Pianki do włosów

Isana Hair, Locken Schaummfestiger Pianka do loków mocno utrwalająca (nowa wersja)

Nasi użytkownicy zostawili 29 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 17 czerwca 2024 o 14:56
    Słabo
    Niestety pianka nie robi nic na lokach. Wręcz nawet stwierdzę, że je tylko dodatkowo wysusza. Dobrze, że mało kosztuje to wylądowała w koszu, ale to przestroga dla innych. Są dużo lepsze i również tanie produkty do skrętu
    Zalety:
    • pianka
    • tania
    Wady:
    • wysuszenie
    • brak podkreślenia loków
  • 13 maja 2024 o 18:29
    Pianka do włosów
    Pianka do włosów zamknięta jest w standardowym opakowaniu z dziubkiem o pojemności 150ml. Wydajna. Zapach delikatnie wyczuwalny, dość przyjemny. Pianka jest wydajna. Konsystencja gęsta, puszysta. Dobrze rozprowadza się na włosach, nie skleja ich. (jednak trzeba uważać z ilością. Jak się przesadzi to pasma wyglądają nieestetycznie, na tłuste, sklejone. Takie pojedyncze strączki) Pianka nałożona z umiarem utrwala fryzurę. Według mnie to nie jest pianka do robienia loków, utrwalania skrętu tylko do podniesienia fryzury. Jak dostosuje się odpowiednią ilość pianki to fryzura na długo utrzymuje kształt. Nie pozostawia białego nalotu i dobrze się rozczesuje. Nie jest to najlepsza pianka do stylizacji włosów jaką miałam, ale dale radę jeśli oczekuje się jedynie podniesienia włosów a nie budowanie pianką loków czy skrętu (do tego bym nie polecała. Zwłaszcza jeśli ktoś ma długie włosy. Loki wyglądały na ciężkie i efekt wizualny mi się nie podobał. Już lepiej nie stosować pianki tylko loki nakręcone na walki czy fale na skarpetę utrwalić lakierem do włosów) Ogólnie pianka nie jest tragiczna, ale nie jest z tych po które chętnie sięgam do stylizacji fryzury. Mam ją więc zużyje. Zalety: Wydajna Do podniesienia fryzury Nie zostawia białego nalotu Dobrze się wyczesuje Puszysta Wada: Wystilizowane loki wyglądają na ciężkie, błyszczące (ale mi ten połysk kojarzy się z nie świeżymi włosami)
  • 6 maja 2024 o 20:43
    Do wydobywania fal nie nadała się zupełnie. Łatwo skleić nią włosy i wyprodukować jeden wielki kołtun
    Jak dotąd zliczyłam dwie próby wydobycia skrętu na moich falowanych włosach. Nie wiem czy to wina słabych produktów, który postanowiłam to zrobić, być może. Pianka od Isany była chyba właśnie tym kosmetykiem. Zachęcona niską ceną i łatwą dostępnością sięgnęłam po nią, ostatecznie leży teraz w półce i się kurzy. Nie nadaje się nawet do zwykłego podtrzymania fryzury, bo skleja włosy i je kołtuni. Pogarsza wizualnie ich stan, serio. Opakowanie Pianka jest zamknięta w metalowym opakowaniu z raczej klasycznym dla tego typu produktów dozownikiem. Wystarczy lekko wstrząsnąć butelką i delikatnie nacisnąć uchwyt rączki, żeby wydobyć puszystą jak chmura piankę. Uważam, że nie ma się tutaj do czego doczepić. Pianka nie brudzi wszystkiego wokół, nie wydobywa się wbrew naszej woli już po zakończeniu wciskania dozownika. Etykieta jest raczej czytelna, z przodu znajdziemy najważniejsze informacje na temat utrwalenia itp., a z tyłu dokładniejszy opis. Daję 5/5 Konsystencja pianki i działanie Według producenta pianka ma nam zapewnić 48-godzinne i mocne utrwalenie fryzury. To bardzo ciekawe... nie wyobrażam sobie chodzić z nią tyle czasu, bo ona niemiłosiernie bardzo skleja włosy, gdy damy jej ciut za dużo i wcale, ale to wcale nie podtrzymuje spięcia ani wyprostowania. Miałam wrażenie, że z nią chęć utrzymania prostych włosów kończyła się katastrofą, bo dodatkowo je puszyła. Nigdy więcej. A wydobycie nią loków niestety również mi się nie udało i zapewne przez nią się zraziłam. Używałam ją zarówno na mokro jak i sucho i za każdym razem efekt był ten sam - kiepski. Włosy były po prostu bardzo nijakie, spuszone, tępe. Nie potrafię rozgryźć tego kosmetyku, z jednej strony skleja włosy, a z drugiej nie daje podtrzymania. Aha, muszę dodać, że po trzymaniu jej na dłoniach, na skórze zostaje śliska i klejąca się powłoka. Nie lubię tego. Na plus określam jej zapach, jest lekki, świeży. Nie męczy i nie utrzymuje się długo na włosach. Generalnie ten produkt jest bardzo taki sobie. I tak sobie ta pianka stoi u mnie w półce i kompletnie nie mam na nią pomysłu. Ani nie zużyję jej do pięt (robię to z wszystkimi niewypałami kremowymi :D) ani w sumie do niczego innego. Naprawdę szkoda wyrzucać mi praktycznie pełne opakowania produktów. Może bardziej przypasuje mojej siostrzenicy, która sztukę wydobywania loków opanowała do perfekcji. W przeciwnym razie czeka ją kosz na śmieci.
    Zalety:
    • wygodny dozownik, który nie wydobywa pianki wbrew naszej woli już po aplikacji - raczej się nie brudzi
    • metalowa butelka z ładną, czytelną etykietą
    • delikatny zapach pianki
    • niska cena i łatwa dostępność w Rossmanie
    • raczej nieźle wydajna
    Wady:
    • nie potrafiłam nią wydobyć skrętu / podbić fal / wydłużyć efektu wyprostowanych włosów
    • puszyła włosy, były tępe w dotyku, suche
    • obklejała włosy, gdy dało się jej za dużo i tworzyła kołtuny, miałam ochotę od razu ją zmyć w takim momencie
    • nie podtrzymuje fryzury
    • dłonie po nałożeniu były pokryte śliskim i mało przyjemny filmem z pianki
  • 22 lutego 2024 o 22:02
    Nie za bardzo rozumiem do czego właściwie jest ten produkt
    Pianka skleja włosy do tego stopnia, że boję się ich dotknąć z obawy o połamanie włosów w połowie długości. Poziom utrwalenia też ciężko określić, bo fale opadają jakby niczym nie były utrwalone. Właściwości pielęgnacyjnych nie zauważyłam żadnych. Jednoznacznie jestem na "nie".
    Wady:
    • skleja włosy
    • usztywnia je
    • nie przedłuża trwałości fryzury
  • 30 sierpnia 2023 o 12:50
    hmmm..
    Cena kusi.. Fajne małe opakowanie.. I to chyba tyle plusów. Zbyt duża ilość strasznie skleja włosy, nie zauważyłam żeby podbijała skręt czy żeby dzięki niej loki utrzymywały się dłużej. Nie jest najgorsza, ale nie wiem czy sięgnę po nią ponownie.
    Zalety:
    Wady:
    • Zbyt duża ilość skleja włosy
    • Nie podbija skrętu

Zobacz także inne Pianki do włosów