkę używam od kilku miesięcy i opakowanie nadal się nie skończyło. Psikam nią włosy zawsze po umyciu i wysuszeniu włosów suszarką (kiedy włosy schną mi same to mam sprężyste loczki, ale kiedy wysuszę włosy suszarką to mam siano, dzięki tej mgiełce z sianka robi się coś fajnego). Mgiełka dociąża moje napuszone włosy, ale ich nie obciąża i nie sprawia, że włosy wyglądają na przetłuszczone. Całkiem przyjemnie pachnie jak na psikadło do włosów. Ma wygodne opakowanie, duże. Nakładanie produktu przebiega bezproblemowo, mgiełkę psika się bezpośrednio na włosy, a one momentalnie zaczynają lekko błyszczeć, wyglądają tak zdrowo. Atomizer zamienia produkt z opakowania w delikatną mgiełkę, jakby chmurkę. Nie polecam tego wdychać, bo można się udusić (dobrze też wywietrzyć pomieszczenie po używaniu), ale to jedyna wada produktu.
    Mikmal
    5 lutego 2018 o 17:15
    szybki psik i już
    Bardzo dobry produkt. U mnie super się sprawdził. Początkowo miałam problemy z właściwym wyczuciem ile powinnam produktu nałożyć na włosy kilka razy przetłuściłam włosy. Teraz jest już git. Radze sobie bardzo dobrze. Włoski po użyciu pięknie naturalnie się błyszczą nie są obciążone- o ile się nie przesadzi z produktem, łatwo się rozczesują. Miód malina jak dla mnie. Atomizer bardzo dobry , super rozpyla produkt w delikatną, lekką mgiełkę. Opakowanie duże, produkt bardzo wydajny starczy na bardzo długo ja mam już 6 miesięcy i jeszcze końca nie widać. Uważam, że cena nie jest wysoka. Warto wydać 25 zł za ten produkt. Polecam
    Zalety:
    • blask włosów
    • łatwość aplikacji bez tłuszczenia dłoni
    • nawilżone ukojone końce
    • ujarzmienie włosów