Nie wiem, czy też tak macie, ale dla mnie zmywacz do paznokci to niezbędnik, który zawsze MUSI być w domu, bo przecież nikt nie chce chodzić z odpryskami na paznokciach, prawda? Dlatego kiedy w Biedronce dorwałam Be Beauty Soft za jakieś drobne grosze, pomyślałam, że spróbuję. I wiecie co? Nie żałuję ani złotówki!
Po pierwsze, opakowanie. Plastikowa buteleczka z wygodnym dozownikiem, serio, brawo za to! Jedno kliknięcie, no może dwa i mam wystarczającą ilość produktu na waciku, bez rozlewania i marnowania. Choć muszę przyznać, że napisy na opakowaniu mają tendencję do ścierania się szybciej niż lakier na moich paznokciach po domowym sprzątaniu. Ale kto by się tym przejmował, skoro sam produkt robi robotę?
Teraz najważniejsze, działanie. Be Beauty Soft świetnie radzi sobie ze zwykłymi lakierami, nawet tymi ciemniejszymi, które potrafią być upierdliwe. Wystarczy kilka przetarć, a paznokcie są czyste jak łza.
Co mnie najbardziej zaskoczyło, to zapach. Nie jest to może aromat, który chciałabym zamknąć w świeczce, ale w porównaniu do tych duszących, acetonowych zapachów, Be Beauty Soft wypada naprawdę spoko. Jest delikatniejszy, mniej chemiczny, mogę używać go w zamkniętym pomieszczeniu bez ryzyka, że kot ucieknie pod łóżko, a sąsiad zacznie pukać w ścianę.
Jeśli chodzi o skład, wiadomo, że nie jest to eliksir młodości dla naszych paznokci, ale dzięki braku acetonu jest zdecydowanie łagodniejszy. Nie zauważyłam żadnego mocnego przesuszenia czy białych plam na płytce, co dla mnie jest dużym plusem. Ale niestety również żadnych nawilżających efektów.
Podsumowując: Be Beauty Soft to zmywacz idealny do codziennych potrzeb, który nie tylko działa, ale też nie obciąża portfela. Prosty, skuteczny i bez większych wad, no, może poza tymi ścierającymi się napisami. Ja na pewno kupię go ponownie, bo po co przepłacać, skoro można mieć to samo taniej?
Zalety:
- plastikowa butelka z dozownikiem
- tani
- skuteczny do zwykłych lakierów
Wady:
- ścierające się napisy na etykiecie
- żadnych nawilżających efektów